Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
23810
View
168
Reply

Vienna, Austria

[Copy link]

Author: NEMO1980       Show all posts   Read mode

Post time 6-9-2009 11:08 AM | Show all posts
40# L_Z

kat nordsee nasi yang dicampur wain saya tak pasti arr tapi yg saya tahu nasi nya ada campur seafood dan ayam,so confirm la ayam tu tak halal kan, akhirnya saya makan sandwich salmon je..sedap giler
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2009 09:44 PM | Show all posts
tak pernah sampai lagi kat Vienna padahal tempatlah Cup teringin sgt nak pergi sbb nak tgk org menari pakai skirt kembang2 tu..

sempat sampai kat stesen keretapi vienna jerr sbb nak ambil kwn punya bag dalam locker..passport dia hilang kat budapest and since takleh nak travel , kitorg kena tolong ambikkan bag dia yg dia letak kat setesen keretapi di Vienna ..tragis sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2009 07:00 AM | Show all posts
aku ke sana 2008. ada 1 keluarga melayu kat sana menetap dalam 3-4 tahun. aku pi jalan2 rmh dia, suka famili dia..sbb dapat jumpa org melayu, blh sembang2x.....3-4 tahun depa dok sembang german dengan jiran2 org vienna.. cam ayam dgn itik la.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2009 07:20 AM | Show all posts
Post Last Edit by im_comey at 13-9-2009 07:23

Salam ..

Austria ye .. Australia pun den tak jejak lagi ..

alja - nak cari rakan sehati sejiwa .. adei .. cam nak cari pasangan hidup ler ko ni ..

nemo ngan hijaulover ni mmg satu team ker ?  try2 dulu jawab soalan2 yg member sini dok tanya kat atas tuh sbb banyak lagi info yg kami nak tau sblm join u all .. memandangkan Austria tu pun nak dekat2 Italy jer, u all tak terus ke sana ker?

@ divasweet - kakak ni still berjalan lagi yer .. kak, dah gi korea berapa kali tahun ni?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2009 02:00 AM | Show all posts
me kat bratislava, hilang minat nak
ke sana walau dr bratislava tu sejam aje naik train......

mungkin satu hari nanti bila cover belah belah cam swiss sana..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2010 05:17 PM | Show all posts
now in vienna..
masih ade sisa snow..
fuhhh..sejukkkkkkk gle..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2010 05:17 PM | Show all posts
smlm pi mkn kt nordsee..
sedap nyer smoked salmon..nyam..nyamm..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2010 11:37 AM | Show all posts
Post Last Edit by durio_uno at 23-2-2010 11:44
vienna, prague and budapest are know as the imperial cities and they are all very gorjes (tgk from internet) ! i pun tak pernah sampai but my next plan is to go to austria

i google and gambar ...
hijaulover1 Post at 11-6-2009 08:52


dari segi landscape & scenic view, Budapest & Bratislava jauh lebih cantik, sebab attraction & activities banyak kat tepi River Danube. Dari segi cleanliness, well organized & modernity Vienna lebih baik. Cuma bembarang kat Vienna ni mahal giler compare Bratislava & Budapest. Dari Vienna to Bratislava cuma 1 hour drive, to Budapest about 3 hrs drive
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2010 11:42 AM | Show all posts
kalau nak cari barangan Asia pegi kat sini, Naschmarkt, nak beli kangkung ke, tepung pulut ke



.
.
.
.
.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2010 12:00 PM | Show all posts
Post Last Edit by durio_uno at 23-2-2010 12:01
me baru berbual ngan member me duk kat slovakia..
dia kata kalau dah sampai sempadan sana, wajib lawat vienna..
jadi me rancang nak ke sini jugaklah, lepas budapest, ambil train ke sini...
dr s ...
faraway1 Post at 9-8-2009 09:25


Makanan halal banyak kat Turkish Quarters, tapi tak berapa ingat kat mana exactly sebab my friend yang bawak. Kat tempat lain Turkish kebab ni tak semua halal. Kalau nak cari makanan Malaysia, ni ada satu suggestion( taken from my other posts at Luar Negeri section)

******************************


Chopstick House, dekat Food Court area Millenium Tower, Vienna. Owner nya Cina Kelang suami-isteri. Famous kat sini diorang kata Mee Curry,  tapi i sempat rasa Kue Tiau goreng aje, memang sedap sangat. Bukak sampai pukul 2 pagi. Nak pegi tempat ni pun senang, landmarknya mudah nampak, sebab kat Vienna ni cuma ada 2 bangunan tinggi Florido Tower & Millenium ni.

