Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
16427
View
40
Reply

E200 atau E200K tahun ni ke tahun depan patut beli?

[Copy link]

Author: Bi7Sari       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-4-2009 01:37 AM | Show all posts |Read mode
kawan aku nak pakai Merc
so dia minat kat E Class

soalanya:-

bagus beli tahun ni ke tahun depan

Yg E200 ke yg E200k?

berapa boleh dapat herga 2nd hd, model 2004.

yg berinfor, boleh korang advisekan tak?:handshake:

Import ke Localnya yg bagus?
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 02:00 AM | Show all posts
tompang lalu jer
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 02:03 AM | Show all posts

Reply #2 KIM.mafia's post

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 02:07 AM | Show all posts

Balas #3 takde_name\ catat

nape ko gelak?nak kena lempang eh?:@ :@ :@ :@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 02:23 AM | Show all posts
aku rasa takde model e200 thn 2004.. e200 thn 96-98 ada la..
lepas2 tu semua e200k ( ada kompressor )...

e200k pun ada 2 model.. satu W210.. dan satu lagi W211..
kalo W210 punya E200k tak mahal.. tak smpai rm100k atau pun lebih sikit aje..
kalo W211 punya e200k.. aku rasa dlm Rm200k above lagi..

cadangan aku la..
kalo berkenan model W210 ( aka mata belalang )... dan nak ambik newer version.. better ambik E240.. ( CC 2.6L ).. sebab torque lebih tinggi.. speeding pun takde masalah.. less maintenance.. ( sebab takde kompressor ).. hat ni harga dia rendah sikit.. tak smpai rm100k dah boleh dpt. ni engine V6.
kalo berkenan model W211.. kalo ambik E200K pun okey jugak.. tp kena ingat.. mercedes punya brand pelik sikit.. engine Kompressor pada asasnya cc adalah 1.8 aje.. hanya perubahan pd ecu mercedes tu yg membezakan e200k atau model2 kompressor yg lain.

aku bg satu tips bab mercedes ni..
kalo nak pakai engine kompressor.. ambik C-Class..
kalo nak pakai E-Class.. ambik bigger engine capacity. 2.6 ke 2.8 ke.. abih2 kurang pun 2.3. takkan nak naik E-Class tp cc kecik..

meh aku tempek gambar kasi clear sikit..


ni model W211




ni model W210...

dedua model ni ada pakai engine yg sama.. E200k pun ada.. E240 pun ada..

tp utk tuan tanah tanya E200.. hanya model W210 aje ada.. W211 paling lekeh E200K..



ni rupa engine kompressor..



ni rupa E240 atau V6 engine.. model ni yg lari dlm highway serupa mcm kena ligan dengan jin tanah..

[ Last edited by  Alt-F4 at 29-4-2009 02:30 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 02:35 AM | Show all posts

Balas #5 Alt-F4\ catat

waaahhh..siap gamba lg
kim mampu beli dia nyer lambang kat dpn dia jer
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 02:55 AM | Show all posts
alah kim.. merz sekarang dah murah.. bukan mcm dulu.. sparepart pun murah jugak ( berbanding BMW atau Volvo.. audi.. citroen )...

byk pomen bertauliah boleh buat merz ni.. dan keta merz ni sangat2 reliable.. cuba kim tgk.. model W123 tu punyalah lama.. thn 70-80an pun still ada atas jalan lagi.. harga baru berapa ribu aje.. kalo nak ada gaya sikit ambik W126..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 07:26 AM | Show all posts

Balas #7 Alt-F4\ catat

tapi kim x minat merc...
kim minat keta comei2 mcm golf r32 ker...mini cooper ker...sesuai dgn kim yg kecik dan comeiii
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 08:24 AM | Show all posts

Reply #1 Bi7Sari's post

kawan nk pakai ke hang yang nk pakai?
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 09:51 AM | Show all posts
Bagus betul tuan tanah bukak thread nih, Meya pun tengah nak survey2 gak..suka yang kompressor kecik tuh ...besar2 nih ...besar sangat hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 10:33 AM | Show all posts
aku suka yg avangarde jerk..hehehe...yg hidung kt gril
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 10:40 AM | Show all posts
Originally posted by Alt-F4 at 29-4-2009 02:55
alah kim.. merz sekarang dah murah.. bukan mcm dulu.. sparepart pun murah jugak ( berbanding BMW atau Volvo.. audi.. citroen )...

byk pomen bertauliah boleh buat merz ni.. dan keta merz ni san ...



