Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
41294
View
186
Reply

PERNIAGAAN KAIN ELA /PASANG [MERGE]

[Copy link]

Author: sinar_inspirasi       Show all posts   Read mode

Post time 8-10-2007 12:42 AM | Show all posts
oo.. kiranya permintaan utk kain ela sentiasa ada la ye...

bkn apa sy ni jenis jarang beli kain ela.  tp skali beli byk pasang...  jd kalau majoriti org ramai pun jenis mcm sy... pembeli bermusim... susah la pulakkan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-10-2007 06:36 AM | Show all posts
jgn rusing... insyaALLAH koperasi akan buat bisnes nih.... hanya sediakan modal je.... kita pusing satu malaysia bisnes nih.... jadikan melayu kita dpt buat bisnes nih.. walaupun secara kecilan... kita akan bantu secepat mungkin step by step... segala kelemahan dan kesulitan itu kita pakat2 baiki peringkat demi peringkat...

semoga usaha kita terus berjaya....
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2007 10:27 AM | Show all posts

Reply #46 mamaeli's post

pm saya gak...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2007 01:42 PM | Show all posts

Reply #46 mamaeli's post

pm saya gak....berminat ni....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 03:17 AM | Show all posts
berniaga kain pakai ni seronok memang masuk, tapi satu je , sesuatu brand @ nama kain yg di keluarkan cepat bebenar jatuh, kenapa ek, contoh mcm cinderella, masa mula2 dijual sampai rm75sepasang, tup2 dekat raya dah dekat rm30 sepasang, fuuh...... cemana nak kaber kerugian tu yg borong sikit2..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 07:04 AM | Show all posts
Originally posted by faiz5406 at 17-9-2007 10:14 PM Yg gred baik sekali pun cuma US20 per meter rasanya.Kat sini gred ygbaik2 cuma boleh dapat kat kedai high class(EURO MODA dan GULATI's)


gulatis tu rasanya tak semua yang elok.aritu beli sehelai mahal gak lebih rm100, baru pakai sekali dah koyak.kalau koyak kat bahagian lutut tu logik la sbb maybe koyak masa berjalan tapi koyak tang lain yang takde kena mengena..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 07:07 AM | Show all posts
Originally posted by ctredzuan at 22-9-2007 02:15 AM
chinese silk ni satu jer, senang merekah. dan kalau kita pakai tudung yg ada sulamhujung tu, dia akan mudah berbulu kain tu


china silk ni ada 2 jenis org kata..yg murah mmg cepat merekah pastu kalau basuh die kedut beribu2 lemon..tapi yg mahal sket mmg elok, lepas basuh tak yah iron pon tak pe..tapi tatau camne nak bezakan sbb design bunganya sama je..nasib baik yg saya beli aritu yg elok punya, tak berbulu n merekah langsung..dah pakai byk kali plak tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 08:11 AM | Show all posts
terima kasih mamaeli...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2007 05:21 PM | Show all posts

Reply #39 mamaeli's post

Salam, boleh pm details kat saya pasal stocklot ni...kain ni,lepas raya pun ramai yg nak coz bulan 11/12 ni mesti banyak majlis kerja kahwin nak pegi...terim kasih
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2007 09:32 PM | Show all posts
chinese silk bukan ada 2 jenis je...malah ada beribu2 jenisssss...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-10-2007 01:43 AM | Show all posts
poning den.... den dah nak start amik kain elo nih... ish ish.. kono blajar byk lagi nih..

[ Last edited by  sinar_inspirasi at 18-10-2007 01:47 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2007 10:05 AM | Show all posts

Reply #59 sinar_inspirasi's post

biasa ler... kena blaja...
aku pun pening... kekkekee....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2007 11:29 AM | Show all posts
apalah nak pening-pening....tak peningnye jual kain..cuma  kalau ada org utang dulu ..tu baru pening..so far bisness ni memang untung besar..kalau tak caya cubalah..org kemboja tempat yg selalu amik kain selalu cakap..org jual kain ni especially yg jual runcit boleh jadik jutawan..boleh caya ke..mintak-mintak masin le mulut diorang
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2007 01:39 PM | Show all posts
persoalannya... apa kita nak buat dgn kain yg ada lg...

kalau kita bole tukar dgn supplier ok la... means kita xhold any stok...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-10-2007 02:30 PM | Show all posts
Originally posted by mrs_teratai at 18-10-2007 01:39 PM
persoalannya... apa kita nak buat dgn kain yg ada lg...

kalau kita bole tukar dgn supplier ok la... means kita xhold any stok...


lelong je lah... hihih... mana ada suplier yg nk amik blk.... kalu ada suplier mcm tu... antara suplier yg terbagus...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2007 04:58 PM | Show all posts

Reply #62 mrs_teratai's post

ader satu cara...wat baju pastu taruk manik harga boleh kasi naik lagi heheheh atau wat baju budak pastu jual untuk Hari Raya ok gak .Kain/Baju bleh simpan dia tak busuk.itulah yang saya buat hik hik hik.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2007 04:47 PM | Show all posts
...atau sedekah jer kat adik beradik sanak saudara bior derang buat baju raya......kira promote produk jugak.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-10-2007 10:50 AM | Show all posts
sape2 yg beminat nk join borong china silk... meh.. sbb nk start dah ni... nk 10 org...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 11:02 AM | Show all posts
Originally posted by sinar_inspirasi at 29-10-2007 10:50 AM
sape2 yg beminat nk join borong china silk... meh.. sbb nk start dah ni... nk 10 org...



nak join..he..he..he..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 12:02 PM | Show all posts
sinar..saya nak join gak..saya mau..mau......bapa modal?heheheh

to mamaeli..pm gak saya ya..tq
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076174s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list