Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
12837
View
53
Reply

BUTTONS CRAFT

[Copy link]

Author: baby_pingu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-6-2009 02:45 PM | Show all posts |Read mode
La ni suka tgk craft yg guna buttons, comel sgt...
ada sapa2 yg berminat ngan craft mcm nih ka?
buttons mmg versatile, leh buat mcm2...


ni cth baby amik dr internet...



[ Last edited by  jellypuff at 16-6-2009 07:32 ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2009 06:13 PM | Show all posts
never thought of it like that before
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2009 08:00 PM | Show all posts
Originally posted by makcikmengamok at 7-6-2009 18:13
never thought of it like that before


this is one of my new hobbies...
memandangkn aku ada byk butang2 sblm neh..
yg slalu dpt spare time beli baju tuh...


tgh hari td aku buat satu small gift, nak bg kat kwn as thank you gift next week...
neh dia...
buat kejap jek,tak sampai 30 menet...

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2009 08:54 AM | Show all posts
itulah..mmg suka tgk button craft nie esp yg buat tirai/bidai (tak tau le the exact terms ape) utkgantung pintu..
kat book store in bangkok ada jual the kitset utk buat tirai nie..
mmg impress tgk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2009 09:01 AM | Show all posts

Balas #4 myjuniormm\ catat

betul2..ada gak org buat tirai pintu...
lawa gak...lgpun material dia ringan jek...kaler2 tuh yg besh tgk...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2009 10:12 AM | Show all posts




Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2009 10:13 AM | Show all posts
macam2 tak larat nak paste gambo kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2009 10:34 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 11:30 PM | Show all posts
Cantiknye...sungguh kreatif gitu... tak sangaka buttons yang kesil cam tu boleh buat something yang sooo catchy.... Rasa2 cam nak try buat something kreatif with buttons lepas ni...Thanks Baby Pingu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2009 11:13 AM | Show all posts
macamana nak buat tirai tue..sape-sape tempek la gambar kat sini.leh kita sama-sama cuci mata pastuh leh la hias rumah
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2009 03:47 PM | Show all posts
wah sukenya tengok....setakat ni pakai button untuk hiasan handmade card,bookmark n frame....tak terfikir plak button tu sendiri leh jadi something...huhuhu....kena explore lebih ni...(tapi button kat tempat kita ni agak mahal la....adeiii...)
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2009 04:17 PM | Show all posts
eee cantiknyaaa.. tapi butang ni bukan mahal kee?
kalau buat dekat kat kawin cun juga ek?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2009 06:56 PM | Show all posts

Reply #12 rienafaiz's post

butang ni depends pada design n saiz kot..

takat butang2 saiz kecik, kaler2..lam 20 sen sekeping kot...
aritu beli utk tempek kat gelas kecik tuh...
tp kalau yg besar n lawa2 tuh mahal la kot..
kalo beli in bulk maybe murah...

sapa2 yg ada buat kraf guna butang neh..tempek2 la k..
sharing is caring gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 07:59 AM | Show all posts
wah! tak sangka lak butang leh buat kreatif camni...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 05:12 PM | Show all posts
yg buat tirai tu..pki butang besar2..cam size 50sen camtu..tp mix jugak ngan beads kecik2...
cute sgt klu buat utk bilik budak..
bebudak pun boleh jugak buat craft nie..sbb tak susah pun...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 05:40 PM | Show all posts
menarik jugak tie back curtain nie..
it's so simple..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2009 10:36 PM | Show all posts

Reply #16 myjuniormm's post

lawa....   and practical....
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 09:44 AM | Show all posts
lagi lawa kalau pakai button yg lebih terang warnanye kot.. nampak skit button2 tuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2009 09:52 AM | Show all posts

Balas #18 tad2200\ catat

maybe dia nak matching ngan kaler langsir tuh..
kan langsir tuh kaler ala2 lembut....
so butang pun dia pilih lembut2 gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 10:05 AM | Show all posts






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085717s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list