Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
53033
View
270
Reply

Pasal Minyak Pelincir @ Minyak Hitam Pilihan Korang

[Copy link]

Author: mycos79       Show all posts   Read mode

Post time 19-8-2009 02:57 PM | Show all posts
aku guna Eneos 10-w40 jer...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 03:01 PM | Show all posts
pelincir tu kan orang cam anis jer yg produce, kesimpulannyer, anis tak pandai produce pelincir.. miahaha
Fast-N-Furious Post at 19-8-2009 02:32 PM


siotttttt jerrr....ampehhhh!!!!
geram haku...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 03:12 PM | Show all posts
Hahahahahahaha...padan muka komer...dah kena sound...kekekekeeke......
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 03:29 PM | Show all posts
Hahahahahahaha...padan muka komer...dah kena sound...kekekekeeke......
AnisSuraya Post at 19-8-2009 15:12


saper yg kena sound..???

anis, pelincir yg ko produce baper viscosity arr?? exceed piawaian API SAE3200 tak?? kalau ko produce power punya macam viscosity  0W40 tu, bleh lar haku try..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 03:32 PM | Show all posts
saper yg kena sound..???

anis, pelincir yg ko produce baper viscosity arr?? exceed piawaian API SAE3200 tak?? kalau ko produce power punya macam viscosity  0W40 tu, bleh lar haku try..
Fast-N-Furious Post at 19-8-2009 03:29 PM



ehhhh..dah ghaib lak sound trouble tu..tadi ada...dah tak ada lak...RIUKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK.......sajer jer erkk hang nihh.....adeehhhh!!!!! nak kenakan anis ler tu..rugi anis tak quote tadi...bertuah nyer riukkkk....adehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 03:48 PM | Show all posts
dari gaya posting terakhir anis, haku rasa pelincir anis exceed piawaian API LI-5.

kira dah sama cam Shell Helix Semi Sintetik tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2009 04:46 PM | Show all posts
aku guna Eneos 10-w40 jer...
LangBuana Post at 19-8-2009 14:57


haku kenal eneos tgk citer Initial D (film) wooo....
best tak minyak jepun tuh.....berapa harga dier....
teringan haku nak cuba gak.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2009 05:02 PM | Show all posts
Nampak sangat deme ni tak pandai sampai perlukan bantuan minyak pelincir...Opsssss....
AnisSuraya Post at 19-8-2009 14:27


bukan tak pandai anis....,
pelincir tuh sesuai gak bila time emergency tau....wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 05:13 PM | Show all posts
bukan tak pandai anis....,
pelincir tuh sesuai gak bila time emergency tau....wakakaka
mycos79 Post at 19-8-2009 05:02 PM


Ni kang kalau Haku jawab.....makin meleret lak topik nih...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 05:14 PM | Show all posts
bukan tak pandai anis....,
pelincir tuh sesuai gak bila time emergency tau....wakakaka
mycos79 Post at 19-8-2009 17:02

butulll.. butull.. kengkadang mesin membuat pelincir tu jem.. sebagai langkah mengurangkan kehausan akibat geseran, kena guna additive utk pelincir tu utk pemanduan yg lancar.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 05:22 PM | Show all posts
butulll.. butull.. kengkadang mesin membuat pelincir tu jem.. sebagai langkah mengurangkan kehausan akibat geseran, kena guna additive utk pelincir tu utk pemanduan yg lancar.
Fast-N-Furious Post at 19-8-2009 05:14 PM


ni sorang lagik.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2009 05:26 PM | Show all posts
butulll.. butull.. kengkadang mesin membuat pelincir tu jem.. sebagai langkah mengurangkan kehausan akibat geseran, kena guna additive utk pelincir tu utk pemanduan yg lancar.
Fast-N-Furious Post at 19-8-2009 17:14



... kena ikut usia sesuatu enjin tuh....
guna additive utk pelincir sebagai tambahan....
geseran yg kasar leh dikurangkan,....
....enjin tak akan tersangkut2 dipertengahan jalan....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 05:29 PM | Show all posts
err..
nak aku sambung ke tidak nih...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 05:38 PM | Show all posts
ko jangan din.....jangan.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 05:46 PM | Show all posts
... kena ikut usia sesuatu enjin tuh....
guna additive utk pelincir sebagai tambahan....
geseran yg kasar leh dikurangkan,....
....enjin tak akan tersangkut2 dipertengahan jalan....:lo ...
mycos79 Post at 19-8-2009 17:26


yaa.. betull.. jika tidak ada pelincir, maka dinding selinder akan menjadi haus, begitu juga dengan piston dimana akan haus dan menyebabkan piston ring rosak, ini akan menyebabkan kurang daya combustion pada enjin, knocking pada enjin dan mungkin akan menyebabkan piston shaft rosak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2009 05:48 PM | Show all posts
yaa.. betull.. jika tidak ada pelincir, maka dinding selinder akan menjadi haus, begitu juga dengan piston dimana akan haus dan menyebabkan piston ring rosak, ini akan menyebabkan kurang daya comb ...
Fast-N-Furious Post at 19-8-2009 17:46


teruklah kalau dah merosakkan batang piston shaft tuh....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 05:53 PM | Show all posts
teruklah kalau dah merosakkan batang piston shaft tuh....
mycos79 Post at 19-8-2009 17:48


kerosakan lebih teruk kalau reving pada rpm yg tinggi..  kena overhaul. boleh overhaul full, atau bottom overhaul. top overhaul tak terlibat dalam kes ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2009 06:35 PM | Show all posts
kerosakan lebih teruk kalau reving pada rpm yg tinggi..  kena overhaul. boleh overhaul full, atau bottom overhaul. top overhaul tak terlibat dalam kes ni..
Fast-N-Furious Post at 19-8-2009 17:53


kalau banyak rosak,
teruklah....overhaul sana sini.......enjin dok meragam jer...so,
.....pemilihan pelincir yang baik akan memanjangkan usia enjin.....
enjin smooth jer...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 06:53 PM | Show all posts
ya betul.. malah electronic fuel injection juga akan tahan lebih lama, memastikan system injectionnyer mengeluarkan campuran oksigen dan minyak putih yg berkualiti tinggi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2009 07:31 PM | Show all posts
ya betul.. malah electronic fuel injection juga akan tahan lebih lama, memastikan system injectionnyer mengeluarkan campuran oksigen dan minyak putih yg berkualiti tinggi
Fast-N-Furious Post at 19-8-2009 18:53


betul tuh....,
....minyak putih tuh pulak....sesuai utk melicinkan permukaan lubang omboh....  
sesuai utk perjalanan jauh dan lasak....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085688s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list