Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
30003
View
186
Reply

Tahap Kesabaran Korang Dengan Housemate Anda

[Copy link]

Author: tyrande_81       Show all posts   Read mode

Post time 27-7-2010 04:27 PM | Show all posts
Aku nampak kat disini dan kat luar sana yang banyak masaalah dgn roomate ialah fomfuan, mngkin pasal ...
YeOpInDiE Post at 27-7-2010 16:10



tak pahm??? asal lak kena salam tangan tok kadi?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2010 05:34 PM | Show all posts
Reply 51# girlpower


kena salam tangan tok kadi, kalau tidak nnti kena tangkap khalwat
Berminat nak join ke, ada 1 satu kekosongan (buat masa sekarang 4 kekosongan-isi 1 dulu nnti orang cakap tamak plak)
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2010 10:32 PM | Show all posts
Reply  girlpower


kena salam tangan tok kadi, kalau tidak nnti kena tangkap khalwat
Be ...
YeOpInDiE Post at 27-7-2010 17:34


ooooooo baru paham maksud ko

kompius sat... ko ni M ke F?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 01:41 AM | Show all posts
Reply 53# girlpower


Jap2 nak cek sat, errr mayu la nk cacap-eeh eh M le
habang Yeop, panggilan manja untuk Perakman
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 11:12 AM | Show all posts
Aku nampak kat disini dan kat luar sana yang banyak masaalah dgn roomate ialah fomfuan, mngkin pasal ...
YeOpInDiE Post at 27-7-2010 16:10


ala..laki mmg jenis tak kesah..pomp kan byk sket dia pk..haha..bak kata abg aku dulu.. 'osmet aku dulu sume ada..kaki gam ada..kaki ganja ada..kaki pomp ada..kaki r***n pon ada..pepandai la ko nak idup..'
cuba kot pomp..osmet ko ada segala kaki yg mcm dicakapkan kat atas tu..amcam??haha
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 12:04 PM | Show all posts
Reply  girlpower


Jap2 nak cek sat, errr mayu la nk cacap-eeh eh M le
habang Yeop ...
YeOpInDiE Post at 28-7-2010 01:41



ooooo jadinya confirm lah ko ni M bukan dua alam yek

tp rasanya aku tak layak sbb kiranya usiaku lg tua dripd ko....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 12:05 PM | Show all posts
ala..laki mmg jenis tak kesah..pomp kan byk sket dia pk..haha..bak kata abg aku dulu.. 'osmet ak ...
asyura_85 Post at 28-7-2010 11:12



eeeee klu ler osmet ku mcm yg ko ckpkan mampus dan confirm ari tu jugak aku cabut drpd umah tu   ... daku sanggup tido kt hotel budget...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 01:46 PM | Show all posts
Osmet fomfuan yang ada semua kaki tu- at the end dapat le anak free sorang satu
lelaki kalu enjoy tak ingat doniya-duit hinggit habes
fomfuan enjoy tak hingat doniya-semua habes and barai
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 02:36 PM | Show all posts
Akak ni dari zaman belum kawin sampai dah beranak, memang tak pernah sewa umah dgn kawan2 apalagi ada osmet cam uollls.... torkojot beruk baca kisah-kisah kat sini. Ada gak pompuan pengotor cam tu yeee.....eiiii memang dahsyat......
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 03:58 PM | Show all posts
dulu pernah berhousemate skejap. harap muka je lawa, tapi berlagak eksen nak mampos. dah la cakap omputeh berterabur bersepah. sesama melayu pun nak spiking (aku gelak aje dlm bilik bila dgr dia kecek english on the fon ngan spupu sendirik). Dah tu, kalau beli makanan bawak balik umah, tak kisah la tak ajak makan skali (tak hingin eh), tapi bekas2 makanan tu langsung tak dibuang dlm tong. Pinggan gelas bekas makan tu, dibawak masuk bilik & hujung minggu baru basuh. Kalau pinggan cawan tu derang bawak kuar pun, harus penuh singkin derang tak basuh.

