JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
57766
View
206
Reply

[LIVE ACTION] kamen rider dulu dan sekarang

[Copy link]

Author: EssoBt8       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-7-2009 10:30 AM | Show all posts |Read mode
aku duk menyampah dgn kamen rider skrang....kamen rider skrang ni bnyak giler ckp dlm satu episod lawanya 2 mint mcm setan{:2_65:}



lps tu lak yg aku x suka kamen rider skrang ni raksasa dia mcm sama je....cuba korang tngok kamen rider dulu satu episod satu raksasa...semua nya berbeza



time bertukar lak.......kamen rider sekarang ni transform diorang mcm pemalas


cuba korang tngok dia masuk kan kad dlm belt dia lps tu bertukar x menarik langsung{:2_67:}..kalu kamen rider dulu siap ada step utk transform br menrik






kepada korang semua yg x puas hati ngan kamen rider sekarang sila bnyak2 kan comment kat sini Last edited by naen on 7-4-2013 11:50 PM

Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2009 05:02 PM | Show all posts
aku suke suria perkasa itam dulu2 tuh drpd yg skrg nih...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2009 05:53 PM | Show all posts
agreed..bagi aku mask rider black paling bes..pasal tu dh dewasa skg ni pun aku stil donlod lagi...nostalgia beb..yang baru ni tah paper jer....y baru aku leh terima sket kuuga jerla...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2009 08:42 PM | Show all posts
LEPAS KAMEN RIDER J...AKU DH MENYAMPAH TNGOK MASK RIDER SBB SEMUA NAMPAK SAMA JE....TAPI SATRIA BAJA HITAM PALING BEST...KALU BOLEH NAK DOWNLOAD SATRIA BAJA HITAM DALAM BAHASA MELAYU NYA...RINDU LAK SUARA DIORANG
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2009 08:55 PM | Show all posts
betul..rasa nak tengok yang alihsuara melayu jer..aku tengok yang jepun punya skang cam kureng feel jer...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2009 03:09 PM | Show all posts
Post Last Edit by prominen at 14-7-2009 15:25

mcm aku step2 bertukar aku xkisah sgt pon...aku lg suka yg baru sbb costume diorang lg menarik....pada pendapat aku la, mungkin diorang buat lain dari yg lain adalah sbb zaman dah berbeza...yg lama adalah zaman showa, yg baru adalah zaman heisei...xkan nak buat suatu benda tu sama jer kan selama-lamanya yea x? mesti ada org bosan nya kalau lama2 buat camtu...

lg satu mungkin aku rasa disebabkan kita hanya tgk kamen rider black dgn RX jer tu yg xbosan2 lg kot...jepun lak dah tgk byk sgt dr kamen rider first sampai J semua asyik buat gaya sama jer tu yg buat diorang dah bosan kot...ni pendapat aku jer la...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2009 06:27 PM | Show all posts
ko rasa kamen rider black tu lagi best dari yg skang ni sebab masa KR black ditayangkan di tv ko tu masih kecik dan nostalgia citer tu masih melekat dijiwa kao lebih2 lagi citer tu hot masa dulu2.

skang ko tu dah beso jd feel melayan citer2 hero2 ni tak sama cam ko masa kecik2 dulu.

lagipun citer2 hero camtu target utamanya mmg adalah budak2, dan pada masa itu mmg kau ialah budak2.

budak2 skang lagi suka citer kamen rider baru dari yg lama sebab kamen rider baru mewakili generasi diorang dan byk gimik dan gajet pelik2 dan menarik ditonjolkan dalam citer tu

bagi peminat hero jepun yg open minded cam aku, kamen rider baru2 skang pun best jugak, selain dari pada aksi lelawan dan gimik utk santapan bebudak ,byk plot2 yg dramatik dan menarik dalam citer2 dier dan bersambung2 bg penonton yg lebih dewasa.

kamen rider black plot asasnya mmg menarik, tapi daripada 51 episod citer tu, byk episod tak penting yg ko takyah tgk pun takpe, berbanding dgn siri2 kamen rider baru yg ko perlu ikuti setiap siri utk betul2 enjoy citer tu sebab citernya yg bersambung2.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2009 06:44 PM | Show all posts
contoh kamen rider baru yang paling bes??? ryuuki ok gak bagi aku..kabuto cam kureng jer..paling baru skang kamen rider aper ek???
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2009 07:26 PM | Show all posts
Post Last Edit by RED 666 at 14-7-2009 19:35

Post Last Edit by RED 666 at 14-7-2009 19:28

8# xiemean

paling baru tgh tayang kat jepun skang ni kamen rider decade, semua kamen rider baru beraksi dalam siri ni, dalam movie dier bulan ogos ni nanti, pelakon asal kotaro minami/baja hitam akan muncul

setakat ni ada 10 siri kamen rider generasi baru, yg ke 11 bakal muncul tak lama lagi, kamen rider w(double)

siri yg best bagi aku: ryuki, faiz, blade, kabuto, decade(semua siri ni mempunyai jalan citer yg best, aksi serta gimik yg menarik)

yang tak best bagi aku: den-o(childish sgt, byk lawak bodo), kuuga(slow, byk cakap dan kurang aksi), hibiki(jalan citer yg sgt bosan)

belum tgk lagi: agito dan kiva, tapi pada pendapat peminat yg layan rata2 kata best ler

