Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40924
View
186
Reply

PERNIAGAAN KAIN ELA /PASANG [MERGE]

[Copy link]

Author: sinar_inspirasi       Show all posts   Read mode

Post time 6-12-2007 02:11 PM | Show all posts

consignment

Originally posted by don_quixote at 30-10-2007 08:25 AM
btw, sinar, kau ada buat consignment tak? Iaitu letak barang kat kedai spt cadar, kain etc lepas tu collect duit lepas terjual?


saya ada buat cara consignment ni.
pm saya kalau nak tahu lebih details
thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2007 03:11 PM | Show all posts
berminatla...
slalu pk nak bisnes ape...
tp modal jual kain ni cam besar aje...
kalau modal sket2 je blh x??
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 09:36 AM | Show all posts
Originally posted by sinar_inspirasi at 1-11-2007 09:58 AM
tima kasih..... nanti tersilap sikit ada lah yg merepotnya...rajin merepot thread aku..... aku pun heran.. 2 thread aku dah kena block.. thread sebelum ni tak de plak.... pasti abis thread aku ke ...



mcm2 ler jadik dlm donia ni.... benci betoi dgn org dengki kat org lain, tak kira ler melayu ke cinake india ke....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 09:39 AM | Show all posts
sinar...

ada ke sample2 kain yg hang dah tgk kat china tu... boleh tgk2 dulu ke???
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 10:46 AM | Show all posts
aku pernah pergi lorong kenanga, tapi ak de jumpa kain elapun.
baju pesen pesen banyak la
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 02:18 PM | Show all posts
kain ela ni xbusuk klu x abis lgpun klu x abis kita lelong je still masi untung..
sape2 nak bniaga kain ela kat johor,saya boleh supply..pm/email saya k....harga utk peniaga sgt murah,lebih murah dr jakel...kain tbaru.. paiez@yahoo.com
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 03:01 AM | Show all posts
Insyallah xlama lagi blehla start meniaga china silk/kain ela....dah start buat network...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 04:25 PM | Show all posts
Originally posted by fruzee at 7-12-2007 02:18 PM
kain ela ni xbusuk klu x abis lgpun klu x abis kita lelong je still masi untung..
sape2 nak bniaga kain ela kat johor,saya boleh supply..pm/email saya k....harga utk peniaga sgt murah,lebih mura ...


ambik kat tangkak ke?..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2007 09:19 AM | Show all posts
sinar...awk gie china nak survey kain tue...bawalah sekali wife ker..atau pun ahli pompuan...bab 2 nie...pompuan lebih arif....jenis kain...kualiti kain...maner yg lebih laris...etc...eenaz pun pernah jugak jual kain ela nie since kat U lagi...memang untung besar....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2007 11:34 PM | Show all posts
esok lusa kain akan sampai.... sape2 yg oder tu bleh lah hubungi saya... kita pilih sama - sama...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 11:11 AM | Show all posts

Reply #88 tanya's post

xlah..tempat lain..tangkak pun amik dari tempat sy ambil ni..u katne?...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 11:56 AM | Show all posts
Originally posted by fruzee at 12-12-2007 11:11 AM
xlah..tempat lain..tangkak pun amik dari tempat sy ambil ni..u katne?...


saye dah email awak, tp xde respon pun...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 01:32 PM | Show all posts

Reply #91 fruzee's post

saya kat subang..tapi pernah la jugak pegi tangkak tengok kain tapi tak beli pun..
kalau tempat yg awak ambik tu dapat harga lagi murah..boleh la try...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2007 03:15 AM | Show all posts
shipping dh sampai ker?
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2007 11:49 AM | Show all posts
aku pn minat jual2 kain ni...
tp modal x dpt la besar, sbb takde target customer..mgkn sbb tmpt aku amik tu dia tolak x la semurah yg disgka..bile gi survey tmpt lain, murah lg tmpt lain tu..
menyebabkan aku tkot nk up hrga kain, nnt kastemer komplen n compare..
aku kt kl, sape leh supply kt aku ngn hrga kaw2 pnya
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2007 09:57 PM | Show all posts
apesal thread ni sunyi??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2007 01:44 AM | Show all posts
kain kain dah sampai.... sila hubungi segera utk yg oder ..
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2007 07:19 PM | Show all posts
oh..utk yg order je ek
maaf, tertinggal bas..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-12-2007 12:10 AM | Show all posts
dah abis.. malah tak cukup... walaupun design ada yg tak menarik.. tapi ini kali pertama oder kain... insyaALLAh lain kali akan lagi menarik dengan kepakaran yg ada pada ahli atau projek manager pegi sendiri...

harga pun alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2007 12:54 AM | Show all posts
Originally posted by sinar_inspirasi at 26-12-2007 12:10 AM
dah abis.. malah tak cukup... walaupun design ada yg tak menarik.. tapi ini kali pertama oder kain... insyaALLAh lain kali akan lagi menarik dengan kepakaran yg ada pada ahli atau projek manager  ...


tumpang tanya....ni beli kira camne?...mmg ko dah siap utk 4/5 meter ke atau kena beli satu kodi(betul ke kodi?..)..berapa min oder?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078227s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list