Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
80712
View
92
Reply

MANA LAH KEDAI CAT DAN KETUK BODI KERETA

[Copy link]

Author: royat       Show all posts   Read mode

Post time 13-12-2009 12:38 PM | Show all posts
biasanya 1 penal upah cat dlm lingkungan 150-180, kne tgk jgk cat jenis apa, kalu kene ketuk weld, harga meningkat sikit
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2009 10:48 AM | Show all posts
wa harituh pegi satu kedai cat keta. kedai dia kat belakang stesen petronas yg dekat giant batu caves.
dia quote ketuk body sket + cat keta championship white utk large sedan dlm RM1,800 saja. wa tgh kumpul duit ler nih.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2009 01:27 PM | Show all posts
cuba pergi kat area glenmarie....ada banyak kedai kat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2009 04:42 PM | Show all posts
22# cmf_tin
adakah kdai tu myanmar or bangla pekerja dia, dulu penah hntr cat kat situ rasanya dah tukar bos, x puas hati sbb color  x matching, maybe touke baru skrg, i cat 4 thn yg lps
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2009 08:33 PM | Show all posts
area bangi lama pun ada...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 04:17 PM | Show all posts
xde kedai cat kete rekemended ke area2 PJ @ Shah Alam..bg la detel cket...huhuhuuhuhuuh
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 11:14 PM | Show all posts
aku nak tanay otai2 kete smua..
aku ada plan nak sembur kete aku ngan warna ptih mutiara yg bila kena matahari nampak kaler lain..ada sesetengah org ckp leceh kalo sembur warna tue..apa yg leceh tue aku x tahu lah..nie nak tanya pendapat otai2 semua..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 09:56 AM | Show all posts
kat tmn equin murah...aritu aku eksiden g tanye nk ketuk n cat kedai lain sumer nk 350,380,550 pun ade,aku g kt situ dia mintak 250 ja..kt belakang balai polis tmn equin
newzahari Post at 16-4-2009 00:54


kalu kat tmn equin tapi sblh jusco tuh.. kat situ leh tahan.. aku cat kete metalic ..7 lapis luar dalam siap ketuk.. seme hanggus rm1700.. (wira sedan) pastu aku ugut  die kalu tak siap lam mase 7 hari.. masuk hari ke 8.. aku potong seratus... siap hari ke enam.. hihi.. tapi aku kawtim ngan anak tauke tuh.. ngan bapak die mahal skit..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2010 03:21 PM | Show all posts
aku nak tanay otai2 kete smua..
aku ada plan nak sembur kete aku ngan warna ptih mutiara yg bila ke ...
nouvosion Post at 13-1-2010 23:14


jangan susah hati..klik sini

KEPUASAN ANDA KEUTAMAAN KAMI



khidmat rundingan dan soalan adalah percuma jer...  
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2011 09:28 AM | Show all posts
salam semua..

saya baru tadi pagi terlanggar belakang keta orang.. keta saya pecah abis cermin besar depan sebelah kiri..keta org yg kena langgar tu calar calar kat bumber..mungkin kena kaca lmpu keta saya kot.. mahal tak kalau anta bengkel untuk repair bumber tu? kalau boleh sy tknak guna insurans keta saya.

TQ
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2011 08:23 PM | Show all posts
Post Last Edit by satuLutut at 18-7-2011 20:26

salam sejahtera..aku nak wat pertanyaan sket pd tuan2 kat sini..kalo kecederaan kereta tahap kat bawah ni agak2 brape anggaran cost ye..kena ketuk and cat je ke macam mane?..aku xpenah lagi hantar repair keta..takut kang aku nak ketuk keta dia ketuk plak aku lelebih2..at least kalo bleh tau anggaran aku leh la sedia2 bajet nih and xde la kena tipu ke kan..untuk keselamatan duit katekan harap ade yg leh bg pandangan..sekian, terima kasih

yang ni..


tambah yang nih..


sama dengan yang nih..

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 02:17 PM | Show all posts
Bumper depan kete pesona aku kemek sebelah kiri akibat telanggar Honda City yang baru klua kedai...huhuhu...Merata tempat kat kl ni aku tanye brape buleh buat...1st aku tnye kat pusat sevis proton kat Jalan Pekeliling, KL...Tokey die ckap kat aku: Ni kalo ketuk aa, 500...Tuka balu 700..Aku tanye lg kat area Sg. Besi, KL...Pomen ckap kat aku, ni semua 200 ketuk sama cat...Last skali aku aku tanye bapak mentua aku...N die bawak aku g wokshop kawan die.Berape ketuk ni?RM80 kawan-kawan kira RM40. Kate si pengetuk body kat bapak mentua aku.Last2 sebab xde duit kecik si pengetuk body 2 mintak RM35 je....Fuhh slamat poket aku...Tapi aku belum cat lagi la...tunggu nk cat skali dgn skirt sama bumper baru aku nant huhu..Lokasi aku buat:Bkt Rambai, Melaka.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 02:58 PM | Show all posts
Melaka boleh kot dpt rm40 ketuk body..kalau kat KL beratus2 gak...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 11:26 AM | Show all posts
salam semua..

saya baru tadi pagi terlanggar belakang keta orang.. keta saya pecah abis cermin be ...
maRgeRin Post at 13-7-2011 09:28



susah nak anggarkan kalau takde gambar...cer amik gambar..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 11:28 AM | Show all posts
salam sejahtera..aku nak wat pertanyaan sket pd tuan2 kat sini..kalo kecederaan kereta tahap kat baw ...
satuLutut Post at 18-7-2011 20:23



kena ketuk sikit, simen n cat...
dlm 6-700 juga tu dik... tengok kedai juga...kalau yg kaki sembelih mau seribu dia minta
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 01:04 PM | Show all posts
takde ker otai2 sini yang leh recommend kedai ketuk + cat yang reasonable? area bangi/puchong @ tempat2 lain??... nak tau gak...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 02:25 PM | Show all posts
takde ker otai2 sini yang leh recommend kedai ketuk + cat yang reasonable? area bangi/puchong @ temp ...
aikon Post at 10-8-2011 13:04



   
mai rawang... bengkel member aku, harga terbaik... kerja puas hati..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 03:42 PM | Show all posts
pagi hantar petang siap tu yang diutamakan..orang nak pakai keta copek..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 03:48 PM | Show all posts
mai rawang... bengkel member aku, harga terbaik... kerja puas hati..
zulka Post at 10-8-2011 14:25


perghh... jauhnyer... dari selatan nak ke utara... takde tempat yang dekat sket ker??...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 03:50 PM | Show all posts
pagi hantar petang siap tu yang diutamakan..orang nak pakai keta copek..
orangdalam Post at 10-8-2011 15:42


abg od takde recomendation ker?...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079550s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list