semuanya bergantung kepada taste masing2

kalaulah kamen rider dari dulu sampai skang ni asyik ikut stail KR black jer lama2 bosanlah, tak berkembang, takde inovasi.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2009 10:47 PM | Show all posts
kotaro minami muncul?? mesti dah jadi datuk dia skang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2009 10:38 PM | Show all posts
10# xiemean

tak mungkin jadi datuk lagi sebab umo dier baru 41 tahun(lahir pada 1968) pada tahun ni. ni gambar dier dalam movie KR decade

dalam siri baja hitam dulu tahun 1987-1988, umo dier baru je 19/20 tahun

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2009 08:46 PM | Show all posts
11# RED 666
muda tol masa dia berlakon ye......................................memang la kamen rider sasaran nya pada kanak2 tp adik sendiri ckp kamen rider dh bosan la...sbb x bnyak lawan...ckp mau 1 epsiod la...............org nk tngok time lawan bukan nk tngok ckp smpai satu epsiod




http://i286.photobucket.com/albums/ll88/ariffhanming/1988_GSXR750_450.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2009 12:56 PM | Show all posts
12# EssoBt8


banyak lawan jugak yang baru2 ni......... ko tak tgk betul2 memang ler tak perasan.........

ko jgn ikut stail adik ko tgk, bebudak kecik mmg nak tgk part lawan jerr....tak peduli padal citer sgt, org beso tgk nak layan plot dier sekali disamping aksi dier.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2009 03:29 PM | Show all posts
Bagi aku Black best sebab masa citer tu tayang aku baru darjah 3. Efek dia memang kuat sampaikan aku sanggup ponteng sekolah setiap Khamis. Bila aku tengok cerita ni semula sekarang, takde la sedap sangat pun. Plot tak berkembang sangat. Setiap episod takde kaitan. Kita boleh skip je. Dari awal nak selamatkan abang dia tapi di episod-episod terakhir baru la dia fokus kat situ.

KR baru plot dia lebih berkembang. Aku start tengok dengan Kabuto. Memang kena tengok setiap episod. Lepas tu Den-O (agak childish), Kivar, Decade pun sama. Kena selalu follow, kalau tak memang lost.

Sekarang download Ryuki lak.. 5 episod lagi nak tamat, still tak nampak cam mana cerita ni akan berakhir (walaupun leh je baca kat internet).

Cuti sekolah ari tu aku beli DVD Agito.. Tapi aku konpius ngan Kuuga lak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2009 05:53 PM | Show all posts
opkos la Kamen Rider Kabuto!

Henshin -> Cast Off -> Change Beetle
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2009 12:54 AM | Show all posts
baru habis layan balik KR black...awal-awal rasa boring lak..dekat nk last tu baru habis..apapun bagi aku tetap the best..dh tgk kabuto..xleh trima dek akal aku ni..huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2009 10:49 AM | Show all posts
cita kamen rider hibiki ngan kamen rider agito pling membosankan bg aku.................
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2009 01:12 PM | Show all posts
Post Last Edit by RED 666 at 19-7-2009 13:17

16# xiemean


kr kabutolah antara KR baru yg paling byk peminat sebab special effect yg best, kostum lawa, aksi menarik  dan jalan citer yg agak best.

pemikiran kau tu old school sgt kot, nak semua kamen rider kalau bleh ikut stail black, tu yang ko takleh trima citer tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2009 04:03 PM | Show all posts
Kiblat antara 2 zaman Kamen Rider memang berbeza besar. Kalau dulu, kebanyakan jalan citer memang predictable laa macam kebanyakan citer2 tokusatsu yang lain... start dgn time aman, pastu resakser menyerang, then Kamen Rider datang lawan dgn resakser... and then resakser kalah dan dunia jadik aman balik.

Dalam banyak2 Kamen Rider zaman lama (Zaman Showa), aku paling suka Kamen Rider Black (Satria Baja Hitam) dan gak sequel dier Kamen Rider Black RX. Sebabnya, walaupun secara kasarnya jalan citer dier seakan sama setiap episod tapi sebenarnya kalau saper yang ikuti jalan citer dier sebenarnya adalah kompleks dan disusun dengan sebegitu baik.

Kalau Kamen Rider zaman sekarang (Zaman Heisei) lak, jalan citer dier tak sama setiap episod. Satu lagi, selalunya mesti akan ada banyak Kamen Rider dan ada kalanya bergaduh sesama sendiri, kunun2 nak tunjuk konflik sesama diorang laa. Selain tu, cara diorang henshin (bertukar) pun ada macam2 cara, daripada setakat letak buckle kat belah pusat sampailah pakai gajet. Setakat yang haku tau, siri Kamen Rider Hibiki adalah satu2nya siri Kamen Rider Heisei yang takder sebut "henshin".

Pada aku, kostum paling buruk ialah pada Kamen Rider Decade especially time dier pakai buckle touch screen nyer tu. Kamen Rider Hibiki lak pada aku ialah Kamen Rider dengan teknik pembunuhan paling mengarut nyer.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2009 05:17 PM | Show all posts
Kiblat antara 2 zaman Kamen Rider memang berbeza besar. Kalau dulu, kebanyakan jalan citer memang predictable laa macam kebanyakan citer2 tokusatsu yang lain... start dgn time aman, pastu resakser men ...
Squall-Leonhart Post at 19-7-2009 16:03

ye gua sokong lu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053963s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list