Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
53083
View
270
Reply

Pasal Minyak Pelincir @ Minyak Hitam Pilihan Korang

[Copy link]

Author: mycos79       Show all posts   Read mode

Post time 22-4-2013 11:52 AM | Show all posts
haji_one posted on 22-4-2013 11:48 AM
aah..yang tu saya setuju, harga tak fix..kena beli time murah la jawabnya..ada waktunya mobil tu R ...

selalunya salah satu dari minyak tu murah atau mahal xsilap saya,selalunya kalo p nak beli yg murah la habis dulu.huhuhu
dua2 minyak ni mmg berkualiti.mana2 pun boleh je.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2014 03:59 PM | Show all posts
Minyak pelincir JTX ok x?...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2014 11:09 PM | Show all posts
Pakai fully syn dri Honda service centre je huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 05:28 PM | Show all posts
Up thread sket.

Assalamualaikum n selamat tahun baru!

Baru2 ni aku didatangi brader2 dari JTX Oil
die buat demo pasal minyak enjin die, so.. agak impress gak la die punye demo.
xtaw la ade trick ke ape.
Pakai teknologi tribulogy kalau xsilap.
-jimat minyak, tmbah hp dan sbagai nye yang positif.

nk tnye la pada otai2. ape pendapat psl minyak ni.
kalau xsilap ni rebranding dari jenama US.

Share sket pendapat.

Thank you
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2015 09:25 AM | Show all posts
aleep90 replied at 5-1-2015 05:28 PM
Up thread sket.

Assalamualaikum n selamat tahun baru!

w'salam, utk kete aku tak pernah pakai JTX, tapi aku pernah pakai kat moto, memang sedapla compare dgn minyak enjin lain yg sama harga dgn JTX ni..performancepun tak turun walaupun due dah tamat utk tukar minyak, cuma aku tak suka sebab susah nk dapat stok...  

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2015 04:26 PM | Show all posts
zulka replied at 29-1-2013 02:45 PM
aku try pakai Penzoil semi syn kat enjin vtec aku haram....vtec buka lembab...
dah la beli 2  ...

lepas ni nak try eneos gaklah
btw, takpe kan kalau kita tukar2 myk hitam ni?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 11:41 AM | Show all posts
hatikudus replied at 7-1-2015 04:26 PM
lepas ni nak try eneos gaklah
btw, takpe kan kalau kita tukar2 myk hitam ni?

takde masalah pun nk tukar2 brand ... seeloknye pastikan guna kelikatan yg sama. Cth mcm guna 10w/40 je .
keta wira aku dulu sejak milleage 150k km hgg hampir 350k km ... guna minyak itam brand hyrax je.
Ok je enjin .. tak masalah pun.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 12:16 PM | Show all posts
waksir replied at 8-1-2015 11:41 AM
takde masalah pun nk tukar2 brand ... seeloknye pastikan guna kelikatan yg sama. Cth mcm guna 10w/ ...

ok...gitu ye. Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 05:21 PM | Show all posts
friction test tengok bleh, percaya jgn.

bio mas oil


car doctor oil


platinum oil
vs
liqui moly

  

bardahl vs motul






Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2018 05:45 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 03:59 PM | Show all posts
Salam all

Since xde lg any soalan utk 2019, ni aku nk tanya suggestion

myk itam apa terbaik utk mazda cx5 2019...nk bg enjin tahan lama power, xsemput bwk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.069862s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list