JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
56977
View
205
Reply

[LIVE ACTION] kamen rider dulu dan sekarang

[Copy link]

Author: EssoBt8       Show all posts   Read mode

Post time 18-12-2012 10:23 AM | Show all posts
RED 666 posted on 17-12-2012 04:50 PM
kau rasa citer2 kamen rider baru ni xbest dah skang sebab kau tu dah tua. dan target utama citer ...

betul gak tu mungkin sbb aku dah tua kot dah xde feel,
thnk bro nnt aku carik episod tu,org tua kenalah nengok hero tua baru ade feel hehehehe

Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2012 01:32 PM | Show all posts
copy_paste posted on 18-12-2012 10:23 AM
betul gak tu mungkin sbb aku dah tua kot dah xde feel,
thnk bro nnt aku carik episod tu,org tua k ...

tgk kat link yg aku bg ni bro. peminat setia suria baja hitam/kamen rider black mmg xleh miss episod2 ni

kamen rider decade episod 26:

part 1

http://www.facebook.com/video/video.php?v=435767502409

part 2

http://www.facebook.com/video/video.php?v=435783932409


kamen rider decade episod 27:

part 1

http://www.facebook.com/video/video.php?v=435797017409

part 2

http://www.facebook.com/video/video.php?v=435832912409




Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2012 08:09 PM | Show all posts
Aku rasa konfius dgn Kamen Rider Black dan Black RX. Setahu aku kamen Rider Black RX adalah sambungan Satria Baja Hitam/Suria Perkasa Hitam/Kamen Rider Black kerana watak Kotaro Minami sangat popular sehingga siri tersebut dibuat sambungan. Tetapi sejak Kamen Rider Decade, kedua-dua Rider Black dan RX diklasifikasikan sbg 2 Rider berbeza dan wujud dlm 2 dunia berbeza. Dalam filem kamen Rider OOO dan Den-O (http://kamenrider.wikia.com/wiki ... 27s_Go_Kamen_Riders), semua kamen rider seolah-olah wujud dlm satu dunia yang sama sejak Kamen Rider 1 dan 2. Black dan Black RX muncul sbg 2 rider yang berbeza menimbulkan kekeliruan dlm fikiran aku.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2012 09:07 PM | Show all posts
RED 666 posted on 18-12-2012 01:32 PM
tgk kat link yg aku bg ni bro. peminat setia suria baja hitam/kamen rider black mmg xleh miss epis ...

thnk bro,jasa mu dikenang.
HIDUP SURIA BAJA HITAM!!!

Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2012 09:33 PM | Show all posts
zarulnazmi posted on 18-12-2012 08:09 PM
Aku rasa konfius dgn Kamen Rider Black dan Black RX. Setahu aku kamen Rider Black RX adalah sambunga ...

black dan black rx tetap org yg sama iaitu kotaro minami. diorang sesaja je buat macam tu supaya black dan black rx dapat muncul bersama dalam masa yg sama. lagipun citer kamen rider ni tahyul semata2, logik x logik belakang kira yg penting happy boleh layan baja hitam lawan resaksa

pada sesiapa tak tau tentang kenapa suria baja hitam ada byk nama panggilan tgk di bawah ni:

ksatria baja hitam = nama indon
suria perkasa hitam = nama malaysia
kamen rider black = nama jepun
masked rider black = nama inggeris/antarabangsa


Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2012 09:35 PM | Show all posts
copy_paste posted on 18-12-2012 09:07 PM
thnk bro,jasa mu dikenang.
HIDUP SURIA BAJA HITAM!!!

sama2. pergi kat sini kalau nak layan citer kamen rider bebanyak sampai lebam biji mata.

yg lama otai2 70an sampailah yg baru 2010an semua ada

suria baja hitam dari mula sampai tamat pun ada kalau nak tau:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.272348802792626.81420.108261035868071&type=3




