Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
110573
View
939
Reply

CARA BERNIAGA MELALUI WEB,FBOOK,BLOG [merged musytaq&Zee256]

  [Copy link]

Author: AniSani       Show all posts   Read mode

Post time 28-8-2009 01:48 AM | Show all posts
20# aarie

ya betul.. then masuk la forum cam ni, pastu masuk la cam wanitamelayu ke ape ke. get listed kat byk2 tempat. narif pun tgh buat camni skang, kita org baru kan
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 06:03 AM | Show all posts
19# AniSani

ko nak berniaga tapi ko sendiri guna website percuma...apa kelas
labur la sikit duit utk website berbayar. bukannya mahal, hosting & domain leh dapat tak sampai rm100 setahun.
dgn website berbayar ni tak de la org nak tepek iklan depa.
alahai...nak meniaga tapi pakai website free, orgpun fikir banyak kali nak beli...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-8-2009 10:30 AM | Show all posts
19# AniSani

ko nak berniaga tapi ko sendiri guna website percuma...apa kelas
labur la sikit duit utk website berbayar. bukannya mahal, hosting & domain leh dapat tak sampai rm100 setahun.
d ...
buahcinta Post at 28-8-2009 06:03



tapi aku x pandai lah ttg nak wat web site sendiri ni kan kena tipu naya aku
bagilah caranya bagaimana lg pun klau ada web site sendiri apa brg atau produk yg patut aku jual agar berbaloi dan mengikut kehendak semasa
aku pening ni x tahu nak jual apa
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 04:30 PM | Show all posts
20# aarie  

ya betul.. then masuk la forum cam ni, pastu masuk la cam wanitamelayu ke ape ke. get listed kat byk2 tempat. narif pun tgh buat camni skang, kita org baru kan
narif Post at 28-8-2009 01:48


sorry offline sket...
kalau tak silap bukan ke narif dulu dgn schlumberger..
kenapa tetiba buat online business skrg?..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 11:27 PM | Show all posts
24# aarie

ya betul lagi!

susah la aarie, bila dah kawin ni. suami kat barat famili kat timur, kita kat tgh2. sorg kena beralah

sambil2 boring kat rumah tu yg masuk online business ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2009 12:43 PM | Show all posts
alhamdulillah..
untung kot..
mula2 mmg cuak gak, takut x laku..
but, lama2 akan laku gak..
aku baru start jual crocs bln 5 ritu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2009 12:50 AM | Show all posts
20# aarie

yap btul tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2009 12:52 AM | Show all posts
19# AniSani

ko nak berniaga tapi ko sendiri guna website percuma...apa kelas
labur la sikit duit utk website berbayar. bukannya mahal, hosting & domain leh dapat tak sampai rm100 setahun.
d ...
buahcinta Post at 28-8-2009 06:03


bukan masalah kelas tak kelas, saya sendiri pun dulu bertapak dengan fotopages je, dekat 3 thn berniaga dgn fotopages,lps tu baru ada web sendiri,tu pun sbb fotopages selalu down, ada website berbayar tak menjamin kualiti jualan dan produk
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2009 12:53 AM | Show all posts
24# aarie

ya betul lagi!

susah la aarie, bila dah kawin ni. suami kat barat famili kat timur, kita kat tgh2. sorg kena beralah

sambil2 boring kat rumah tu yg masuk online business ni
narif Post at 28-8-2009 23:27


schlumberger tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2009 03:45 AM | Show all posts
wat market betul2.. insyaALLAh berjaya.. value added kalau website bagus dan cantik..dah ramai yg berjaya dengan bisnes online...
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2009 09:17 PM | Show all posts
Jgn risau...biz online ni ok je..tambah2 bila tgh H1N1 ni...org tak nak keluar umah pegi tempat crowded..so,at last depa akan beli online punya kalo barang bagus
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2009 12:01 PM | Show all posts
betul gak ek..i buat online dan offline skali
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 02:17 AM | Show all posts
schlumberger tu apa?
ctredzuan Post at 29-8-2009 06:53 PM


oil & gas service company
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2009 09:37 AM | Show all posts
aku pun x tahu lah
hampir putus asa biz online aku dah setahun tapi web site aku x da yg masuk pun sales pun x da yg ada depa masuk tampal iklan
tu je
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 09:46 AM | Show all posts
oil & gas service company
narif Post at 2-9-2009 02:17


yang terkaya dan terhebat....used to wish work there
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 02:28 PM | Show all posts
schlumberger tu apa?
ctredzuan Post at 30-8-2009 00:53


used to be the best oil-well services company...
kalau tak salah pioneer in wireline logging for well testing and formation evaluation..

sekarang dah diversify into energy bizness jugak rasanya...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 04:10 PM | Show all posts
baru nak belajar wat bisnes online...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 04:53 PM | Show all posts
baru nak belajar wat bisnes online...
Farissa Post at 2-9-2009 16:10


gud luck yer..sekali dah terjebak tanak undur dah
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 05:19 PM | Show all posts
used to be the best oil-well services company...
kalau tak salah pioneer in wireline logging for well testing and formation evaluation..

sekarang dah diversify into energy bizness jugak rasan ...
aarie Post at 2-9-2009 08:28 AM


wireline still the best, hehehe (i dulu ex-wireline )

kitorg selalu cakap, we are The wireline company. but then our service harga mahal, so client tend to go for competitor unless for special wells.

skang dah byk diversify, macam2 ada. saham aje tak reti nak naik2 :@
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 05:23 PM | Show all posts
aku pun x tahu lah
hampir putus asa biz online aku dah setahun tapi web site aku x da yg masuk pun sales pun x da yg ada depa masuk tampal iklan
tu je
AniSani Post at 2-9-2009 03:37 AM


kau buat ape? tak promo kat siggy pung
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073424s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list