Ishk.. harap muka je lawa, kulit putih, bibir merah delima. tetiap hari pakai baju raya pi ofis . tapi kebersihan rumah langsung tak jaga. kalau derang sapu bilik pun, sampah dari bilik derang tu dilonggokkan kat tepi pintu bilik derang je.

tak sampai 3 bulan, aku halau je derang keluar sbb aku owner umah tu. dah keluar umah, cerita keburukan aku (yg diadakan) pulak ditaburnya kat kampung. cam celake je!
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 05:56 PM | Show all posts
sabar jelah selagi mampu..........
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2010 09:55 PM | Show all posts
x suka ada hosmet sebab :

1. hosmet sblum ni jenis yg x reti hidup dalam rumah (x pndai urus rumah e.g kbersihan, bil2 dsbnya)

2.TIDAK SUKA menunggu2 utk masuk toilet..1 more thing aku ni jenis penyegan bab2 nak kentut nanti org dgr..

3.PRIVASI...1 more aku paling takut kalau ada benda2 penting hilang, time tu mesti timbul syak / prasangka sapa yg ambil..hmm
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2010 09:55 PM | Show all posts
x suka ada hosmet sebab :

1. hosmet sblum ni jenis yg x reti hidup dalam rumah (x pndai urus rumah e.g kbersihan, bil2 dsbnya)

2.TIDAK SUKA menunggu2 utk masuk toilet..1 more thing aku ni jenis penyegan bab2 nak kentut nanti org dgr..

3.PRIVASI...1 more aku paling takut kalau ada benda2 penting hilang, time tu mesti timbul syak / prasangka sapa yg ambil..hmm
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 08:22 AM | Show all posts
aku penah cuci taik berterabur kt toilet~~
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 01:17 PM | Show all posts
sy ni sensitip bab2 perangai n akhlak..
ble duk obersea, smua fiil x semengah kuar..mak pak jauh la katekan..
kitorg sblm ni kwn rapat tp ye laa..mnsia sng berubah..
dh xrapat skrg cz macam2 hal blaku..
no choice, wat bodo jer laaa...
tp mmg org luar ade gosip2 konflik kitorg...cehh..xherann..berani krn benar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2010 12:10 AM | Show all posts
baru2 ni, ada kawan dia join bilik dier.....

ari2 asyik komplen, roomate dia pemalas, tak guna, dan suka susahkan oang....

aku diam je... dlm otak aku nih. ko pun 200X5

Aku lately ni bz, 2 hari turut2 balik lewat.... dah la masak tak kemas dapur, lantai tak mop, sampah tak buang, masalahnya abis merayap2 ulat sampah satu dapur....

Takkan semua tu asyik aku je yang buat.... Dah la tak pernah buang sampah. Pemalas....tapi mulut asyik nak komplen aku, roomate dia ni pemalas
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2010 05:47 PM | Show all posts
housemate dah macam adik beradik..
memanglah ada gaduh, sakit hati, bengang etc..
sometimes tak bercakap pun...

tapi tetap sayang kat dia..
sbb kalau time baik kitorang mmg mcm belangkas..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2010 04:41 PM | Show all posts
korang tak bleh lawan ex-housemate aku la.

part-time student, parti-time kerja dekat tower record dan full time drug addict...

dia okay dengan aku tapi setiap kali aku interact dengan dia mesti dia tengah high.

thinking back, aku rasa tak pernah communicate dengan dia time dia normal..manjang dia tengah high je...

the best part is, bila layan dia tengah high tu memang lawak la...biasalakan orang tgh stone...merepek2 je cakap..

jenis tak menyusahkan sebab everytime dia guna barang macam pinggan, mangkuk mesti dia basuh balik.

masa aku 3rd year, aku ingat lagi masa tu dekat2 nak hujung spring...dia lama gila tak keluar bilik...adala dekat 2 minggu.

