JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
141759
View
1358
Reply

Swimming

[Copy link]

Author: karambunai       Show all posts   Read mode

Post time 12-8-2018 07:11 AM | Show all posts
masa join TI basic level workshop last week, baru tahu kewujudan tempo trainer...rupanya tak payah cari lagu yg fast beat utk swimming dgn laju dan seragam...  ada alat khas..hahaha...

i expect benda beep beep ni harga dia around RM100 je...sekali tgk kat swimshop2u, harga dia RM230 mahalnya!



boleh letak dlm swim cap..




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2018 04:23 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 12-8-2018 07:11 AM
masa join TI basic level workshop last week, baru tahu kewujudan tempo trainer...rupanya tak payah c ...

wow. Terbaik. Dengar lagu apa waktu swimmming ? hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2018 07:02 AM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 18-8-2018 07:03 AM
Salmanz replied at 15-8-2018 04:23 PM
wow. Terbaik. Dengar lagu apa waktu swimmming ? hehe

hi Salmanz..... kita dengar lagu hip hop...




yang tempo trainer tu jenama Finis je ke yg buat eh?...cari brand yg murah sikit tak jumpa pun...haha..





Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2018 07:15 AM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 18-8-2018 07:17 AM

for gegirl yg nak belajar swimming, @msrosse ada share dgn kita kelas swimming muslimah kat area PJ..  yg menarik kelas ni max 4 student je utk satu2 sesi..nice...


















jom belajar swimming...




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2018 08:08 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 18-8-2018 07:15 AM
for gegirl yg nak belajar swimming, @msrosse ada share dgn kita kelas swimming muslimah kat area PJ. ...

eeeeeii...bestnyaaa.... nak joinnnnn.......
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2018 12:49 AM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 4-9-2018 12:54 AM
MissNigga replied at 3-9-2018 08:08 AM
eeeeeii...bestnyaaa.... nak joinnnnn.......

jom le....nanti Miss Nigg boleh join Ironman triathlon...
teringat pengalaman kita masa kat kelas Total Immersion L1...coach tu kata selalu kalau dah lepas level L2, student dah boleh renang effectively tanpa rasa penat lap after lap, student akan rasa tak satisfy bila swimming kat pool je..mesti akan try nak swimming open water pula...  lepas coach cakap macam tu, kita baru nak kata no no no impossible for me to swim open water...coach tu terus kata, dont say no first..selalu student cakap no no no..tapi after that akan tanya coach mcm mana nak join swim open water...hoho..


Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2018 12:51 AM | Show all posts
but seriously..me = swim open water...totally no no no...crazy meh..haha...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2018 08:41 PM | Show all posts
sorry u guys. terlambat dan jenguk thread. busy dengan 3rd selangor novice swim meet.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2018 08:54 PM | Show all posts
Hi sesapa yang boleh swim gan pantas atau ingin mencuba untuk bertanding ke tahap yg lebih advance, meh join my team dalam Speedo Malaysia International Master Swimming Championship.

IMG_4637.jpg

sapa yang berminat dan nak tau lebih lanjut boleh la Pm saya. thank you
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2018 02:11 PM | Show all posts
menarik tu. Karam ada team ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2018 02:16 PM | Show all posts
Salmanz replied at 24-9-2018 02:11 PM
menarik tu. Karam ada team ke?

Ada Salmanz. meh join team i. hahaha.. kekurangan swimmers skrg ni. jom2..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 17-7-2018 11:47 AM
me swimming freestyle first time tanpa snorkel dan fins...hehehe..



From your vid sy ada beberapa komen

1. Kepala angkat terlalu tinggi. Mungkin perlu rotate sikit ke tepi shj
2. Arm stroke mcm terlalu timing. Nmpk mcm u tunggu satu tgn ke depan dah sampai baru 1 tangan u pedal
3. Sy nmpk ur kick berkurang kekuatannya bila u angkt kepala amik nafas
4. Lepas ambik nafas ms kepala ke dalam air hembus nafas slowly. Jgn tahan

Sy punya freestyle pun x perfect mgkn krn first pandai berenang sy breast stroke dlu. My butterfly dgn backstroke lebih baik dr my freestyle but i'm still learning

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 09:46 PM | Show all posts
macam mana nak contact karambunai ni ya??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044105s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list