Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40977
View
186
Reply

PERNIAGAAN KAIN ELA /PASANG [MERGE]

[Copy link]

Author: sinar_inspirasi       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 29-10-2007 01:58 PM | Show all posts
Originally posted by ftir at 29-10-2007 12:02 PM
sinar..saya nak join gak..saya mau..mau......bapa modal?heheheh

to mamaeli..pm gak saya ya..tq


bleh bleh... ok sape lagi...yg nak join?... yg ni bukan yg murah2 nih... yg mahal.. yg jual seratus lebih..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 02:18 PM | Show all posts
Sinar
Ape kabau?
aku nak tanya skit laaa...
ko kan dah pegi china...
banyak pengalaman dalam beli-membeli barang kat sana
pertanyaan aku
1) berapa modal yang perlu dibawa masa nak beli
2) pembayaran cash ker? atau ada supplier credit
3) barang tu masuk tak kene duti import ker?
4) penghantaran barang daripada pelabuhan ke destinasi kita cam ne?
5) macam mana ko deal ngan org cina...ada org tengah ker atau ko direct ngan manufacturer
6) bila agaknya bole dpt barang selepas order
7) perlu dpt permit ker nak jual barang drpd china ni?
8) ko ade warehouse tak?
9) barang aper yang ko da pernah ambil daripada china

harap dapat ko share pengalaman ko....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-10-2007 02:50 PM | Show all posts
durian... aku alhamdulillah... sihat tak sihat... utk dpt tau  benda tu semua.. ko kena datang jumpa aku ok.. senang aku nak citer...ok..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-10-2007 07:25 PM | Show all posts
sape2 yg berminat nak join bisnes kain nih.. sila pm aku... dan tinggal no tepon masing... nanti kita buat perbincangan...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 08:25 AM | Show all posts
btw, sinar, kau ada buat consignment tak? Iaitu letak barang kat kedai spt cadar, kain etc lepas tu collect duit lepas terjual?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2007 08:33 AM | Show all posts
consignment belum lagi.. kalau dah ada aku beritau nanti...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2007 09:44 AM | Show all posts
sape2 lagi yg berminat kita boleh buat perjumpaan atau bincang apa yg patut... kalau ada contoh bleh tunjukkan.. dengan servey harga dan apa yg sepatutnya yg perlu
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2007 12:17 AM | Show all posts
Originally posted by sinar_inspirasi at 18-10-2007 02:30 PM


lelong je lah... hihih... mana ada suplier yg nk amik blk.... kalu ada suplier mcm tu... antara suplier yg terbagus...



kalau ada supplier yg sanggup ambik balik kain yg tak laku dengan kita bermakna dia sebenarnya bukan tolak pada harga kaw2 lagi kat kita, maknanya dia tolak harga seadanya saja
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2007 12:53 AM | Show all posts

Jizzz... Klong! KLong!



Ini adalah repot yang aku terima...

kali ni dah 3 kali buat report ke SM yg topik ni benar2 berunsur nak tarik pelanggan semata2


Oleh yang demikian aku rasa cukoplah setakat ini ajer thread ni dibincangkan... Jika mahu thread ni dibuka semula sila PM aku dan berikan alasan yang kukuh dan munasabah kenapa thread ini perlu dibuka semula... Sekian...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2007 01:10 AM | Show all posts

Jizzz... Klong! Klong!



Setelah mendapat penjelasan panjang lebar dari pembuka thread... Maka adalah dengan ini aku bersetuju untuk membuka semula thread ini... Bersyarat... (Antara aku dengan pembuka thread...)


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2007 09:58 AM | Show all posts
tima kasih..... nanti tersilap sikit ada lah yg merepotnya...rajin merepot thread aku..... aku pun heran.. 2 thread aku dah kena block.. thread sebelum ni tak de plak.... pasti abis thread aku kena block..... ciannya....

yg merepot ni sama ada serius pikul amanah .... atau ada perasaan lain..... atau tak leh tgk orng senang... tapi tak apa lah... sebab rajin....ada jugak forumer yg jenis nih... ish ish... baru jumpa selama 2 tahun lebih nih...

apa2 pun ucapan tima kasih kepada acehand membuka kembali.... dan thread ni jgn lah jadikan tmpt bisnes ye kawan2.. kita citer pasal kain je..jenis kain... jgn sebut harga tau... nanti ada orng repot lagi... ..kita bincang je... kalau yg naktau harga nak jual tu... PM je la...

