Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31782
View
321
Reply

MAXIS/HOTLINK! V2

[Copy link]

Author: Reign       Show all posts   Read mode

Post time 5-2-2009 11:57 PM | Show all posts
Originally posted by adie82 at 5-2-2009 12:01 PM
salah setting fon kot!


tak..... wife aku pakai celcom 013.....jarang bar dia ada 3G... kalau ada pun kejap hilang...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2009 12:43 PM | Show all posts
Originally posted by viper_2803 at 5-2-2009 09:43 AM
ni yg aku nak tukar ke celcom ni....
tapi kalau umur 25thn ke atas? takleh ke?


tapi coverage 3G utk celcom tak meluas la.... aku pakai hotlink tgk bar 3G pegi mana?pun ada...celcom dlm bandar KL pun tak semua ada... apsal ye?

untuk pengetahuan anda, Celcom memiliki liputan 3G terluas di Malaysia berbanding Maxis. mengikut statistik, ratio perbandingan antara liputan celcom3g dan maxis3g adalah sekitar 60 (celcom) : 40 (maxis)

tu pasal la akak aku dgn abg ipar aku tukar ke celcom 2 bulan lepas semata2 nak buat video call
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2009 01:39 PM | Show all posts

Reply #42 epool86's post

btol2.... tmpat aku ni xde lgsung 3g(maxis)
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2009 02:10 PM | Show all posts
aku baru je beli maxis beberapa bulan yang lepas...sekarang aku dah ada 3 telco which is celcom, maxis dan digi...setakat ni maxis takder buat hal lagi dengan aku...tapi masih cuba nak faham la bonus2 dan service2 yang hotlink tawarkan...tapi 1 benda yang aku hangin dengan hotlink ni dia punya helpline kalau nak call kene bayar...:@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2009 10:40 PM | Show all posts
MAXIS ni kalo petang je mesti servis data dia kiok
nak check show wayang pun susah
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 10:33 AM | Show all posts

Balas #45 kselamat81\ catat

ok la tu, kiok waktu petang.. petang kan time tido

by the way, kalau celcom plak kiok area kul 9mlm smpai 11mlm.. aku tak tau la number aku je ke yang kiok, atau smua pengguna celcom pun kiok.. tp kiok sms jer, lain2 service ok.. sms dia 10 to 20 minit baru deliver
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 03:47 PM | Show all posts
kenapa aku takleh masuk my hotlink aku...??? aku baru je daftar semalam doranng bagi temporary password, ,dah masukkan semua tapi dari semalam sampai sekarang aku cuba tak masuk2 pon...dah berapa kali dah reset password...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2009 02:47 PM | Show all posts
kalo nak tahu dah berapa lama korang dah pakai Hotlink dan tarik korang register, type:

bday dan hanrat ke 28888.its free.

according to MAxis, star dha pakai Hotlink utk 8.5 yrs.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 07:03 AM | Show all posts

Reply #47 Urban_Iz's post

sama...
aku pon dah beberapa kali cuba masuk..tak boleh..
tp yg music zone tu boleh plak...
cuma my hotlink tu tak boleh
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 08:22 AM | Show all posts
pada pengguna MAXIS/HOTLINK
sila masuk ke Wap Portal Maxis
kat situ ada link utk soal selidik
korang jawab lebih kurang

dapat upah FREE 100 SMS

no data charge apply
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:39 PM | Show all posts
petang (2.30-4.15)tadi kat gurney plaza maxis GSM takder line... tapi henpon aku keluar line DiGi full bar.. heran aku... camner simkad hotlink aku masuk line DiGi???

pastu aku siap call n sms tak tolak kredit pun.... kawan2 aku tak jadi cam aku pun... henpon dorang takder line terus!....

lepas 1jam setengah baru tukar masuk maxis balik!

tapi kalau guna maxis UMTS ada line la...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 08:28 AM | Show all posts

Balas #51 adie82\ catat

maxis gsm network problem kot, macam hari tu seluruh kawasan ampang maxis takde line..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2009 10:12 PM | Show all posts

Balas #51 adie82\ catat

guna la sepenuhnya..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2009 10:13 PM | Show all posts

Balas #52 epool86\ catat

pemancar blackout kot..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2009 02:02 AM | Show all posts

Reply #53 budingyun's post

KOMEN LAMBAT!
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2009 10:10 AM | Show all posts

Balas #55 adie82\ catat

dh xde org kat bod komputer..

aku g la sini..

jln2..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 05:31 PM | Show all posts
Hotlink akhirnya respon kepada celcom UOX..

check this

http://www.hotlink.com.my/hotlink/youthclub/

1 sen sms to maxis
5 sen sms to non-maxis

12 sen call to maxis
15 sen call to non-maxis

adus.. betul2 perang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 12:31 AM | Show all posts

Reply #57 epool86's post

nanti UOX turun la tu!... aku dah setia ngan UOX ni....!
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 09:44 AM | Show all posts
Ada had umur tak?

Kalau ada berapa had umurnya? Sama macam celcom 25 tahun ke?



Originally posted by epool86 at 1-4-2009 17:31
Hotlink akhirnya respon kepada celcom UOX..

check this

http://www.hotlink.com.my/hotlink/youthclub/

1 sen sms to maxis
5 sen sms to non-maxis

12 sen call to maxis
15 sen call to no ...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 10:18 AM | Show all posts
sape2 yang pernah aktifkan campus zone dulu automatik tukar jadi youthclub.. tp korg bleh enjoy selama 4 tahun jer.. tak kira umur.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078975s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list