Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
110571
View
939
Reply

CARA BERNIAGA MELALUI WEB,FBOOK,BLOG [merged musytaq&Zee256]

  [Copy link]

Author: AniSani       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-8-2009 05:36 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by ctredzuan at 14-12-2010 19:16

salam semua
aku nak tanya sikit lah pada semua ke kawan kat sini
klau kita ada biz online tapi kita baru je memulakan menerusi web site yg percuma
dan tiada cus dan sale apakah langkah wajar yg mampu kita buat untuk perbaiki sales kita tersebut

dan jika kita memasuki web site yg berbayar
tetapi kita sendiri kekurangan idea dan tidak tahu barang apa yg hendak d jual
setelah siap web site tersebut nasib kita tetap serupa tiada cus yg msuk dan tiada sales
bagaimana caranya untuk kita buat

aku lihat ramai peniaga yg berjaya di dlm biz online ni setiap hari ada sj sales dia
tetapi aku dah cuba macam2 sales di online nampaknya aku masih belum berjaya'
di mana silapnya nya aku
aku teringin gak nak berjaya
tolong lah kongsi ilmu agar aku pun boleh berjaya seperti korang semua di dlm biz online ni
dan apa kah barang yg paling senang dan mudah laku di online
HELP  ........ME



terima kasih.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 05:48 PM | Show all posts
pada pendapat saya ...saya rasa yg byk tu mungkin gimik je......
skrg pun gawat mana ada org nak belanja sgt pun....
sya pun ada online biz juga..ada juga org bertanya tentang brg saya...tp just tanya saja...pendek biz online bukan boleh buat side income pun......
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 05:54 PM | Show all posts
saper ckp tak boleh berjaya? kak ipar aku buat ok je....
dari satu produk skrg dah jadi mcm2 product range dah....

yg penting maintain current customer....pastu rajin advertise business
dlm website yg free punyer....nak lagi senang...selalu2 lepak kat forum nie..
pakai avatar yg promote business kiter tu....pastu siggy letak link utk
ke website kiter....insyaAllah berjaya....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 06:09 PM | Show all posts
Post Last Edit by vmaestro7 at 24-8-2009 18:15

eh ok jer...kalau kita jual produk yg betul2 in demand la (lets say, crocs ke, HP ke, jersey etc) dengan leh kasi the best price...memang leh meletup gak. ade jer member yg letak produk kat blogspot then tup2 dpt job supply wedding gifts ke brunei n singapore...masyuk gak tuh...

btw, aku pun ada deal BlackBerry® Bold™ online kat lowyat.net. so far baru jer letak iklan tu sabtu lepas, dah ada 2 org confirm order...duit raya lorr....berminat? sile lawati produk yg aku tgh promote kat sini :

http://forum.lowyat.net/topic/1138630

amacam tak teringin nak pakai Blackberry ke...kot2 nak balik raya kg bini tersesat ke..ada GPS hehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 08:27 PM | Show all posts
aku pun buat bisnes online jugak... tp sepatutnya kene betul2 tahu nk jual ape.. dan sepatutnya kene jual produk yg niche dgn kehendak semasa... mcm aku ada buat jual kad raya.. so, kena sgt lah dgn kehendak semasa.. org mmg nk mencari produk aku ni...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2009 01:11 AM | Show all posts
bisnes online boleh berjaya jika kita post ditempat yg betul, ia keperluan pengguna, harga tawaran yang menarik dan keterangan barangan tersebut jelas.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2009 04:17 PM | Show all posts
teringin nak jual online.. tapi tu lah.. tak tau nak jual apa.. barangan semasa, keperluan semasa tapi tak tau salah satunya apa... but tengah plan lagi ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2009 05:44 PM | Show all posts
nampaknya masih belum ada yg jawap
soalan aku lagi ni dan aku masih menunggu
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 01:53 AM | Show all posts
aku tgk online biz yg masyuk kalau produck yg ori tapi murah or immi yg berkualiti..kalau stakat jual brg brg yg ade kat market tak jalan gak//tapi yg paling penting kena pandai advertise.satu care mudah..melepak lah kat forum.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 02:19 AM | Show all posts
kalau lagi best, kau jual benda yg org lain tak jual ;)
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 08:02 AM | Show all posts
http://www.style-bizz.com/20ebookpercuma/linkdownload/

cuba dwload ebook2 trsebut,myb membantu anda
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 10:43 AM | Show all posts
tq saatcham..dah download
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 11:20 AM | Show all posts
Nak jual barang di online ni susah juga, kalau ikutkan sesetengah barang dah banyak org jual dan barang yang sama. kena cari barang lain dari yang lain sikit, kalau mcm produk nak kena ada testimoni baru org minat nak beli. Pokoknya agak sukar nak menarik perhatian org utk membeli barang kita kena banyak idea utk melarikan produk anda.

jangan idea kelentong dah ler,
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 11:44 AM | Show all posts
11# saatcham

nak berjaya dalam apa bidang sekalipun kena ada ilmu
cuba dalami buku yg saatcham bagi tu...

lepas tu sendiri evaluate... berbaloi ke tak bidang ini...
we have to be responsible for our own destiny...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 06:19 PM | Show all posts
Post Last Edit by ctredzuan at 26-8-2009 18:20

satu je nak bgtau utk peniaga2 baru di online, awal2 semuaaaa akan mcm tu, semua takkan laku@kata lain takkan ada sales,lama2 insyaAllah dgn kepercayaan pelanggan akan tertanam sikit sebanyak kejujuran dr peniaga, tp satu je, servis hantar kena cepat laa.. harini org byr terus poslaju harini, ni kekadang ada peniaga online, nak berniaga online kenap pikir, org tawakal byr kat anda, tp byr isnin, jumaat baru nak pos, kata nya nak cari masa free. tak elok lah cam tu kan..

kalau anda tekun, yakin dan usaha, tak tido byk setiap hari semata2 nak update jualan, insyaAllah, jualan sehari rm7k pun anda mampu dapat musim ramadhan ni, berusahalah yea!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2009 08:38 PM | Show all posts
http://www.style-bizz.com/20ebookpercuma/linkdownload/

cuba dwload ebook2 trsebut,myb membantu anda
saatcham Post at 26-8-2009 08:02


tima kasih dah dload dah
tapi tapi leh nak buka lak link tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2009 11:37 AM | Show all posts
a'a tak bole bukak plak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2009 04:19 PM | Show all posts
Post Last Edit by ctredzuan at 26-8-2009 18:20

satu je nak bgtau utk peniaga2 baru di online, awal2 semuaaaa akan mcm tu, semua takkan laku@kata lain takkan ada sales,lama2 insyaAllah dgn kepercaya ...
ctredzuan Post at 26-8-2009 18:19


mcm mana cus nak percaya mod
aku punya web site free dah dekat setahun
tapi ramai yg x duli pun sales lansung x da
klau ada yg melawat pun depa tampalkan iklan meniaga lak kat site aku
akhirnya site aku jadi tmpt depa buat iklan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2009 04:34 PM | Show all posts
mcm mana caranya nak promosi kan web site percuma kita agar ada org tahu yg kita menjalan kan biz online
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2009 05:05 PM | Show all posts
contoh yg mudah sekali...
ikut mcm ramai forumer lain buat

iklan kat every post anda..... as your siggy....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086747s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list