[ Last edited by  sinar_inspirasi at 1-11-2007 10:02 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2007 10:24 AM | Show all posts
ada..tak jenis2 kain yg murah2..tp kualiti ok..
kalo ada bagus gak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2007 10:37 AM | Show all posts
aku nak belajar laa pasal yg jenis murah dan kualiti ok.. tapi setakat ni aku tak belajar lagi.... insyaALLAH akan2 datang... cuma aku akan test yg mahal je dulu...

ntah bila baca tulissan org yg pengalaman psl kain nih.... byk gak kain.... tak apa lah.. sabar2 lah.. belajar sikit2 pasal kain pastu akan tau lah... step by step laaa
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2007 10:42 AM | Show all posts

Reply #73 sinar_inspirasi's post

sinar, saya nak join lah bisnes kain ela ni...qasih dah survey....tapi kat melaka camner nak bincang..huhuhuh..kain2 ni quality ok tak? yg benang hitam tu dari cina gak ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2007 10:44 AM | Show all posts
Originally posted by nur_qasih at 1-11-2007 10:42 AM
sinar, saya nak join lah bisnes kain ela ni...qasih dah survey....tapi kat melaka camner nak bincang..huhuhuh..kain2 ni quality ok tak? yg benang hitam tu dari cina gak ke?


thread ni baru je kena block... tak boleh bincang secara direct pasal bisnes... awak YM saya... atau PM...

yg ni mmg kualiti... setakat nih lah.... yg benang hitam tu tak kenal lagi... sambil belajar lagi...

utk perbincangan selebihnya bleh pegi web koperasi lah...

[ Last edited by  sinar_inspirasi at 1-11-2007 10:52 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2007 11:20 AM | Show all posts
hahahhah   bincang boleh.... tapi tak payahla jual2 sini nanti kena block....   anyway jangan bimbang, aku tak pernah repot thread hang kat Acehang, tak percaya tanya ace hang.... itu menandakang ada orang lain senyap jek tapi tangan jalan.... apapung tindakan si misteri tu betul.... demi menjaga reputasi ace heng dimata admin cari ni... so tindakan memang wajar....

pstt: suka tengok mung meniaga, tapi bukang kat sini, seh
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2007 11:33 AM | Show all posts
aku pun nak belajar gak..pasal kain2 nie pasaran mmg bagus..he..he..he..tudung2 pun bagus gak..
bleh cari sekali..perempuan mesti kalo beli kain untuk dbuat baju..nak kena matchingkan ngan tudung..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2007 11:41 AM | Show all posts
aku tak cakap ko.. tak terlintas pada ko pun walaupun selalu gaduh... walaupun orng pertama feedback pasal thread ni... org yg cepat kena kejutan elektrik kalau pasal aku.......tapi aku tak leh ckp2 sape2 lah...

bukan aku jadikan thread ni secara langsung utk bisnes... tapi ko kena tau.. aku orng bisnes.. ada lah tebawa2 sikit... itu biasa lah.. ramai yg terbawa2 ... kadang2 bukan tak sengaja pun....

tapi harap faham lah... meriah dengan ada bincang membincang dan terbawa2 sikit2 pasal bisnes di board nih... kalau dok asyik citer teori je... org pun boring... bukan nak bedabik dada... tapi itu hakikat lah...

kalau nak terus deal bisnes ngan aku.. aku terus cakap PM atau call.. atau YM... senang je... bincang sikit pasal bisnes ok lah kat sini....

[ Last edited by  sinar_inspirasi at 1-11-2007 11:43 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2007 03:33 PM | Show all posts

Reply #28 mamaeli's post

tolong saya boleh dpt kan no. phone utk tambah kain kedai saya nanti, boleh kasi phone awk sekali ngan pakistan ke, mana2 senang lah
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2007 03:39 PM | Show all posts

Reply #28 mamaeli's post

tolong saya boleh dpt kan no. phone utk tambah kain kedai saya nanti, boleh kasi phone awk sekali ngan pakistan ke, mana2 senang lah mamaeli
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078894s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list