Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
53891
View
380
Reply

Mampukah kita pakai LOUIS VUITTON (LV)?

[Copy link]

Author: kebayan       Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2009 12:22 PM | Show all posts
Originally posted by adieqchomelz at 17/6/09 09:31 AM
minat gaks ngn LV nih..
tapi bila tgk budak2 skolah pun dok usung beg LV,apa kes??
kang aku dah abes beribu riban beli yang ori pun org igt pkai imitation punye....


hahahahaah...ntahnyer erk..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 12:53 PM | Show all posts
Originally posted by baby_pingu at 17-6-2009 11:42
sebab apa org minat sgt LV neh?
sbb design? or sbb brand?


kalo design, aku tak minat seh LV...cam skema jek...





sebab dia satu jenama yang gah...

bila sebut LV suma org ternganga....

sebab bukan suma org mampu milik....

rega ribu riban walaupun design mcm biasa2 jeks kan....

mati la aku kena serang dgn peminat LV kang....larikkkkk!!..........
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 01:01 PM | Show all posts
kalau beli kat butik LV diindon pun leh dikire ka ...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 01:24 PM | Show all posts
kalo nak kira dari segi kemampuan.. kau rasa memang lebih dari mampu nak beli beg LV ori secara cash... (bukan utang ek)... tapi aku cam tak minat lak.. lagi pun rasa membazir yang amat bila beli.. sebab bukan beg yang gah.. tapi jenama LV tuh... aku lebih prefer guna jenama pertengahan seperti bonia, sembonia atau yang sewaktu dengannyer... harga 5 biji beg sama ngan sebiji beg LV...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 01:35 PM | Show all posts
aku dah vote.. tak mampu dan tak hingin...
tah la.. tapi aku mmg takde perasaan nak guna LV... mungkin sedar diri kot.. sapalah aku.. ku bukan tokti..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 02:36 PM | Show all posts
tak mampu.... n aku tak plak teringin...
mgkin sbb aku tak terdedah dgn brg2 branded nih...
n ku sedar tahap kemampuanku....
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 03:54 PM | Show all posts
Originally posted by kebayan at 16-6-2009 18:44
Dah lama tak bukak thread kat sini. meh kita vote & sembang2 hal LV.. saje seronok2..



Tak mampu dan tak minat LV..

Brand lain minatlah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 04:19 PM | Show all posts
saya xmampu n x hingin pon... heheheh


xsedap mata memandang kot...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 04:45 PM | Show all posts
aku pun x berapa minat sgt design LV..mcm design org2 tua..tp kalo ada org bg, aku terima jek..rejeki jgn ditolak beb..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 08:39 PM | Show all posts
xmampu pon nk beli

tp kalau org tu ade keinginan, sape pon boleh beli syarat nye kumpul duit, ade yg kumpul kejap dah dpt LV, ade kumpul 2-3 thn br dpt LV...sekadar nk merasa kot...

aku ni sembonia pon x mampu beli, inikan LV  polo yg sale 50% kat jusko, rege tinggal rm50-rm70 tu pun aku rasa mahal lg, mungkin sbb belum priority kot  g keje pakai sling bag je, xde sape pon nk tgk beg yg aku pakai tu...

hari tu, g surabaya, jalan2, sementara tunggu taxi yg x kunjung tiba tu, lepak kt pintu masuk mall TUnjungan PLaza(TP) kt situ ader hotel lupa nama dia, jw mariott ke ape tah, x igt la, kt hotel tu ade butik LV, aku n kengkawan lihat dr jauh je, nk g tgkp gmbr depan butik tu pon segan

orang lain tunggu keta driver deme amik, ktorg tggu taxi  pakai sliper crocs imitate lg  tp yg lalu kt situ raTA2 pki designers handbag, ori lak tu...

tp satu je kt Indo ni, kalau tgk depa pki LV. lgsg kt otak tu pikit imitation, sbb depa hebat gile pasal imitate2 ni... lawa2 lak tu. rege dlm rm20-rm50 je
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 08:55 PM | Show all posts
LV... banyak yang imitate...

hampeh jek kalo beli LV original.. tapi x pandai nak bergaya...

pakai LV ori.. tapi penampilan mcm makcik cokit...

mmg x leh blah langsung...



to me.. ade org pakai yang imitate... tapi pandai dressing.. kena gaya.. nampak 'mahal'...

so mmg kena la...


tapi semua benda ni mahal sangat... x berbaloi...

but for kualiti.. mmg bagus dan berbaloi..

lagi pon disebabkan ianya berjenama... tu sebab mahal kena bayar penjenamaan tu...


mmmm.. handbag mungkin x kot nak beli....

kalau ai beli pon sebab leather.... tu bagus... lagi best dan berharga kalo kastem made..

biler la nak beli HERMES BIRKIN....

