JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
57753
View
206
Reply

[LIVE ACTION] kamen rider dulu dan sekarang

[Copy link]

Author: EssoBt8       Show all posts   Read mode

Post time 3-3-2014 10:07 PM | Show all posts
RED 666 posted on 20-5-2013 02:27 PM
cerita kamen rider dedulu ditonton semata2 untuk tgk kamen rider lawan resakse je setiap minggu, plo ...

Bila dilayan balik manga karya Manga shotaro ishinomori sebenarnya cita-cita beliau nak wujudkan kamen rider ala-ala Mutant macam Shin Kamen Rider untuk TV Siri tapi apa kan daya... Pihak Toei lebih prefer kamen rider untuk kanak-kanak...


bila baca balik Jengking Merah dengan Guyver... teringat dekat karya shotaro ishinomori
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2014 12:49 AM | Show all posts
HangPC2 posted on 3-3-2014 10:07 PM
Bila dilayan balik manga karya Manga shotaro ishinomori sebenarnya cita-cita beliau nak wujudkan k ...

pihak toei terpaksa buat macam tu untuk menjadikan siri kamen rider sesuai untuk semua golongan dan kemudian berjaya mendapat rating yg bagus

13 episod awal siri kamen rider yg mula2 tu(no.1 dan no. 2) ratingnya agak rendah sebab byk sgt unsur2 seram yg menakutkan golongan kanak2

bermula dari episod 14 dan seterusnya, jalan ceritanya lebih ceria dan kurang seram, sesuai utk semua golonga terutama sekali kanak2 dan ratingnya meningkat dgn baik sekali dan seterusnya melahirkan francais kamen rider yg sgt berjaya sehingga ke era kini








Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2014 02:41 AM | Show all posts
RED 666 posted on 4-3-2014 12:49 AM
pihak toei terpaksa buat macam tu untuk menjadikan siri kamen rider sesuai untuk semua golongan da ...

itu sebab... bila tengok balik Siri Filem...


Prologue : Shin Kamen Rider (1992), Kamen  Rider ZO (1993) dengan Kamen Rider J (1994) nampak lebih dewasa...



Shin Kamen Rider kalau tidak silap ada versi US punya kalau tidak silap..
Last edited by HangPC2 on 4-3-2014 02:55 AM

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2014 01:03 PM | Show all posts
HangPC2 posted on 4-3-2014 02:41 AM
itu sebab... bila tengok balik Siri Filem...

shin kamen rider(maksud tajuk, kamen rider 'sebenar'!) memang dibuat untuk merealisasikan impian ishimori melihat karyanya dilive actionkan dalam bentuk seperti yang dikehendakinya selama ini, rider dalam bentuk makhluk mutasi dan sasarannya ialah peminat kamen rider 70an yang telah pun dewasa pada masa itu, tahun 1992

shin kamen rider takde pun versi US, guyver adalah, tapi shin ni pun memang nampak macam guyver pun

zo dan j ada versi US, babak citer tu diadaptasi cut and paste dalam siri saban masked rider


  
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2014 02:29 PM | Show all posts
RED 666 posted on 5-3-2014 01:03 PM
shin kamen rider(maksud tajuk, kamen rider 'sebenar'!) memang dibuat untuk merealisasikan impian i ...

seingat saya dulu pelakon dia macam Mark Dacascos mungkin tajuk lain kot..
Last edited by HangPC2 on 6-3-2014 02:40 PM

Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2014 03:38 PM | Show all posts
dolu rasanya ada arwah ayah aku belikan tape kr black ni. tapi versi bahasa melayu. kiki ado ke eh. tapi aku lebih suka kr yang sekarang-sekarang ni. yang heisei punya. paling aku suka den-o la. entah kenapa aku tertarik dengan den-o. skrg tengah tgu gaim habis baru nak tengok
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2014 03:39 PM | Show all posts
RED 666 posted on 24-2-2014 01:34 PM
bulan mac tahun ni di jepun akan kuar filem kamen rider dulu(era showa) lawan kamen rider sekarang(e ...

serius ke? mac bila weh? bolehlah aku tunggu dengan debor..movie wizard pon tak tengok lagi

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2014 10:06 AM | Show all posts
cikterbang posted on 8-3-2014 03:39 PM
serius ke? mac bila weh? bolehlah aku tunggu dengan debor..movie wizard pon tak tengok lagi

dalam trailer tu tulis 29 mac 2014 tayang kat jepun




Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2014 10:15 AM | Show all posts
RED 666 posted on 9-3-2014 10:06 AM
dalam trailer tu tulis 29 mac 2014 tayang kat jepun

lambat lagilah..dlm pertengahan bulan 4 kot baru boleh tgok..baideway, mekaseh

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2014 10:28 AM | Show all posts
cikterbang posted on 9-3-2014 10:15 AM
lambat lagilah..dlm pertengahan bulan 4 kot baru boleh tgok..baideway, mekaseh

dah tak lama lagi dah, 20 hari je lagi, awal tahun depan baru dvd dia sampai kat malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2014 01:39 PM | Show all posts
RED 666 posted on 9-3-2014 10:28 AM
dah tak lama lagi dah, 20 hari je lagi, awal tahun depan baru dvd dia sampai kat malaysia ni

awal thn depan br dvd keluar eh..lambat lg lah..xpe xpe,

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2014 03:57 PM | Show all posts
cikterbang posted on 9-3-2014 01:39 PM
awal thn depan br dvd keluar eh..lambat lg lah..xpe xpe,

kebiasaannya macam tulah kalau berdasarkan pasaran dvd filem tokusatsu superhero jepun yg lepas2 kat malaysia ni. paling cepat 6 bulan ada lah dvdnya.

try layan homepage henshin fever ni, ada semua siri dan movie kamen rider dulu hingga sekarang, boleh layan sampai lebam biji mata. movie kr wizard pun dah ada kat sana.

https://www.facebook.com/media/s ... 261035868071&type=3



Last edited by RED 666 on 9-3-2014 05:55 PM

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2014 05:40 PM | Show all posts
RED 666 posted on 9-3-2014 03:57 PM
kebiasaannya macam tulah kalau berdasarkan pasaran dvd filem tokusatsu superhero jepun yg lepas2 k ...

honnnntouuni arigatou gozimasu~~ aku pun ade gak like satu page toku tp untuk malaysian punye..kengkadang je usha sbb tak sempat..weee

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2014 05:55 PM | Show all posts
cikterbang posted on 9-3-2014 05:40 PM
honnnntouuni arigatou gozimasu~~  aku pun ade gak like satu page toku tp untuk malaysian p ...

sama2
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2014 09:53 PM | Show all posts
RED 666 posted on 9-3-2014 05:55 PM
sama2

errr tp nk tny soklan sikit..kome kome xpenah donlod ke atau mmg tgu dvd?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2014 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
cikterbang posted on 9-3-2014 09:53 PM
errr tp nk tny soklan sikit..kome kome xpenah donlod ke atau mmg tgu dvd?

Bergantung kpd keadaan, kekadang jengok2 je kt youtube dan henshin fever
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2014 02:17 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2014 02:59 AM | Show all posts
kat henshin fever ada banyak cerita kamen rider.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2014 06:15 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2014 09:01 AM | Show all posts
HangPC2 posted on 3-4-2014 06:15 PM

dalam filem kamen rider taisen baru2 ni, melalui undian yg dibuat, heisei rider(rider gen baru) diundi sebagai pemenang mengalahkan showa rider(rider gen lama) dengan margin yg agak tipis(kiri heisei kanan showa dalam gambar tu)






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046209s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list