Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
33574
View
33
Reply

Ilmu motosikal

[Copy link]

Author: dune1989       Show all posts   Read mode

Post time 23-11-2015 03:58 PM | Show all posts
abehawk92 replied at 22-11-2015 10:51 PM
Nk tnye nie kpd abe2 legend kt forum nie, ada siapa tahu n boleh bgtau cara utk adjust handle dan ka ...

org panggil body kiat....
rxz kalau eksiden mesti jadi camni..bawapun tak sedap dah..
kena cari pomen racing je bleh tarik betulkan balik
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2015 10:09 AM | Show all posts
abehawk92 replied at 22-11-2015 10:51 PM
Nk tnye nie kpd abe2 legend kt forum nie, ada siapa tahu n boleh bgtau cara utk adjust handle dan ka ...

hantar bengkel je... buat balik handle tu... dia dah tak selari dgn fork...

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 03:56 PM | Show all posts
abehawk92 replied at 22-11-2015 10:51 PM
Nk tnye nie kpd abe2 legend kt forum nie, ada siapa tahu n boleh bgtau cara utk adjust handle dan ka ...

bila chassis dgn yokes (kaki tiga) dah bengkok mmg ada bengkel boleh betulkan balik dgn cara bakar body kasi lurus balik..

tapi bukan 100% elok..cuma sekadar ok je lah..

kalau kt lembah klang mmg bnyk bengkel eksiden boleh buat..cuma kene standby rm la..

*kalau setakat nak ejas handle kasi lurus balik boleh je guna batang paip..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2016 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak tnya..motor bahagian tayar belakang tu xstabil..bila brek tayar belakang lari..klau time kt selekoh pn sama gak..tyar blakang akn lari(xbalance)..knp jd mcm tu erk?fyi tyar blakang start jdi mcm tu masa brek wktu hujan masa nk msuk selekoh, tyar belakang tetiba jdi xbalance...huhu, ada sape2 tau x knp jdi mcm tu?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2016 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak tnya..motor bahagian tayar belakang tu xstabil..bila brek tayar belakang lari..klau time kt selekoh pn sama gak..tyar blakang akn lari(xbalance)..knp jd mcm tu erk?fyi tyar blakang start jdi mcm tu masa brek wktu hujan masa nk msuk selekoh, tyar belakang tetiba jdi xbalance...huhu, ada sape2 tau x knp jdi mcm tu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2016 08:55 AM | Show all posts
nur.amirah replied at 7-5-2016 10:46 AM
Nak tnya..motor bahagian tayar belakang tu xstabil..bila brek tayar belakang lari..klau time kt sele ...

kurang faham apa masalah sebenar, tayar lari kemana ke kiri?kanan? ke rim gelong?atau mungkin tayar tak bagus?
byk kemungkinan

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2016 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 9-5-2016 08:55 AM
kurang faham apa masalah sebenar, tayar lari kemana ke kiri?kanan? ke rim gelong?atau mungkin taya ...

Masa break kaki tu, tayar lari ke kiri ke kanan mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2016 09:19 AM | Show all posts
nur.amirah replied at 9-5-2016 10:53 PM
Masa break kaki tu, tayar lari ke kiri ke kanan mcm tu..

chek betul2 dik bahayatu, selalunya kalau mcmni samada rim gelong(bengkok), atau hub dah rosak, atau bearing, mungkin gak nut pengikat tu longgar.


Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2016 09:20 AM | Show all posts
nur.amirah replied at 9-5-2016 10:53 PM
Masa break kaki tu, tayar lari ke kiri ke kanan mcm tu..

lupa nk tanya moto apa?

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2016 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 10-5-2016 09:20 AM
lupa nk tanya moto apa?

Honda ex5 class1...tapi klau bwk dekat2 blh je kan...sbb xde msa nk g baiki lgi...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2016 12:24 PM | Show all posts
nur.amirah replied at 10-5-2016 12:21 PM
Honda ex5 class1...tapi klau bwk dekat2 blh je kan...sbb xde msa nk g baiki lgi...huhu

boleh..tapi hati2

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2016 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 10-5-2016 12:24 PM
boleh..tapi hati2

Ok orait..tq
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
salam... sy ada msalah, sy pakai moto wave, kenapa bila bwk moto, rasa mcm nk jatuh... mcm tak stabil... tayar dah tukar 2biji, tp ttp sama tak stabil... nak belok pn mcm terhuyung hayang... aduiii, takut nk p keje dgn moto cmtu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 09:28 AM | Show all posts
umairah6988 replied at 17-5-2017 11:08 PM
salam... sy ada msalah, sy pakai moto wave, kenapa bila bwk moto, rasa mcm nk jatuh... mcm tak stabi ...

tengkuk ketat kot, suruh pomen longgarkan sket...
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077838s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list