Betullah sume orang dah boleh pakai Mercedes...especially orang yang macam Meya nih
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 12:21 PM | Show all posts
merz ni persepsi je mahal.. aku yg pakai merz ni takde la kaya mana pun.. tapi mmg boleh pakai sebab lasak.. susah nak rosak..

kalo meya nak ambil C-Class engine Kompressor.. better ambik C200 and above.. jgn sekali2 ambik C180.. mmg sure underpower.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 12:23 PM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 29-4-2009 10:33
aku suka yg avangarde jerk..hehehe...yg hidung kt gril


advangarde semua class ada.. tp selalunya org cakap avantgarde ni refer pada E-Class..

advantgarde ni kategori full accesories.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 05:01 PM | Show all posts

Reply #14 Alt-F4's post

bro, join lar www.merzclub.org

kasi meriah skit gang2 mercedes....
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 05:04 PM | Show all posts
dapat rasa tempias perbualan org2 kaya pun den dah rasa bahagia



yg ikhlas

yg hanya mampu tumpang lalu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-4-2009 05:13 PM | Show all posts

Balas #5 Alt-F4\ catat

Wau!
bagus statements ko tu

ni aku dapat dari salah orang forumer pasal E200k

jom kita sharebersama:-


kalu nak sedap bawak (very comfortable compare with E200k and E240) sudah tentunya s280 pilihan terbaik. But maintainance for s class is relatively more expensive compared with e class. E class, however, is more popular and more sportly looks compared to s class which is look gedabak (meminjam kata2 sorang forumer kat CnM). Manakala, kalu dibandingkan antara E240 dan E200k, sebenarnya tak banyak berbeza. Memanglah cc E240 lebih besar (2600cc) berbanding dengan E200k (versi yg terdapat di Malaysia selalunya 1800cc, walaupun ada juga yg versi 2000cc). On paper, actually performance kedua2 model ni tak banyak berbeza, 0-100km/j hanya berbeza 1 saat (lebih kurang), begitu juga top speed yg berbeza hanya dlm 5km/j (top speed kedua2nya dlm 238km/j) tapi harga, road tax agak jauh lebih mahal E240 berbanding E200k.  Tapi kita bukannya nak bawak kete ni hingga ke top speed all the time kan, hanya sekali sekala tertekan sampai ke tahap tu

  Tapi dari segi engine smoothness, E240 adalah lebih smooth dan senyap berbanding E200k sebab engine dia V6. Maintanance cost bagi kedua2 model ini tak berbeza sangat, dan berdasarkan pengalaman aku dengan c200, e200k (w211), dan sekarang c200k (w204) memelihara merc ni memang lebih jimat berbanding memelihara kereta2 lain. Sekali hantar normal service tu, kosnya kurang dari RM400  Oklah setakat ni, dan aku tak pasti yg aku dah menjawab soalan kau. Tapi kalu aku yg kena membuat pilihan, aku akan pilih E200k coz selain performance nya yg hampir sama dengan E240, pick-up nya juga lebih berbanding E240. Memang dapat rasa perbezaan pukulan kompressor tu berbanding V6 dari segi pick-up
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-4-2009 05:14 PM | Show all posts
saman lah kita Ekkk

Originally posted by zzcbr at 29-4-2009 17:04
dapat rasa tempias perbualan org2 kaya pun den dah rasa bahagia



yg ikhlas

yg hanya mampu tumpang lalu
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 05:22 PM | Show all posts
E200 under power ler...enjin dia pun bising..

ambik E240 baru syok
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 05:22 PM | Show all posts
bajet dalam berapa ni? 100k? 150k?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103263s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list