Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
231732
View
19
Reply

Cara utk tahu pemilik kenderaan?

[Copy link]

Author: kanam316       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-6-2009 10:56 PM | Show all posts |Read mode
Saya ada satu soalan.Boleh tak kita tahu nama pemilik sesuatu kenderaan berdasarkan no plat kereta mereka dan macam mana nak tahu perkara tersebut.Adakah boleh melalui internet atau kena pergi ke JPJ atau Puspakom ke baru boleh tahu pemilik no plat berkenaan. sekian

subject changed
takumi86

[ Last edited by  takumi86 at 13-6-2009 17:17 ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2009 11:14 PM | Show all posts
pergi jpj pastu bayor berapa ntah.rm10 kot.kenapa? ko ada tak puas hati ke ngan driver tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2009 12:09 AM | Show all posts
pegi jpj. dulu mak aku keje jpj, slalu je check org pny no free..... tak taulah klu lain tempat lain org, kena bayar.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2009 12:26 AM | Show all posts
Originally posted by kanam316 at 12-6-2009 22:56
Saya ada satu soalan.Boleh tak kita tahu nama pemilik sesuatu kenderaan berdasarkan no plat kereta mereka dan macam mana nak tahu perkara tersebut.Adakah boleh melalui internet atau kena pergi ke ...


Mcm tk sesuai je tanya kat bod ni..

ko try tanya kt bod aduan & pendapat
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2009 08:26 AM | Show all posts
check dlm internet mmg la tak boleh....kira private & confidential.....oooo, kene pegi JPJ ye...tp xkan forg nak buat keje free....msti kene bayar. bagus jugak tnye pasal ni kan. mane tau kot2 ada sebab yg menyebabkan kite nak cek sape owner kenderaan tu.....klu kes2 jenayah atau langgar lari terus report polis je so kite x payah susah2 nak cek sape owner nye....
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2009 12:53 PM | Show all posts
biasenye diorang x bagi cek utk tujuan keselamatan...tp kalo ade member org dlm blh aje....detail siap alamat ngan nom ic lg blh dpt...
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2009 06:55 PM | Show all posts
takut org salahguna ni..... boleh tahu address lg....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2013 11:09 AM | Show all posts
aku pun nak cari juga.. sebab aku nak beli no. plat tu dekat owner dia.. hehehe.. nanti nak gi check dekat JPJlah..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2013 11:18 AM | Show all posts
JPJ takkan bagi...
kecuali kalau ko Polis yg sedang buat siasatan...
kalau ada org dalam no problem...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2014 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
220796 posted on 13-6-2009 08:26 AM
check dlm internet mmg la tak boleh....kira private & confidential.....oooo, kene pegi JPJ ye...tp x ...

Proton wira BEJ3331
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2014 01:36 PM | Show all posts
TANLIEKLIAK posted on 10-1-2014 01:00 PM
Proton wira BEJ3331

bila punya post yg u quote ni bro....i x igt dh.....hihihi! owh 5 yrs ago....
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2014 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Xxx1db72 nk let go rm 60k
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2018 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam...sape kt sini blh tlg dptkn info owner asal kereta...kereta tu skrg sy dh beli

Pm tepi nnt sy bg info kereta tu
Terima kasih

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 11:45 AM | Show all posts
tkda ke sapa2 kat sini boleh check alamat tempat tinggal melalui no plate kenderaan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 04:13 PM | Show all posts
Watch how to solve your little gaming problems like low in resources with ease using this legit guides on games available at nosurveynodownloadverification.com
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Yup.  Interested jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 04:14 PM | Show all posts
cari polis trafik, buat kawan. depa ada Mmcop. aku dok cek saman kawan2 kot tu la. boh no plet ja
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 09:27 AM | Show all posts
akeyron replied at 2-6-2019 11:45 AM
tkda ke sapa2 kat sini boleh check alamat tempat tinggal melalui no plate kenderaan?

polis dgn jpj je ada access nak semak milikkan kenderaan awam, itupun kalau atas kes2 tertentu...kalau semua org boleh access habisla disalahguna
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 4-9-2019 09:27 AM
polis dgn jpj je ada access nak semak milikkan kenderaan awam, itupun kalau atas kes2 tertentu...k ...


ha3...x jugak..I penah kena..dkt jpj..geran nma org lain...dkt sistem polis..masih nma sy..apa lg..tetiba ja dpt srt wlaupn keta dah jual 3 thun lpas...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 09:25 AM | Show all posts
amiekz86 replied at 20-10-2019 08:00 PM
ha3...x jugak..I penah kena..dkt jpj..geran nma org lain...dkt sistem polis..masih nma sy..apa l ...

haaa...ni dah kira kes la ni, itu la maksud sy "kes2 tertentu"..
kalau saje2 nak tau tak boleh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083883s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list