Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
110664
View
939
Reply

CARA BERNIAGA MELALUI WEB,FBOOK,BLOG [merged musytaq&Zee256]

  [Copy link]

Author: AniSani       Show all posts   Read mode

Post time 2-9-2009 09:59 PM | Show all posts
perniagaan online....berbaloi ker???


bagi shb mmg berbaloi-baloi
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 10:35 AM | Show all posts
kau buat ape? tak promo kat siggy pung
narif Post at 2/9/2009 05:23 PM


siggy tu apa ek?? camne plak strategi nak promo website kita??? kadang2 tu dah 2-3 tahun jual online tapi tak de sale???
penah miss kena complen (masa tu jual kuih raya email kat kawan2 jek sampai plak ke kedah) miss inform boleh order tapi bayaran pos adalah ditanggung oleh pembeli terus dia marah2... kalo camtu camne ek nak handle?? miss terus tak jadi nak jual... miss baru nak plan jual online... tapi masih ragu2 dan masih takut2 lagi... ada sesiapa boleh advice??
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 11:53 AM | Show all posts
siggy tu apa ek?? camne plak strategi nak promo website kita??? kadang2 tu dah 2-3 tahun jual online tapi tak de sale???
penah miss kena complen (masa tu jual kuih raya email kat kawan2 jek sampa ...
msstylo Post at 3-9-2009 10:35

semua tu adat dlm perniagaan online..belum lagi yg barang ilang, barang rosak semase delivery..fussy buyer..mcm2 lah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 12:39 PM | Show all posts
siggy tu apa ek??
msstylo Post at 3-9-2009 10:35

siggy tu nama manja untuk " signature "...

cuba ko tengok kat setiap post, kat bawah tu ada tulis signature...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 02:20 PM | Show all posts
44# aku_komeng


OO YE KE?? HAHAHAHAH MALU JEKK.... HEHEHEHE
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 02:46 PM | Show all posts
siggy tu apa ek?? camne plak strategi nak promo website kita??? kadang2 tu dah 2-3 tahun jual online tapi tak de sale???
penah miss kena complen (masa tu jual kuih raya email kat kawan2 jek sampa ...
msstylo Post at 3-9-2009 10:35


customer mrh ke sbb kena byr pos? sy so far ok lg. Sume x kisah byr pos laju wlupun ade yg smpi RM600 duit pos je, blum kad lg. Org pos tu pun smpi tanye dua kali btul ke nak pos? Kos dah mcm duit tiket flight pegi blk sabah hehe. Ape2 pun kena byk bersabar sbb customer online ni x same ngn customer offline, susah sbb brg x nmpk dpn mate diorg
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 03:31 PM | Show all posts
meniaga online ni memang berbaloi sgt.. terutama pada wanita.. cam saya dan majoriti kengkawan yg dah establish meniaga online ni, semuanya beroperasi dari rumah je.. paling best ada beberapa nama besar yg meniaga online ni, suami isteri bersatu dalam bisnes.. income dah tentunya lebat dari makan gaji..

klu meniaga tak berjaya, kena tgk balik mana yg tak kena.. sebaiknya cari mentor yg boleh guide camana nak success, dalam bidang yg anda minat
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 03:36 PM | Show all posts
meniaga online ni memang berbaloi sgt.. terutama pada wanita.. cam saya dan majoriti kengkawan yg dah establish meniaga online ni, semuanya beroperasi dari rumah je.. paling best ada beberapa nama bes ...
syikin Post at 3/9/2009 03:31 PM


MACAM TU BOLEH LAH MISS BELAJAR NGAN KAK SYIKIN... BOLEH?? TAPI MISS BLEOM MULA LAGI....
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 05:24 PM | Show all posts
MACAM TU BOLEH LAH MISS BELAJAR NGAN KAK SYIKIN... BOLEH?? TAPI MISS BLEOM MULA LAGI....
msstylo Post at 3-9-2009 15:36


mulakan cepat..kalau lambat2 rugi..nnti nyesal mcm i, skang dah buat online bisnes rase berbaloi-baloi..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 09:51 PM | Show all posts
@buahcinta..

boleh tak citer sedikit sebanyak macam mane nak dapatkan website berbayar tu?

macam mane cara nak apply ye.. pas tu ape yang applicant perlu laku kan to get the website?

