Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
80675
View
92
Reply

MANA LAH KEDAI CAT DAN KETUK BODI KERETA

[Copy link]

Author: royat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-4-2009 06:09 PM | Show all posts |Read mode
Salam,
Kawan2 semua boleh tak tolong bagitau dimanakah kedai cat dan ketuk bodi yang harganya taklah mahal sangat.Kalau boleh kedaitu di sekitar selangor dan KL. Kalau sertakan no. tel dan peta lokasinya lagi bagus. Terima kasiiiiiiiiiiiiih
   

:victory:
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2009 06:12 PM | Show all posts
cube masuk sini ya....

USJ
http://protoncars.biz/index.php/topic,18349.0.html

atau

Batu Cave/Selayang
http://protoncars.biz/index.php/topic,10436.0.html
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2009 06:19 PM | Show all posts
kat situ utk keto proton aje ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2009 06:57 PM | Show all posts
bukan..name jer proton...sebenarnye forum ni tmpt jual brg2 kete...try la masuk tgk..
link tu tmpt kedai2 cat/ketuk n repair body kete..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2009 08:14 PM | Show all posts
ko try nih:

No. 11A, Jalan Seksyen 1/20
Taman Kajang Utama
43000 Kajang, Selangor
(Ah Yie: 012-2172331, 03-87370791)
Specialized in 2K paint spraying

Hari tu kete aku kene sodok dr belakang, aku hantar kat sini la... kedai ni kebetulan adalah insuran claim service....
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2009 10:08 PM | Show all posts

Balas #5 JERONG_GERGASI\ catat

apa kerosakan? brape kena?  
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 12:54 AM | Show all posts
kat tmn equin murah...aritu aku eksiden g tanye nk ketuk n cat kedai lain sumer nk 350,380,550 pun ade,aku g kt situ dia mintak 250 ja..kt belakang balai polis tmn equin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 10:15 AM | Show all posts

Balas #5 JERONG_GERGASI\ catat

jerong..

kalo agak2 nk ketuk ckit kemek kat pintu n cat ckit scratch kat pintu bape rege ek kat c2??hrga die ok x???
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 10:16 AM | Show all posts

Balas #7 newzahari\ catat

ok x die buat???
kalo servis ok n puas ati leh g wat gak...nmpak cm asal x??


yang awak buat ketuk n cat 250 tu bnyak ke???
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 11:14 AM | Show all posts

Balas #7 newzahari\ catat

nama kedai?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 11:42 AM | Show all posts
kenkadang dia charge murahhh.. letak cat tak kualiti, single layer etc..
better check betoi2 b4 proceed.. tapi kalau aku pongg.. choose kedai ikut yg charge harga murah gak laa... hihihi..

gud luckkk
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 01:32 PM | Show all posts
Originally posted by Acong at 15-4-2009 10:08 PM
apa kerosakan? brape kena?  


aku claim insuran amoi yg langgar aku....
surat yg dia cc kat aku mengatakan julah yg insuran tu bayar ialah RM2,020.50....
kerosakan adalah (WIRA):
1. Bumper belakang - pecah kat penjuru kanan - cat satu bumper
2. Body kemek - kene ketuk, tampal dan cat satu panel
3. Lampu brek pecah - belah kanan - ganti baru
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 01:39 PM | Show all posts
Originally posted by yaya_owez at 16-4-2009 10:15 AM
jerong..

kalo agak2 nk ketuk ckit kemek kat pintu n cat ckit scratch kat pintu bape rege ek kat c2??hrga die ok x???


harga bergantung kepada panel.... sbg contoh, klu pintu belakang harga dia dalam RM150 (harga cat belum masa upah ketok yang bergantung kepada besar atau kecik jumlah ketukan).... :handshake:
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 03:32 PM | Show all posts

Balas #7 newzahari\ catat

yup tul tu...

kat ctu memang murah...

tapi nak ikotkan bengkel kete kat area taman equine memang tak cekik darah la...

wat keje pown tip top...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 05:28 PM | Show all posts
aku baru usha kdai ketuk... kemek sikit kat bonet savvy, kemek kat qtr panel ngan touch-up balik kat bumper...
aku g usha 2 tmpt...
1. kat jalan 223 pj... nak 600 sume tp bumper die cat sparuh je laa...sdgkan aku ade rear skirt lagi. mase 2 hari.
2. kat sg way (dpn caltex) 350 je... bumper tu ngn rear skirt skali die tembak. mase 1 hari antar pagi amik petang...
aku pk nak tembak balik lagi 3 bodyskirt kene tambah 150 je... total br 500.
tp aku lom g buat lg..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 05:33 PM | Show all posts
Originally posted by nafisa85 at 16-4-2009 03:32 PM
yup tul tu...

kat ctu memang murah...

tapi nak ikotkan bengkel kete kat area taman equine memang tak cekik darah la...

wat keje pown tip top...



apa nama kedai tu?
yg aku perasan klu area balai tu proton serbis ada.

yg kedai ketuk tu apa namanya?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 05:57 PM | Show all posts
Perkifa Enterprise - Jln Reko, Kajang (betul di kawasan persimpangan Jln Reko dan Silk Highway.)
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2009 11:00 AM | Show all posts
bro klu aku nak beli cat saja kat ner yer.tq
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2009 11:00 AM | Show all posts
bro klu aku nak beli cat saja kat ner yer.tq
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2009 11:06 AM | Show all posts
Bro TT.. tak payah pening kepala. ko hantar je kereta ko kat sini : Kriss Auto Solution. bleh kowtim terus dengan tuan bengkel dia..gerenti harga ok punye lah.. Bumiputera dan pekerja ok punye..selebriti pun ada hantar situ..si Elly iskandar. dah establish dekat 6 tahun dah...

dia bleh hantar dan ambik kereta ko...

blog dia http://krissauto.blogspot.com

tq TT
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090994s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list