Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3478
View
3
Reply

Proses Pengawetan Bunga

[Copy link]

Author: masliana       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2009 04:44 PM | Show all posts |Read mode
Hi, anyone have an idea macam mana nak awetkan pokok batan/ekor kucing/cattail??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2009 04:59 PM | Show all posts


ni gambar bunga tu..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2009 11:33 AM | Show all posts
1# masliana

mas...Rina tahu bunga ni, ada orang panggil bunga colok cina..member rina buat/jual kraf..bunga tu suka tertanggal dari batang bila dah lama kan.mas kene bakar dalam oven..bakar jgn sampai hangus lak...cubalah..sebab itu petua yg rina dapat tahu dari member tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2009 03:37 PM | Show all posts
3# feirina
betul tu rina, bila saya keringkan guna kaedah angin tu, bunga tu bole tercabut2.. tebang2.. and bila saya google baru saya tu org africa guna bunga tu utk buat kapas.. saya cuba cara yg fariena cadangkan tu..

tak ada ke cara2 dri kawan-kawan lain??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078756s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list