Last edited by RED 666 on 18-12-2012 09:39 PM

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2012 06:56 PM | Show all posts
RED 666 posted on 18-12-2012 09:33 PM
black dan black rx tetap org yg sama iaitu kotaro minami. diorang sesaja je buat macam tu supaya b ...

sbnarnye sejak citer suria baja hitam abis (aku x tau abis cmne) aku sering tunggu kul 4.30 (xsilap arr) sbb aku rasa citer tu x abis lagi.
aku nak sgt nengok ending terakhir suria baja hitam,kali terakhir aku nengok dia kalah dengan ketua2 raksaksa tapi xkan ending dia cmtu,bro ade x episod terakhir citer tuh,ni bukan suria baja hitam Rx tapi suria baja hitam yg lama punye dia pakai motor kros.





rindulah ngn suria baja hitam yg nehhh

Last edited by copy_paste on 19-12-2012 07:02 PM

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2012 09:41 PM | Show all posts
copy_paste posted on 19-12-2012 06:56 PM
sbnarnye sejak citer suria baja hitam abis (aku x tau abis cmne) aku sering tunggu kul 4.30 (xsila ...

memang kat tv1 dulu tyg tak habis pun. menteri penerangan pada masa tu suruh hentikan tayang cerita2 berunsur tahyul

ni dia episod ke 51 iaitu episod akhir suria baja hitam kat youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=MlYP-BD-S6g






Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2012 08:30 AM | Show all posts
RED 666 posted on 19-12-2012 09:41 PM
memang kat tv1 dulu tyg tak habis pun. menteri penerangan pada masa tu suruh hentikan tayang cerit ...


wahh terujenye blk 6t aku nk nengok kat opis youtube xleh bukak

thnk bro ko bahan inspirasiku Last edited by copy_paste on 20-12-2012 08:31 AM

Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2012 01:08 PM | Show all posts
copy_paste posted on 20-12-2012 08:30 AM
wahh  terujenye blk 6t aku nk nengok kat opis youtube xleh bukak

thnk bro ko baha ...

kalau youtube xleh bukak tgk kat sini pun bleh gak

kamen rider black(suria baja hitam) episod 51(final)

Part 1:

https://www.facebook.com/video/video.php?v=3497155708504

Part 2:

https://www.facebook.com/video/video.php?v=3531961338623




Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2012 03:40 PM | Show all posts
RED 666 posted on 20-12-2012 01:08 PM
kalau youtube xleh bukak tgk kat sini pun bleh gak

kamen rider black(suria baja hitam) episod 5 ...

opis aku xleh bukak youtube ngn facebook,dpt nengok gambo jerk
balik umah nnt baru leh nengok

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2012 12:05 AM | Show all posts
Kamen rider black RX still the best!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2012 07:01 PM | Show all posts
wtkvirus posted on 21-12-2012 12:05 AM
Kamen rider black RX still the best!!!!

sayangnya tak masuk tv malaysia kr black pula tak dapat full.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2012 07:16 PM | Show all posts
Ada, dulu ada, masa aku kecil, wahahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2012 01:50 PM | Show all posts
Kamen rider dulu: Aksi - tali pinggang menjelma - Bertukar
Kamen rider skrg: Pakai tali pinggang - Tunjuk gadjet - Pasang gadjet kat tali pinggang - Bertukar
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 10:51 PM | Show all posts
zarulnazmi posted on 29-12-2012 01:50 PM
Kamen rider dulu: Aksi - tali pinggang menjelma - Bertukar
Kamen rider skrg: Pakai tali pinggang -  ...

termasuk kad Yu GI Oh
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 10:04 PM | Show all posts
hBk posted on 12-7-2009 05:02 PM
aku suke suria perkasa itam dulu2 tuh drpd yg skrg nih...

agak2 orang minat tak kalau rupa Kotaro agak jambu dan kelihatan macam tipikal pretty boy Jepun.dan satu lagi dia ada macam2 kad untuk bertukar kaler
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 02:35 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 05:41 PM | Show all posts
RED 666 posted on 19-12-2012 09:41 PM
memang kat tv1 dulu tyg tak habis pun. menteri penerangan pada masa tu suruh hentikan tayang cerit ...

