Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
23788
View
168
Reply

Vienna, Austria

[Copy link]

Author: NEMO1980       Show all posts   Read mode

Post time 31-5-2009 10:17 AM | Show all posts
Schoenbrunn castle...real spelling


Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 11:19 AM | Show all posts

Balas #2 my-alja\ catat

sedapnya salmon grill sanwich kat nordsee
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 11:36 AM | Show all posts

Reply #3 wanacu's post

castle tu neuschwanstein castle kat fussen germany.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 05:57 PM | Show all posts

Balas #1 NEMO1980\ catat

nk g bilerrr ni..??
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 06:54 PM | Show all posts
Originally posted by no~yean at 31-5-2009 11:19
sedapnya salmon grill sanwich kat nordsee


yummy.....makan tanpa was-was
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 11:24 AM | Show all posts
Originally posted by boocik04 at 30-5-2009 22:25
ok... kat sana jalan2 boocik byk guna public transport mostly bas, tram, train & subway.
boocik guna 72-hour card - kena 13.20 Euro.
bole guna seberapa banyak public transport dan berhenti kat  ...


actually kalau ada rezeki, we plan to drive
sbb sebelum nih we all selalu naik public transportation so nak try different adventure plak !

what about language ? they all ckp english tak ? ke they speak german aje all the time ?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 11:26 AM | Show all posts

Reply #26 hijaulover1's post

org kat vienna cakap german. signboards pun in german so if u plan to drive better have basic german language proficiency. kalau tak, susah nanti nak cari jalan...
tapi org2 yg muda2 kat vienna ada jugak yg bole speak english walaupun tak berapa fasih tapi masih bole faham la apa yg dorang nak maksudkan ...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 11:29 AM | Show all posts
Post Last Edit by boocik04 at 23-2-2010 15:32
Originally posted by my-alja at 31-5-2009 10:17
Schoenbrunn castle...real spelling ...  



Schonbrunn Palace
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 12:36 PM | Show all posts
Originally posted by boocik04 at 1-6-2009 11:26
org kat vienna cakap german. signboards pun in german so if u plan to drive better have basic german language proficiency. kalau tak, susah nanti nak cari jalan...
tapi org2 yg muda2 kat vienna  ...


tu lah, actually risau psl nama jalan if its all in german
tapi we plan to bring our GPS so hopefully, ok !

u pegi tak other cities like salzburg or innsbruck ?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 02:15 PM | Show all posts

Reply #1 NEMO1980's post

menarik gak ni.. boleh tau berapa lama nak p?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 03:57 PM | Show all posts

Reply #29 hijaulover1's post

boocik cuma naik bas ke prague.
innsbruck dah pernah pegi tapi salzburg tak sempat nak pegi...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2009 12:58 AM | Show all posts
me and frens going there in October.. my original plan tak der pun pegi Austria ni tapi nak ke Prague, aih2 one of my travel partner nak pegi Austria, so now haven't decide either to go to Vienna or Salzburg.. huhuhuhu.. dilemma.. macam cun lak vienna ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2009 08:52 AM | Show all posts
Originally posted by divasweet_77 at 11-6-2009 00:58
me and frens going there in October.. my original plan tak der pun pegi Austria ni tapi nak ke Prague, aih2 one of my travel partner nak pegi Austria, so now haven't decide either to go to Vienna ...



vienna, prague and budapest are know as the imperial cities and they are all very gorjes (tgk from internet) ! i pun tak pernah sampai but my next plan is to go to austria

i google and gambar dia byk cantik-cantik, sort of like switzerland i think !
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2009 11:17 AM | Show all posts
Post Last Edit by irbudan at 27-6-2009 11:19

33# hijaulover1

Saya pernah ke Vienna atau WEIN kalau tak silap dlm bahasa german..
Tapi dah lama ah... back packing...on shoe string...
Memang best pada sapa yg minat architacture...history dan arts..
Masa dulu Kadang2 ada free musical performances pulak kt public areas
janagn lupa Morzat berasal dari sana... kalau tak silap kat sulzburg (temapt depa shooting file the sound of music)
Selain dari tu.. rasanya tak ada apa2. Kalau compare dgn switzerland rasanya berbeza..juga (town)
Tapi kalu you pergi ke country side...example zil am see toward the Alps (not sure the spelling but sound like) mungkin ada ada juga persamaannya... especially masa spring.
Hope you enjoy your trip
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2009 09:25 AM | Show all posts
me and frens going there in October.. my original plan tak der pun pegi Austria ni tapi nak ke Prague, aih2 one of my travel partner nak pegi Austria, so now haven't decide either to go to Vienna or S ...
divasweet_77 Post at 10-6-2009 11:58


me baru berbual ngan member me duk kat slovakia..
dia kata kalau dah sampai sempadan sana, wajib lawat vienna..
jadi me rancang nak ke sini jugaklah, lepas budapest, ambil train ke sini...
dr sini lawat kawan me tu kat slovakia, lepas tu ke cesky krumlov - prague dan german.

sapa pernah lawat sini, hotel camana..
makanan halal.....

pasal kristal tu, cam teringin nak beli,
tapi kali ni kami backpackingkan, lepas vienna ada lagi 3 minggu kat europe..
takut pecah diusung ke mana mana...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 01:17 AM | Show all posts
ada sesapa boleh suggest hostel yg best tak kat sini.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 03:17 PM | Show all posts
austria best jugak...permandangan rumah rumah diaorang owesome
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 07:31 PM | Show all posts
austria best jugak...permandangan rumah rumah diaorang owesome
mitai Post at 11-8-2009 02:17

hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2009 08:40 PM | Show all posts
kat vienna, kalau drive, kene bukak lampu depan walaupun di siang hari.

mostly museum for music + arts kene lawat. parliment + cathedrale.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2009 10:16 AM | Show all posts
kalau tanya pendapat saya, tak yah bermalam kat austria .. bukan nnya besar sgt... lepas lawat austria, terus je ke italy, dah dekat...

kristal swarovski..kalau tak salah saya, harga setiap harga kristal swarovski tu sama je kat mana2 kedai di europe.. convert je duit EURO ngan mana2 negara...sama je harga nya..tapi kalau nak yg murah2 tu, pi kat kilang nya.. tapi kena check dulu sbb bulan Dis rasa nya kilang tu tutup 2 minggu...(bulan tak ingat sgt bila diaorg tutup).. so boleh la dapat harga murah sikit je..

Noordsee tu kan, kalau nasi bukan kah diaorg taruk sikit wine kalau tak salah?? nasi yg campur ngan seafood???.. sorry kalau salah info...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074784s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list