Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
151953
View
1368
Reply

Swimming

[Copy link]

Author: karambunai       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 5-7-2012 01:09 AM | Show all posts
Reply 1079# kabintang


    sorry la lambat nk reply. rasanya kat shopping mall sekarang senang aje nak dapatkan baju muslimah..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2012 08:17 AM | Show all posts
Reply  mnusis


    xde update aktiviti swim kat kuantan?
karambunai Post at 5-7-2012 01:08


sukan malaysia (sukma).. acara akuatik bermula pada 7 julai hingga 16 julai...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2012 11:13 AM | Show all posts
SWIMMING POOL LAMA TUTUP. RENOVATE UNTUK SUKMA... NI BARU BUKAK.. PASNI BARU LA BLEH SWIM.. KAT KUANTAN ADA 1 JER PUBLIC POOL
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2012 12:56 PM | Show all posts
Nak tanye kat sifu2 kat sini,

Aku baru blajar berenang, baru blajar nak amik nafas utk freestyle...masalahnye bila aku amik nafas mesti ada air masuk kat mulut..jadinye aku serba salah nak telan air tu atau nak buang air tu balik..pastu..mesti aku jadi kelam kabut...camne ek nak bagi air tak masuk mulut...?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2012 11:23 PM | Show all posts
Alamak...mana otai2 semua ni..aku ada pertanyaan yg lain...hari ni aku blajar breastStroke..tapi aku takleh nak movekan tangan..apa tips untuk gerakkan tangan selari dgn kaki...
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2012 11:30 PM | Show all posts
Reply 1084# jijah


   kau belajar breathing dlm air seminggu je dulu br sedap nak wat f reestyle ke hape. dlm seminggu tu memang wajib kena air pedih mata, hidung masuk air jer dulu.
++selamat selsema dgn gembira++
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2012 07:33 PM | Show all posts
Reply 1086# cherylrihanna


    Ooh...kalo mcm tu..okla..i follow tip yg u bg tu.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2012 10:10 AM | Show all posts
Nak tanye kat sifu2 kat sini,

Aku baru blajar berenang, baru blajar nak amik nafas utk freestyle. ...
jijah Post at 7-7-2012 12:56 PM



    sorry ek lambat lak nk membalas. bz lately ni. oh mulut kerap masuk air? tau kan bernafas masa berenang iaitu amik dari mulut, hembus melalui hidung didalam air. selalunya yang air masuk mulut ni mereka yang hembus pakai mulut dalam air. baik buang la air dalam mulut dari telan. hahaha. selera ke nk telan? kalu nak buang, sila guna lidah.. tolak dengan lidah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2012 10:13 AM | Show all posts
bagi beginner yang baru belajar berenang, air masuk idung, mulut mahupun mata mmg akan terjadi. tetapi kalu tau beberapa tips untuk elakkan benda-benda macam tu belaku lagi ok.

-mulut sentiasa tutup didalam air, hanya bernafas bila toleh keluar air. (breathing)
-hidung tahan mahupun hembus, so air tak ada le masuk idung.
-mata, sila pakai goggle tu ketat sikit. walaupun xselesa, lagi tak selesa kalu air masuk dalam goggle itu. sapa yang berenang xpakai goggle amatlah tak digalakkan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-7-2012 10:15 AM | Show all posts
Reply 1085# jijah


    hai cik jijah, swim freestyle pun macam xberapa lepas, macam mana belajar breastroke lak? breast stroke swim paling teknikal. selalu orang akan salah bila kaki dan tangan punya kombinasi. nak terangkan kat sini susah lak. tgk la kalu saya buat klinik renang untuk board sukan dan permainan ni khas tuk thread swim. leh la betulkan apa yang salah korang belajar.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2012 02:03 PM | Show all posts
KALAU PAKAI GOOGLE, PAKAI CONTACT LENSE IS IT OK?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2012 04:25 PM | Show all posts
boring tul hr ni, ramai plak bebudak dgn pelampung kat main pool BTR Cheras..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2012 08:24 PM | Show all posts
Reply 1088# karambunai
Oooh..mcm gitu..hembus nafas melalui hidung..ok..akan dipraktikkan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2012 08:26 PM | Show all posts
Reply 1090# karambunai
Itula..instructor tu cepat benar...tapikan me notice, ada org yg freestyle mmg tak pandai2.. Tp, bila buat breaststroke, sekejap jek pandainye...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2012 10:45 AM | Show all posts
Reply 1091# want2bhappy


    dinasihatkan tidak memakai contact lens didalam kolam walaupun menggunakn goggle. Better pakai goggle yang ada power.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2012 10:47 AM | Show all posts
Reply 1092# TipinTakTipu


    Sepatutnya pelampung tak leh masuk kolam. Tp kat kolam DBKL tun razak tu mmg mcm tak hirau aje.. sebab tu suka lagi swim kat kelana jaya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2012 10:49 AM | Show all posts
Reply  karambunai
Itula..instructor tu cepat benar...tapikan me notice, ada org yg freestyle mmg t ...
jijah Post at 9-7-2012 08:26 PM



    selalunya kalu satu stroke xlepas lepas lagi, tak leh masuk stroke yang lain. selalunya beginner mesti tgk org lain dah pandai berenang tp mungkin tak tau betul ke idak teknik nya. belajar dekat mana ni? belajar swim kena dgn instructor yang betul. kalu salah, salah ler student tu berenang..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2012 04:47 PM | Show all posts
salam kenal2an
thread yg bagus..
tq en.mod..
nk tnye skit..
mcmane nk dpat kan bronze medallion?tempat?kemahiran asas?belanje?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2012 01:17 AM | Show all posts
Reply 1094# jijah


    nak nyampuk jap. :p for me, breast stroke lg senang kalau nak compare dgn freestyle. freaky lg cepat belajar breaststroke.. salah satu sbbnya lg sng nak bernafas kat depan, compare if freestyle kan bernafas kat tepi kan. tp skrg lg suka buat freestyle sbb lg cepat sampai kat hujung pool. hehehehe. anyway, belajar kat kelas jer x ckup kalau nak cepat pandai, nak kena pektis sndiri at least once a week jd lah.. gudluck

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2012 10:58 AM | Show all posts
Reply 1099# freakygirl


5 hari seminggu30 minit...
free style 20 x 50m...
baru bleh syncronize badan yg liat tu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081921s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list