aku rasa menteri penerangan masa tu mohamed rahmat.Dia pun ada melarang artis lelaki berambut panjang buat show kat RTM.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 05:47 PM | Show all posts
roblucci posted on 13-1-2013 05:41 PM
aku rasa menteri penerangan masa tu mohamed rahmat.Dia pun ada melarang artis lelaki berambut panj ...

ye lah, memang dia lah yg arahkan semua tu masa dulu.

nama panggilan glamer dia ialah tok mat.

mmg bosan siaran tv lepas dia laksanakan dasar2 tu semua.

tapi tahun berikutnya syarat2 tu semua dilonggarkan semula dan berderet citer2 merepek dan tahyul tu masuk semula kat tv

tapi dia dah arwah dah skang ni, al fatihah.




Last edited by RED 666 on 13-1-2013 05:49 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 08:28 PM | Show all posts
RED 666 posted on 13-1-2013 05:47 PM
ye lah, memang dia lah yg arahkan semua tu masa dulu.

nama panggilan glamer dia ialah tok mat.
...

tapi bagi aku TV3 tetap penyelamat industri muzik malaysia.kalau takde TV3 dgn AJL dan konsert ramai otai2 rock kapak tak mampu jadi popular sampai sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2013 07:31 PM | Show all posts
baru je tgk iklan kat tv tadi, kamen rider decade akan mula ditayangkan di ntv7 bermula pada 23 februari nanti pukul 9.30 pagi


Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 06:25 PM | Show all posts
Penegak Keadilan !!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2013 02:27 PM | Show all posts
cerita kamen rider dedulu ditonton semata2 untuk tgk kamen rider lawan resakse je setiap minggu, plot tak banyak dan simple, cuma sebagai penggerak utama untuk lawan resakse je, macam citer atromen dan power rangers.

kalau termiss tgk satu episod pun tak jadi hal sebab tak byk kene mengena antara satu sama lain setiap episod, yg penting epsiod last kena tgk sebab lawan dengan bos resakse

cerita kamen rider baru plak ditonton bukan setakat utk tgk kamen rider lawan resakse je, tapi jugak untuk menikmati plot dan jalan cerita dia yang menarik dan kekadang penuh misteri, seolah-olah seperti menonton drama.

memang kena tengok seluruh episod untuk betul2 enjoy cerita2 kamen rider baru ni, kecuali beberapa episod2 yg tak penting(filler). kalau termiss sikit mesti ada sedikit rasa tertanya2, kenapa jadi begitu, kenapa jadi begini.

unsur2 sedemikianlah yang membuatkan kamen rider baru popular bukan sahaja di kalangan bebudak, malah juga remaja dan org2 dewasa yg melayan kamen rider sejak dari mereka bebudak lagi di seluruh dunia berbanding dgn atromen dan power rangers yg lebih simple dan mesra bebudak jalan ceritanya

kalau ikut selera majoriti org malaysia yg rata2nya lebih suka cerita2 ringan dan tak banyak fikir mcam kebykan filem2 melayu yg box office di negara kita ni, siri2 kamen rider lama, atromen dan power rangers lah yg lebih sesuai untuk ditonton.  


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2013 03:20 AM | Show all posts
bukan setakat kamen rider saja,gusti,muzik,videogame macam2 lagi dalam bidang lain lagi bagus yang dulu2.kekadang tu aku perasan makin moden dan senang sesebuah masyarakat makin kurang passion dan kreativiti dalam sesuatu bidang.trend sekarang ni aku tengok ketetapan untuk berlakon hero2 kamen rider seseorang itu mestilah bishounen ataupun pretty boy bukannya athletic seperti dalam audition untuk KR black dan sebelumnnya dulu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046641s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list