Chopstick House

Handelskai 94-96
20th district (Brigittenau)
Vienna
AUSTRIA





.
.
.
.
.

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2010 12:11 PM | Show all posts
sesape yang shopping crazy jangan lupa buat "courtesy call" kat Designer's Outlet di Parndorf, about 45 minute dari Vienna dekat border Hungary. Ada free shuttle bus naik dari Oper Station, depart every hourly. Harga jauh lebih murah dari Vienna



.
.
.
.
.


.
.
.
.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2010 08:07 PM | Show all posts
wah..bagus2..
banyak info ler ko nie..huhuhu
thanks2
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2010 08:07 PM | Show all posts
chopsticks house tu halal ek?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2010 11:06 AM | Show all posts
smlm terjumpa satu lg restoran halal kt vienna ni
ni local yg bitau..
nama kedai tu
ILKIM KEBAP & MARKT
ade 5 cawangan kt vienna..
ni website nye www.ilkim.at
yg aku p tu kt lassalesstr.42 1020 Wien
direction: kuar dp station U-bahn Vorganterstasse heading towards Danube river
restoran dia sebelah dgn cafe pizzaria, bertentangan dengan kedai Bipa seberang jalan..

pada sesape yg nk cari halal kebab tu kt sini la tempatnye..
ade jual pizza gak..
kebab ngn pizza nye dua2 sedapppppp..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2010 11:16 AM | Show all posts
oh ye..
lupe nk bitau..
ilkim kebap tu business hour dia dp kul 0900-2400
so don wori kalo agak2 lapar mlm2 tu kedai ni still bukak..
leh take away atau mkn kt situ..

harga pn reasonable
1/4 pizza besar euro 2.50
chicken kebab euro 2.90

dhla murah sedap lak tu..hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 02:55 PM | Show all posts
55# akuwanita
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 02:58 PM | Show all posts
salam....muslims kat sana mcm mana?are they accepted by the locals?im thinking of going tapi takut jugak pasal i bertudung..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 09:21 AM | Show all posts
57# smelina

don wori lina..betul ke panggil lina ni?
hmm..masa mula2 i pegi dulu dlm 5 tahun lepas, masa tu mmg rasa janggal gk la sbb everytime bile dok dlm train dia tu masa nk g jalan2 sekitar vienna ni banyak betul mata yg memandang..yela, kite ni bertudung kan, maybe dorg pandang pelik la kot..tp i buat xtau jer..buat mcm biasa je..kadang tu i lak yg tgk dorg balik..hehehe..pastu lama2 bile pergi baru2 ni dorg dh xde dh pandang2 mcm tu..sume wat biasa je..maybe dorg dh slowly leh terima muslims..
pastu skrg berbanding dulu, dulu susah giler nk cari mknan halal..asik2 mkn kt nordsee tu jela kedai seafood..tp now slowly dh banyak kedai makanan halal yg bukak terutamanya org2 dp turkey yg berhijrah ke vienna ni bukak tempat mkn halal..skrg pn dh banyak jumpa muslims yg bertudung kt sana..yg banyaknya org2 turkey la pasal senang nk cam dorg ni pasal dorg pakai tudung ala turkey tu..hehehe..pastu kt main road shopping area dia kt kartnerstrasse tu da ade muslim yg bukak kedai jual sovenier..alhamdulillah..sekurang2nya islam da mula skit2 diterima di vienna ni..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 12:59 PM | Show all posts
thanx akuwanita.my husband ada course kat sana,so we all cadang nak ikutlah.tapi masa hubby gi course,x kan nak duduk bilik je kan?hehe...ingatkan nak jln2 dgn anak2,pusing2 town.tu sebab i kata i takut pasal hubby x de.tapi bila u ckp ok,alhamdulillah lega rasa hati.thanx again akuwanita.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 12:00 AM | Show all posts
59# smelina

hehe..no problem..panggil i wani jer..
hmm..bile u plan nk p sana? hotel n itenary sume da ade ke?
i baru balik dp vienna last week..tp smlm hubby dpat call mcm kene p lg je ke sana april ni..hehehe

masa i kat sana tu cuacanya masya Allah sejukk giler time tu..
masa i tu sisa2 salji still ade..hmm xsempat la merasa salji turun..hehehe..
tp cuaca da getting better la skrg ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084415s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list