Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
152479
View
1368
Reply

Swimming

[Copy link]

Author: karambunai       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 5-11-2008 02:23 AM | Show all posts
Originally posted by dexa at 4-11-2008 07:49 PM
lagi 300m dah boleh buat --- half ironman -

btw - ha - now karam juga cycling
apa kata join malakoff punya duathlon tu -
cycling and swimming -
mesti boleh compete punya ni --

van allen  ...



semalam just cuba2 berbasikal yang mahal tu.... kekeke mcm seronok tp risau lak peha jadi besar.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-11-2008 02:23 AM | Show all posts
Originally posted by votaxx at 4-11-2008 08:42 PM
saya juga kaki swimming.. im newbies here




hi votaxx... welcome to smag..... slalu2 la jengok thread ni.. kaki swim gak ek.... seronoknya ada kaki swim gak.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-11-2008 02:31 AM | Show all posts
rasa thread ni byk page dah kan.. xsabo nk page ke 100... sbb karam nk bukak baru.. sbb nk letak page 1 tu gan pelbagai jenis stroke , rule, pic2... kekeke
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2008 05:50 AM | Show all posts
Originally posted by karambunai at 5-11-2008 02:21 AM



owh ye ke... ada courses renang kat tempat keje.. huhu melepas karam utk mendapat student baru... baru nk kaya sikit

owh tendang gunting tu ek.. karam pon kantoi kekke.. yg hebat  ...


actually every semester holiday memang ada courses tu --
tapi saya dah cakap pada few friends untuk take up courses dengan karam -
so -- nanti keep in touch pasal tu -

oooOOOOoo jojo yang tahu scissors kick style tu ye --
dia memang sebuk buat latihan untuk wakil state netball tu -
tu yang jarang dapat online -

soon nanti - kita contact dia pasal tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2008 05:52 AM | Show all posts

Reply #2042 karambunai's post

saya pun rasa nanti karam kena buka yang baru ye -
dan letak kat first post tu -- all the styles -

-- yang karam letak kat page belakang dulu pun bagus

ada gambar2 lagi (saya ada copy dia sebab saya printed them  lol)

a good explanation actually ada gambar semua -- bagus sangat -
thanks  ye karam -
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2008 05:55 AM | Show all posts
Originally posted by karambunai at 5-11-2008 02:23 AM



semalam just cuba2 berbasikal yang mahal tu.... kekeke mcm seronok tp risau lak peha jadi besar.....



eh.. ye ke naik basikal sokmo - peha besar...
rasa tak adalah camtu....
padat dan muscular aje thigh muscles tu nanti -

ooOOOo orang ada basikal mahal boleh la -
basikal saya second hand aje.. - murah2 aje -
sebab sengkek sokmo nak beli baru2 punya -

tapi good bicycle sampai harga rm6000
kawan saya eugene chan(triathlete malaysian) - bapa dia
punya kedai bicycle dulu kat desa pandan (dah pindah) -
basikal dia harga macam rm5000-rm6000.. memang ringan
lak tu..  
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2008 12:01 PM | Show all posts

Balas #2045 dexa\ catat

lama tak masuk sini.. hehehe

ku sudah melupakan renang.. tak tau cner nk berenang dah skang..

sapa leh ajo ek..??? emm..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2008 07:02 AM | Show all posts
Originally posted by jojoba_beads at 5-11-2008 12:01 PM
lama tak masuk sini.. hehehe

ku sudah melupakan renang.. tak tau cner nk berenang dah skang..

sapa leh ajo ek..??? emm..



jojo dah lufe kawan lama la ni eh.. -

tak tahu berenang??  yeah....right...
and i am the queen of england.. -

tak apa.. tak tahu berenang sekarang tak apa
nanti pergi kat pool uniten -
saya dan karam  campakkan aje  jojo kat tempat orang diving tu - gs

terus boleh berenang punya -
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2008 02:37 AM | Show all posts
dia memang pemalas pon dexa.. dia ingat netbal2 aje... hoho petang td g swim gak.. tp xlama..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 06:53 AM | Show all posts
Originally posted by karambunai at 11-11-2008 02:37 AM
dia memang pemalas pon dexa.. dia ingat netbal2 aje... hoho petang td g swim gak.. tp xlama..



saya rasa kena bagi kan masa half half tu -
jangan lah jojo tinggalkan terus swimming ni -
nanti sapa la yang nak wakil SMAG pergi swimming ke
kapas island  kalau tak jojo, ayuki dan karam -

netball  netball juga --  swimming jangan lufe la pulak ye -
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 04:12 PM | Show all posts

Balas #2049 dexa\ catat

tak lufe pun cuma liat sket je ...

hehehe

lg pun sabtu ni ada ukm open netbol..
moh la dtg tgk..
ajak karam tu..
kol la dia.. hehehe

nk dtg tak...???
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 06:13 PM | Show all posts
Originally posted by jojoba_beads at 11-11-2008 04:12 PM
tak lufe pun cuma liat sket je ...

hehehe

lg pun sabtu ni ada ukm open netbol..
moh la dtg tgk..
ajak karam tu..
kol la dia.. hehehe

nk dtg tak...???



