CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 2320|Reply: 45

subjek lain juga perlu diajar dlm bi- prinsip akaun,ekonomi,perdagangan(perli)

[Copy link]
Post time 10-3-2009 07:09 PM | Show all posts |Read mode
aku rase subjek2 prinsip akaun,ekonomi,perdagangan,geografi,history patut di ajar dlm bi..yelah maju skit. cikgu2 ajar subjek ni pun patut pandai cakap omputeh

[ Last edited by  tightcherry at 10-3-2009 22:07 ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-3-2009 07:11 PM | Show all posts
Originally posted by tightcherry at 10-3-2009 19:09
aku rase subjek2 prinsip akaun,ekonomi,perdagangan patut di ajar dlm bi..yelah maju skit. cikgu2 ajar subjek ni pun patut pandai cakap omputeh


apakata semua sekolah kat negara ini dijadikan aliran inggeris shj. termasuklah sekolah agama. survival bangsa dpt diperjuangkan melalui bhs Inggeris shj....
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 07:12 PM | Show all posts
giler arr..
under yang belajar prinsip akaun dalam bm pun pening..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 07:12 PM | Show all posts
Originally posted by tightcherry at 10-3-2009 19:09
aku rase subjek2 prinsip akaun,ekonomi,perdagangan patut di ajar dlm bi..yelah maju skit. cikgu2 ajar subjek ni pun patut pandai cakap omputeh


Semua subjek la... jgn lupa BM sekali.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-3-2009 07:30 PM | Show all posts
prinsip akau tu subjek kritikal.. rugi dorg tak diajar dlm bi ..nnt nak lanjut ke u or oversea sume in bi kan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 07:35 PM | Show all posts

Reply #1 tightcherry's post

agreed
kenapa perlu ade diskriminasi..kenape hanya pelajar dlm aliran sains tulen sahaja yang diberi peluang utk "belaja" bahse inggeris
sedangkan pelajar2 aliran laen tersisih
engineers, doctors je ke yg kne ckp english?
economist tak payah ek

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-3-2009 07:53 PM | Show all posts
betol gak ek.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 08:35 PM | Show all posts
橻/b]


|Handphone|Phone-Specific Discussion|Phone Applications|


Ajar pendidikan islam, BM, dalam bahasa inggeris.. power wehh..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-3-2009 08:56 PM | Show all posts
Originally posted by tightcherry at 10-3-2009 07:09 PM
aku rase subjek2 prinsip akaun,ekonomi,perdagangan patut di ajar dlm bi..yelah maju skit. cikgu2 ajar subjek ni pun patut pandai cakap omputeh




prinsip akaun mmg sepatutnya diajar dalam bahasa inggeris..
pasal bila kerja nanti, accounting terms & software pun semua nya dalam bi..
tapi kalau dah pro ttg selok belok accounts tu, pusing ler arah mana pun, senang jer boleh catch-up balik..
cuma tercangak-cangak ler sekejap sementara nak adapt terms baru tu nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 08:59 PM | Show all posts
[quote]Originally posted by blackpearl at 10-3-2009 20:35
http://img528.imageshack.us/img528/7800/blackerzzmr3.png
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 09:11 PM | Show all posts
aku sokong B.I diajar pada subjek:

geografi
sejarah
prinsip akaun
perdagangan
ekonomi
kemahiran hidup




HIDUP BAHASA PENJAJAH.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 09:24 PM | Show all posts
akaun mmg bnyk dalam bi, tp kalau dh expert
dlm bm, takde masalhnya nak buat dlm BI.
nape la semua nk dalam BI
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 09:24 PM | Show all posts
Originally posted by bayumentari at 10-3-2009 19:12


Semua subjek la... jgn lupa BM sekali.


yg nih paling aku setuju....
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 09:25 PM | Show all posts
Originally posted by InangPutri at 10-3-2009 21:24
akaun mmg bnyk dalam bi, tp kalau dh expert
dlm bm, takde masalhnya nak buat dlm BI.
nape la semua nk dalam BI


kalau ajar dlm BM nnt anak2 MELAYU jadi bodoh...
x blh nak lawan dgn bangsa2 lain...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 09:31 PM | Show all posts
Originally posted by tightcherry at 10-3-2009 07:09 PM
aku rase subjek2 prinsip akaun,ekonomi,perdagangan patut di ajar dlm bi..yelah maju skit. cikgu2 ajar subjek ni pun patut pandai cakap omputeh


ini lebih baik dari ppsmi ....
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 09:32 PM | Show all posts

Reply #4 bayumentari's post

  betul..subjek bahasa malyu harus diajr dlm bahasa english..baru jadi mr n miss john...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-3-2009 09:33 PM | Show all posts
Originally posted by razhar at 10-3-2009 21:32
  betul..subjek bahasa malyu harus diajr dlm bahasa english..baru jadi mr n miss john...


Dan subjek Bahasa Inggeris diajar pula dalam Bahasa Malaysia............baru orang Melayu boleh faham BI...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-3-2009 10:05 PM | Show all posts
untuk mengadilkan keadaan.. tu aku heran nape math n sains je in bi? alang2 nak budak2 pandai omputeh suh semua subjek dlm bi..adil pada pelajar n guru2.... bia semua guru pandai omputeh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-3-2009 10:06 PM | Show all posts
mcm matematik ajar dlm bm pun ok ape.. nnt pusing2 soklan dlm bi stil bole jawap, mcm akaun
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 10:07 PM | Show all posts
ajar semua subjek la dlm bahasa omputeh tu.... baru ada kelasssssss, baru URBAN siot!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 03:19 PM GMT+8 , Processed in 0.070303 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list