Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
73023
View
356
Reply

Motif Korang Nak Mendedah Bonjolan?

[Copy link]

Author: cak!       Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2009 02:05 AM | Show all posts

Reply #75 budingyun's post

tukang tgk je
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2009 02:21 AM | Show all posts

Reply #76 tuan_wu's post

sama la..cuci mata..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2009 02:26 AM | Show all posts

Reply #77 budingyun's post

laju je ko kalo tred camni
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2009 02:35 AM | Show all posts

Reply #78 tuan_wu's post

ko pon ada gak..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2009 01:04 PM | Show all posts
aku  vote lain2, sebab aku tak suker tunjukkan aset aku kat mana 2 lelaki selain family dan laki aku...
dari dulu sampai sekarang aku suka pakai baju besar dan tudung yg tutup aset aku..

dan aku pun benci dan malu bila tengok pompuan yang suka dok tayang benjolan dorang tu...

[ Last edited by  matakucing at 23-5-2009 13:06 ]
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 12:32 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 01:55 AM | Show all posts
Bg aku la, terpulang kepada niat masing2..

Mgkn ada yg sengaja nk tunjuk dan mgkn sebaliknya..

Bg yg nak tunjuk tu, kita tenung la lama2 skit bg dia rimas (yg ko pegi tayang tu apa hal,padam muko )

Yg Sebaliknya plak kita tegur mcm ni -->"lawa dada" ..Gerenti dia paham punya
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 05:05 PM | Show all posts
nah...sekadar info...peringatan tuk aku jgk..

Ketahuilah Wanita, Lelaki Teransang 30 Kali Sehari
Berdasarkan khutbah Jumaat pada 15 Jun lalu di salah sebuah masjid di Kuala Lumpur. Isunya mengenai kewajipan menutup aurat. Disebabkan semua jemaah lelaki, khatib mengingatkan jemaah supaya memberitahu anak isteri supaya menjaga aurat masing-masing.

1. Ada yang pakai tudung singkat. Julurnya diikat ke belakang. Atau diikat ke leher. Maka nampaklah kegebuan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2009 11:45 PM | Show all posts

Reply #1 cak!'s post

24.31. Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya
menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan
memelihara kehormatan mereka dan janganlah mereka memperlihatkan
perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah
mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan
janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada
suami mereka atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak
mereka, atau anak-anak tiri mereka atau saudara-saudara mereka atau
anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki atau anak bagi saudarasaudara
mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam atau
hamba-hamba mereka atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah
tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan atau kanak-kanak yang belum
mengerti lagi tentang aurat perempuan dan janganlah mereka
menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari
perhiasan mereka dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai
orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya.


33.59. Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu
serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya
bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang
demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang
baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu dan (ingatlah) Allah
adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2009 01:25 PM | Show all posts

Reply #83 tomatogirl's post

Alhamdulillah..moga2 yg nk menyeksi tuh berubah la hendaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 01:58 PM | Show all posts
Originally posted by akeyron at 24-5-2009 01:55
Bg aku la, terpulang kepada niat masing2..

Mgkn ada yg sengaja nk tunjuk dan mgkn sebaliknya..

Bg yg nak tunjuk tu, kita tenung la lama2 skit bg dia rimas (yg ko pegi tayang tu apa hal,pada ...


Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 02:08 PM | Show all posts

Balas #1 cak!\ catat

org laki secara otomatik lihat kat benjolan2 itew karena napsu kam terletak dimata..

so certain org pompuan rasa teruja kalo apa yg dimiliki tak seindah rata2 pompuan yg lain... dan menyebabkan timbulnya rasa nak menayang2 kat kaum sendiri ttg kelebihan aset yg dimiliki..

bab tarik perhatian laki tu..kena tanya empunya diri le... sume pada niat giteww
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 02:14 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 02:18 PM | Show all posts
not me ...not me   ntah le de oulsni ....x de motif tertentu kot. aku pown x pasti. kebiasaan gak nyer
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 02:22 PM | Show all posts

Balas #89 doubleeleven\ catat

hehehehe.....kebiasaan????

kebiasaan mcm mane tu??  leh citer skit??
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 02:29 PM | Show all posts
aku tak tayang apa2..tutup je hehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 02:40 PM | Show all posts
Originally posted by lonelyme at 27-5-2009 14:29
aku tak tayang apa2..tutup je hehe


Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 03:17 PM | Show all posts
aku sker tayang gak
tapi kat umah laaa

rase bangge je..heheh
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 11:00 PM | Show all posts

Balas #93 PoSh78\ catat

DEPAN CERMIN???
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 11:53 PM | Show all posts
Originally posted by PoSh78 at 27-5-2009 15:17
aku sker tayang gak
tapi kat umah laaa

rase bangge je..heheh


bole nk tayang2..dibenarkan...

tayang la kat umah kat hubby korang
ataupon pada sesiapa yg dibolehkan..
tayang la sepuas2nye...

tp kat area public atau depan lelaki bukan mahram jgn le...

paham2 sendiri ye...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 02:28 AM | Show all posts
Originally posted by cak! at 20-5-2009 15:22
Alkisahnya haku terpandang la pompuan2 yg berjalan kan..tgk diorg pakai tudung tp disilang naik ke bahu..tak cover bonjolon di dada..dan ketika berjalan mesti bergegarkan..apa la korang ni xmalu  ...


Untuk mempertahankan diri........
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 08:21 AM | Show all posts
Bknnye niat nk mnnjk!tp kekadang trpk gak dh pakai,mestila org akn tgk..alaa pndai2la nk jg imej..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 09:06 AM | Show all posts
Ishhh..isshhhhhisssshhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh............................
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 09:43 AM | Show all posts
Originally posted by Lady_On_Earth at 20-5-2009 22:51
kadang2 bila tgk pompuan lain yg jaga badan pastu pakai lak pakaian yg ketat ni ada jugak baiknya.. sbb dari situ kite berazam untuk jaga badan, n paling tak pun kekalkan berat badan supaya ideal..



atau berazam nak lebih besar....
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 09:49 AM | Show all posts
Ishhh..isshhhhh....isssshhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh............................
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066209s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list