rasanya tak jadi masalah -
saya ada tengok satu match hari tu - kat tempat saya la -
netball men - friendship match aje -

nanti saya tanya kalau karam nak pergi sama -
dah dekat dah tu -

jojo main kan?

ha!! tu masuk kat thread netball tu -
sebuk tulis kat thread swimming lak -
karang karam masuk ... kena la kita   lol -


*btw tempak kerja saya - december ni ada course
swimming awareness - bagus juga course tu -
pada sesiapa yang takut air.. tak confident semua
tapi tak ada pula nak ajar breast stroke so -
saya still opt ambil course dengan karam ni -
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2008 01:10 AM | Show all posts
kita di thread swim or netbal ni? confius sat... jojo ni nak bising pasal netbal tu g la kat netbal men dia tu... buat pe nk tenggelamkan thread tu...:@
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2008 06:44 AM | Show all posts
Originally posted by karambunai at 13-11-2008 01:10 AM
kita di thread swim or netbal ni? confius sat... jojo ni nak bising pasal netbal tu g la kat netbal men dia tu... buat pe nk tenggelamkan thread tu...:@



hahaha....
dia memang!! saja nak interframe aje....
tahulah dah state player netball men ni
jangan nak eksyen ye.. jojo
karang cekik kang.. sampai pengsan...
ha! ---

anyway - karam nak pergi tak saturday ni

ehhhhhhhhh saya pulak interframe netball - ooopps
nanti saya tanya kat  thread netball -

*btw  untuk ajar beginner swim tu
karam jangan la charge mahal ye...
kira cincai aje.. ye --
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2008 06:15 AM | Show all posts
Biedermann lebur rekod Thorpe


BIEDERMANN meraikan kejayaannya menjuarai acara 200m
gaya bebas dengan catatan rekod baru dunia.


BERLIN - Perenang Jerman, Paul Biedermann mencipta kejutan apabila memecahkan rekod dunia acara 200 meter gaya bebas pada Kejohanan Renang Piala Dunia kelmarin.

Biedermann mencatat masa satu minit 40.83 saat, sekali gus memadam rekod lama, 1:41.10 yang dipegang Ian Thorpe selama lapan tahun.


Catatan tersebut turut menyaksikan Biedermann berjaya melakar satu daripada tiga rekod baru yang tercipta pada aksi penutup tirai kejohanan itu.

"Saya yakin saya mampu memecahkan rekod dunia hari ini (kelmarin). Ia amat menakjubkan apabila dapat mencatat rekod dunia di tempat sendiri dan di hadapan peminat tempatan.

"Lebih menarik, kesemua ahli keluarga saya turut hadir menyaksikan kejayaan saya," kata Biedermann.

Selain Biedermann, perenang Amerika Syarikat, Randall Bal turut mencatat rekod dunia yang baru dalam acara 50m kuak lentang dengan catatan 22.87s.

Bal berjaya memadam rekod lama 23.05s yang dilakukan rakan senegara, Peter Marshall di Stockholm minggu lalu.

Marieke Guehrer dari Australia pula unggul dalam acara 50m kuak kupu-kupu dengan catatan rekod dunia, 24.99s, iaitu catatan yang mengatasi rekod lama milik perenang Sweden, Therese Alshammar dengan 25.31s. - AP


*******************************************************************

ala.. saya kalau boleh tak nak record torpedo yang dah 8 tahun tu dipecahkan..  
oh well.. record is made to be broken anyway ---
syabas kepada biedermann -- orang german rupanya -- germany memang selalu
ramai athletes yang berkebolehan high quality skill juga - -
lama pulak tak dengar cerita phelps -- tunggu kejohanan dunia next year la -
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2008 03:00 AM | Show all posts
phelps of course tgh bergumbira... kekeke
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2008 06:05 AM | Show all posts

Reply #2055 karambunai's post


macam kata mawi (penyanyi kesayangan karam) -
gumbera...gumbera juga...
akhirat jangan lufe...

eh..maksud saya... dia gumbera ... tapi  still training cow cow juga...

kalau pilih torpedo and phelps - memang saya pilih torpedo
tapi... sebab torpedo dah bersara... so - phelps pun a good choice
lagi pun.. athletes paling menyerlah kat olympic beijing hari tu -

karam - nanti beritahu pasal coaching swimming tu ye -
saya akan contact nanti -
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2008 08:26 PM | Show all posts
hoho... bile tu... ramai ke? make sure ramai2 ek.. kekeke..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 06:10 AM | Show all posts

Reply #2057 karambunai's post

ada lah.. tapi perempuan ....
karam tak takut ke... -

nanti keep in touch okay -
sebab nak tahu package tu juga -
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2008 09:09 PM | Show all posts
aik... napa nak takut gan pompuan lak.. biasa je... ada pakej2 yang menarik karam akan sediakan....

Originally posted by dexa at 25-11-2008 06:10 AM
ada lah.. tapi perempuan ....
karam tak takut ke... -

nanti keep in touch okay -
sebab nak tahu package tu juga -
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081271s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list