CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4157|Reply: 10

gigi sensitip..ngilu yang amat!

[Copy link]
Post time 18-4-2009 06:27 PM | Show all posts |Read mode
aku rase gigi aku sensitip..

kalau makan bende sejuk, ngilu yaamats, kalau panas yaamats, ngilu gak.

sb tu aku jrg makan aiskrim n minum ais..

lately aku tak mkn bende2 sejuk pun gigi aku dah ngilu..

so skang aku pakai sensodyne hijau tu..elok ke ha?

atau korang ada alternatif lain..

[ Last edited by  tightcherry at 19-4-2009 13:32 ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2009 07:40 PM | Show all posts
musim ke apa ni?

aku pun makin terasa,,

baru ni pakai sensodyne kale pink.. yg original tu..

tapi gusi belah bwh lak rasa nipis.. dan sengal.

apa penyelasaian nya ni ek..

any idea?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2009 08:17 PM | Show all posts
aku pun samer so last month aku g dentist, dia pun suggest utk guna sensodyne kaler ijau tu ler.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-4-2009 01:32 PM | Show all posts
aku rase ngilu gile..tlg..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2009 11:57 AM | Show all posts
sama cam aku jugak ingat kan sakit gigi...tiap mlm aku gosok gigi dan kumur air garam gusi dah kurang bengkak dan sakit ...so sekarang gigi aku tak sakit dan ngilu lagi...agaknya problem gusi ...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2009 02:59 PM | Show all posts
Selalunya kalau pakai Sensodyne ok.... mungkin u all ada masalah gusi kot....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-4-2009 06:01 PM | Show all posts
aku cadangkan lepas ni pakai kayu sugi...bukan ubat gigi perasa kayu sugi..tapi bebetul punye kayu tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2009 06:31 PM | Show all posts
same ler kite...

ari tu pegi jumpa doc gigi kt cahaya suria pastu nak wat dental check up sebab  gigi gue  bawah ngilu yg amat.

Doc ckp gg semua ok. x de cavity semua. dia suggest pkai sensodyne.  ok ke sensodyne huh?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-12-2009 10:58 AM | Show all posts
samela...sha pun ngilu...bile mkn bende2 sejuk...pastu bile besi berlaga...adehhh...tak tahan

yg sha tau punca ngilu sbb suke sgt makan ais...ma dh byk kali pesan...jgn mkn ais,tak elok nnti ngilu...eh  degil gakk..ni dh ngilu...baru tau...

http://www.globaltecsuria.blogspot.com/
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2009 12:44 PM | Show all posts
saya jarang gigi sensitip ni...
tapi bila makn benda manis yg terngilu sikit..
sebab tu xsuka makan donat yg salut warna warni ni...
tapi kalau ngilu leh ke amek tablet kalsium since kalsium ni untuk gigi ngilu?
kalsium leh cure gusi skali x??
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2009 02:30 PM | Show all posts
aku ada masalah ni dulu....pastu try pakai ubat gigi oral B warna purple tu...kalau beli kat klinik gigi lebih murah...

alhamdulillah skang ni dah takda masalah tu lagi...aku pakai ubat gigi tu dekat setahun jugak laa...skang ni pakai ubat gigi sebarang pun takpe...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 01:22 PM GMT+8 , Processed in 0.373559 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list