tapi beg travel.. kampeni pames2 ni.. lebih nampak klasik dan tahan lama... tapi kalo dah naik kapal terobang ekonomi.. beg tetap kena campak... berlekuk juga LV demer...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 09:07 PM | Show all posts
mampu je kalau mau.. tapi cam tak worth it aku nak spent ribu2 RM untuk seketul beg..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 11:35 PM | Show all posts
aku ada 2 biji jer LV... satu wallet, satu beg besar... nyesal gak beli sbb design cam cikai sungguh & tak comfortable sgt nak shoulder carry (rasa berat sgt).... so, end up i buat carry barang2 utk day trip, sbb spacious sngguh beg itu...

aku prefer jenama2 lain yang lebih practical n feminin, cam dior, ferragamo, coach.. tp beli banyak2 kena pandai organize laa, sbb takut nanti lupa letak mane, tengok2 berabuk kalo tak letak dalam bekas dia... ada yang hubby hadiahkan,.. ada beli sendiri.. especially time dapat performance bonus (bukan company annual bonus tue...).. utk hadiah kat diri setelah penat keje.. ala, bukan belanja sume pun, just a small portion utk kepuasan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 11:39 PM | Show all posts




beg dia harga dlm lingkungan brape? mahal sgt ker?

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 12:02 AM | Show all posts
Huhu...x mampu kalau ori. Kalau bli imitation leh r...lgpn aku xkesah bli yg tiruan sbb org bkn tau pn.Sbb org2 di sekeliling aku pn lebih2 kurang same taraf je...Pakai yg ori pn kalau duit dlm tu xsame dgn rege bag buat pe gak...Katekan bli bag rege 3000, dlm bag ade 200...tu konsep biar papa asal bergaya...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 02:39 AM | Show all posts

Reply #40 leeya's post

bahaya kak bawak duit cash byk2 zaman skang ni

narif  ok ok la ngan LV ni. yg monogram n damier mmg kurang minat, kalau collection mahina, sgt minat! (tapi yg ni tak sanggup le nak beli, dalam USD3k+++!)

so far pernah beli handbag, wallet ngan phone case. tapi bukan pakai sendiri, kasi kat mak (handbag ngan wallet) ngan kakak (phone case) utk b'day diorg
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 09:39 AM | Show all posts
tgok design gak lv nih..ada yg bekenan tp tak mo lah, baik beli mende lain lg byk faedah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 10:21 AM | Show all posts

Balas #39 buDak_gaTaL\ catat

sangat mahal....silap2 gaji sebulan pun tak lepas nak beli.....

for me, sayang sangat nak invest sampai rm1-3k untuk sebiji beg tangan....
lagi plak barang camni banyak immitation kalau nak banding ngan jenama pertengahan....
kalau orang biasa pakai LV ori, orang yang tengok kata, itu LV immi...
kalau tokti pakai immi, orang kata dia beli yang ori....

lagipun skrang banyak kes ragut...
kang meraung pasal beg mahal kena ragut, bukan pasal duit kat dalam tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 11:57 AM | Show all posts
da bg kat bini satu hantaran kawen..huhu....kopak2..
suka sangat dia.....kat beg tu..nak pakai pun sayang pastu dok terperap jer dalam almari..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 12:18 PM | Show all posts
tak mampu..and tak minat design dia
suka pakai brand Nine West and Liz Claireborn lagi..sebab cantik and murah
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 02:13 PM | Show all posts
minat sangat ngan LV...
buat masa sekarang lum mampu la kot. hahahaa
tunggu la kumpul duit dulu, teringin nak beli 1....
masa nak beli tuh, kene la time tuh duit banyak sampai xtaw nak beli pe...huhu
ni nak carik dato..support LV sebijik..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 02:37 PM | Show all posts
err..mampu...tapi rasa macam x berbaloi jek sebab aku x suka design LV ni..and macam2 boleh beli dgn harga LV tu..heheh
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 09:32 PM | Show all posts
walau aku mampu..tp setakat tahap kerja aku..mmg org tak caya aku leh beli yg ori..mesti depa ingat yg ciplak..so bg aku..tak perlah tak der jenama mahal yg penting ada qualiti&ori
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 09:56 PM | Show all posts
kalau balance gaji bulan2 lps bayar segala mak nenek bil mmg x mampu la
kalau masa dpt bonus ujung tahun tu mampu la nak beli seketul
tapi sampai skang x beli2 pun

sbb utama ... aku kedekut sayang nak keluar duit 3-5k utk henbeg
sbb sampingan ... aku dah few times kena ragut beg .. kalau lv kena ragut mau nangis 7 hari 7 mlm
tapi bukan makna aku tak hingin pakai lv ... kalau dpt pree atau org kasi pinjam pakai .. aku sudi gayakan
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 11:02 PM | Show all posts
mampu, tapi aku tak terliur pun tengok LV..tambah lagi bila tengok artis2 pakat dok tayang LV..aku jadi nyampah lak..terus tak minat...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061431s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list