Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
32449
View
28
Reply

berapa kos nk wiring kalo pencucuh keta rosak?

[Copy link]

Author: imsonaif       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-5-2009 08:53 PM | Show all posts |Read mode
sy kn pempuan yg guna keta...almaklumala, xtau sgt pasal keta nih...sy ni xmerokok, pastu beli la mp3 player yg leh cucuk kt pencucuh rokok keta tuh...aleh2 org yg jual mp3 player tu ckp pencucuh rokok sy tu da rosak, mgkn sbb xpenah gune lgsg. rase sdey sgt sbb da beli mp3 player tu rase cam rugi plak...org jual tu ckp kena repair or wat wiring pencucuh tu... berape ek agk2 nye kos nk repair tu? anyone help me...kecewa btol la sbb da melayang dwet beli mp3 player tu....sorila sbb susahkan anda semua....:handshake:
Reply

Use magic Report

Reign This user has been deleted
Post time 1-5-2009 08:59 PM | Show all posts
Tanya saja kat kedai. Kalau mahal cari kat kedai lain. Servey harga.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2009 09:09 PM | Show all posts
rasanya x mahal sgt..
tapi nak tau jugak..
apa yg rosak..
keseluruhan tempat cucuk tu yg rosak ke..
just fius yang terbakar..?

kalau tempat cucuk tu yg rosak..
rsanya x mahal sgt..
kalau fius yg rosak..
lagi lah murah..

anyway..
u guna kete apa..?
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2009 09:11 PM | Show all posts
...bender tuh senang jer aku pernah tgk org baiki bender tuh..bukan lama pong bukak dashboard...............kos pong tak sampai rm 50.....kalau nak murah ko pergi kedai baiki bender elektronik...cam baiki radio/tv sebab ader jugak mereka yg pandai baiki bende tuh....dah upah pong tak mahal


susah2 kedai abang pong leh buat....ko beli jer terus sparepart kalau rosak soh ganti...apa2 check dulu...kot mp3 tuh fius dier terbakar atau tak....dah try pasang kat keter lain??

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2009 09:40 PM | Show all posts
sy pakai keta wira...org yg jual mp3 player tu ckp kena wiring...thanx hazak ...thanx mycos79 ... sy igt nk g kedai keta sok, tp almaklumla sy ni kn pompuan takot kena tipu plak ngan org kedai tuh...sy penah nk repair air-cond tau, mule2 budget dlm rm80-100 je... last2 nk tau x kena berape? rm1100... torkojut x ? heheh....mase tu sy g repair aircond tu ngan mak jek... tu yg pe2 hal kena tanya org dulu, at least xla kena tipu kn?
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2009 09:53 PM | Show all posts

Reply #5 imsonaif's post

kalau wira snang..
byk kdi blh buat..
tp kna jaga2 lh..
sbb biasa lah..
kdi suka tipu..
lg2 kalau customer prempuan...

anyway..
mmg mahal smpi rm1100 srvis aircond..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2009 10:08 PM | Show all posts
tula nk tau agk2 dlm brp kena ek kalo g btolkn car cigarette lighter tu ek?
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2009 10:12 PM | Show all posts

Balas #5 imsonaif\ catat

ajak abang mycos sama masa nak gi repair tu...pas tu mintak dia check kan sekali gear box
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2009 10:18 PM | Show all posts
ntah2 fius aje terbakar.. wiring electric bukan mudah rosak..paling teruk sambungan longgar..tapi kedai biasa lah nak buat duit...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2009 10:24 PM | Show all posts
kalo fius terbakar cane nk tau ek? hehehe....
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2009 10:29 PM | Show all posts
baca manual kereta, cari box fius, check mana satu fius untuk electric plug tuh.. check dalam fius tu, wayar putus atau tidak, selalu wayar dalam fius boleh dilihat...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2009 10:40 PM | Show all posts
wawawawa...ni yg cuak nk bukak sendiri ni...xpe ke? kot kot meletop plak kang keta tu cane?
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2009 10:54 PM | Show all posts
x ssh pn nk check fius nie..
slalunya ruangan fius ni terletak dekat dgn 'suis' nak bukak hood engine..

cbut je penutup ruangan tue..
and cba tgk diagram yg ada kt penutup tu..

slalunya fius utk cigarette socket ni wrna biru.. 15A..
cba cabut..tapi hati2..
lps tu tgk ada wire putus x kat dalam fuse tu..
kalau ada.. maknanya fius je yg rosak..
gantikan dgn yg baru.. murah je..

bentuk fius kete..yg sy mksudkan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2009 11:29 PM | Show all posts
thanx bebanyak hazak...i loike u so musch!! sok pepagi sy try nengok ye... kalo xleh ugak, sy g kedai soh org kedai tu bukak kn fius, sy nengok dengan mate sy sendiri, tp tula leceh ni kn, kalo xtau pe2 pasal keta, keta tipu buta2 jek...sdey btol la...da la menganggur lg nih...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2009 11:36 PM | Show all posts

Reply #14 imsonaif's post

try je tgk dlu..
lgpun mmg x ssh nk check fius nie..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2009 11:40 PM | Show all posts
kirenye fius ni terletak kt sebelah stereng keta tu kn? kena cabut slow2 ke? kalo tercabot kuat ape jd ek? pastu harga fius tu dlm brp ringgit ek? leh tuka tros sendiri ek kalo memang wayar yg putus? sy takot jd cm tikus membaiki labu saja...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2009 11:47 PM | Show all posts

Reply #16 imsonaif's post

yup..
kt sbelah stering kete..
lau nk cbut tu..
jgn slow sgt n jgn laju sgt..

kalau trcabut kuat xde ap2 jd pun..
tp just nk elak drpd bnda lain yg rosak..

fius x mahal pun..
yg sy tau..
4 bijik fius baru rm1.50 je...
x mahal pun..
tp jgn cari fius kt kedai aksesori kete..cekik sikit..
cba cari kat tesco,carefour and etc..
kt bhgn kete..
murah skit..

lps tu..
dh cbut fius tu..
kalau ada wire putus kt dlm fius tu..
bru tukar fius yg lain...

just cabut, then plug n play..

tp kna pstikan btl2 dulu..
fius yg dicabut tu mmg fius tmpt tu..
jgn cbut fius yg lain pulak..hehe..

msa nk cbut fius tu..
jgn on enjin..
matikan enjin..
takut ada short circuit kt mna2 nnti..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2009 12:04 AM | Show all posts
hohoho...dengar  cm excited nk wat sendiri...
tp cuak pon ade sbnrnye....
thanx la kwn2 sume yg sudi membantu...jasa anda amat sy hargai...
thanx dear hazak   ...dear KTMan...dear zzcbr...dear mycos79... thanx sooooooooo000000000oooooooooooooo much!!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2009 12:09 AM | Show all posts
u welcome..

and smoga brjaya..
tp hati2 msa nk wat bnda tu ye..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2009 01:36 AM | Show all posts

Reply #12 imsonaif's post

jgn salah buka fius tu.. bkn kete mletup.. takut awk je yg meletup.. kene karen..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.653608s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list