harap saudara/i boleh citer sikit.. saya kurang arif dalam soal ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2009 11:05 PM | Show all posts
meniaga online ni memang berbaloi sgt.. terutama pada wanita.. cam saya dan majoriti kengkawan yg dah establish meniaga online ni, semuanya beroperasi dari rumah je.. paling best ada beberapa nama bes ...
syikin Post at 3-9-2009 15:31


boleh lah bg advise kat sy apa yg patut dijual dan patut sy buat
dah setahun dah lansung x da sales
mgkn kah sbb sy guna web site free atau produk yg x kena
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 11:27 PM | Show all posts
siggy tu apa ek?? camne plak strategi nak promo website kita??? kadang2 tu dah 2-3 tahun jual online tapi tak de sale???
penah miss kena complen (masa tu jual kuih raya email kat kawan2 jek sampa ...
msstylo Post at 3-9-2009 10:35


pelanggan yg cerewet ni kita kena tangani dengan jayanya, dengan profesional dan jangan emo, ct awal2 dulu pun failed juga sampai bebetul sedih menitis air mata, tp kita pikir, pelanggan sentiasa betul kan.. tp utk berniaga online ni - pelanggan tak semuanya benar. jadi kena hati2
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 11:28 PM | Show all posts
boleh lah bg advise kat sy apa yg patut dijual dan patut sy buat
dah setahun dah lansung x da sales
mgkn kah sbb sy guna web site free atau produk yg x kena
AniSani Post at 3-9-2009 23:05


web site free tak jadi masalah. sebelum ni anisani jual apa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2009 11:34 PM | Show all posts
web site free tak jadi masalah. sebelum ni anisani jual apa?
ctredzuan Post at 3-9-2009 23:28


sbulum ni aku pernah jual baju wanita
yg bj ini ada gak sales nya tapi x lah bagus sgt

pastu aku tukar ke bunddle aku buat jual produk penjagaan diri
kosmetik key chain brooch dan byk lah lah
tapi tu smua lansung x da sales dan org x nak tgk pun
mcm yg aku kata selalu yg msuk pun depa tampal iklan kat situ
depa lak promot smua brg depa kat web site aku
skg ni web site aku dah jadi tmpt iklan brg2 org lain lak
aku betul putus asa dgn biz online ni
kat mana silap nya aku ye
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 11:39 PM | Show all posts
boleh lah bg advise kat sy apa yg patut dijual dan patut sy buat
dah setahun dah lansung x da sales
mgkn kah sbb sy guna web site free atau produk yg x kena
AniSani Post at 3-9-2009 23:05


attitude pun kena betul...
be willing to learn and change for the better...
kalau advise banyak2 pun kalau u not willing to learn... tak guna jugak..
u will forever be static and takkan improve....

akan terus2an bersedih mengenang kisah silam.... yg tak mungkin berubah dgn sendirinya.......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2009 11:41 PM | Show all posts
tu pasal aku perlukan advise org lain
agar aku tahu dimana silapnya biz yg aku jln kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 11:45 PM | Show all posts
56# AniSani

ade ke advise kat thread ko ni yg ko rasa bleh membantu dan ko dah cuba?..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 11:51 PM | Show all posts
kalo ko pergi web orang lain..apa benda yang ada dalam web tuh yang buat ko teruja nak beli online kat dieorang...padahal dieorang pun jual benda yang ko jual gak..???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2009 11:54 PM | Show all posts
56# AniSani

ade ke advise kat thread ko ni yg ko rasa bleh membantu dan ko dah cuba?..
aarie Post at 3-9-2009 23:45


ada yg boleh membantu dan aku dah cuba cuma kewangan aku begitu terhad yg buat aku rasa terkilan sedikit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2009 11:56 PM | Show all posts
kalo ko pergi web orang lain..apa benda yang ada dalam web tuh yang buat ko teruja nak beli online kat dieorang...padahal dieorang pun jual benda yang ko jual gak..???
Kamen_rider Post at 3-9-2009 23:51


aku rasa aku x pernah teruja dgn brg depa sbb smua ada kat luar sana dan aku boleh mendapatkan nya
tapi mereka masih boleh berjaya melalui biz online
itu yg buat aku x faham
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085510s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list