aku pelik gak, dia ni tak pergi kerja dengan kelas ke...sampaila satu hari tu dia tak bayar lagi duit rent dekat aku sampai aku terpaksa advance kan dulu plak..selalunya dia bayar on time 3hb on the dot.

aku ketuk2 pintu dia tak jawab, aku tau dia memang ada dekat bilik sebab dia kunci pintu, kalau dia takda dia tak pernah kunci pintu bilik.

tiba2 aku bau busuk, aku ingat dia dah berak merata dah sebab high...

so better aku kejutkan dia sebab sebelum muntah, kencing dan berak dia berselerak dalam bilik...aku ada master-key..bila buka je bilik..

tu diaa...

dia terbongkang atas tilam dia..mata mulut terbukak...bau busuk toksah cakap la...macam bangkai..

dan aku mmg yakin dgn apa yg aku rasa...straight aku terus call 911...mintak koroner datang instead of paramedik...

koroner datang then buat checkup....diaorg cakap dgn aku housemate aku ni dah mampos dekat 2 minggu...lagi few days biar confirm dah berulat...

malam tu aku pack barang2 aku dgn niat nak pindah rumah..takde keje aku nak duduk dkt apartment yg ada org mati..

end up aku duduk rumah tu lagi setahun..sorang2...sampai aku grad...ngeee
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2010 05:23 PM | Show all posts
hmmm....aku tgah cari2 tajuk ni..., aku ni sebenarnya dah lama makan hati dengan hsmate aku. Dah lah masuk rumah aku...(kira orang barulah dalam rumah tu) mcm bagus. Buat benda semua tak ikhlas, kalu buat muka masam bersungut-sungut... kalu tak ikhlas dan tak suka jangan lah buat. and satu lagi kalu tak puas hati cakaplah...ni buat muka taik...aku yg tengok pun naik menyampah..

Bagi aku satu je..kalu dah tak suka blahlah... aku tengok muka dia pun dah naik berbulu mata aku. tk boleh nak hendle dah. Dia ni buat baik dgn org yang ada kepentingan jer dgn dia..just buat baik dgn org yg dok kipas bontot dia

Bukan lah hebat pun...biasa jer...tapi kalu tengok muka ustaz boleh jatuh serban lah..baik jer muka...macam suci jer...hampas...tapi hati hitam mcm arang... busuk mcm bangkai...tak pernah dalam idup aku...ni aku benci perempuan mcm ni sekali.

Mula2 dulu bila dia buat muka mcm taik ada gak aku nak baik2 nak tanya mengapa..tapi dia wat tak tau jer..jual mahal... mcm bagus sangat... kalu betullah dia ni pompuan baik dah tentu dia ni boleh terima kalu orang nak berbaik2kan...mengapa perlu tarik muka masam tanpa sebab. Tapi since dia tolak offer tu...dan keep on wat muka mcm hanjing..aku pun malas nak layan. Wat sakit ati je. :@ yang best nya dia leh hasut budak satu umah aku pulaukan aku kan...babi punya pompuan...harap mampus tengah jalan. hmmm..first time aku menyumpah org ni..tak pernah aku marah mcm ni... aku malas nak cerita apa sebab yang aku betul2 sakit hati...

Pernah aku cuba relaks jer...tapi bila makin hari perangai makin menjadi...aku pun makin hangin. Harap2 cepat2lah dia berambus dari umah tu....aku benci........
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2010 05:41 PM | Show all posts
Post Last Edit by Arthur at 26-10-2010 18:19
dulu pernah berhousemate skejap. harap muka je lawa, tapi berlagak eksen nak mampos. dah la cakap omputeh berterabur bersepah. sesama melayu pun nak spiking (aku gelak aje dlm bilik bila dgr dia kecek english on the fon ngan spupu sendirik). Dah tu, kalau beli makanan bawak balik umah, tak kisah la tak ajak makan skali (tak hingin eh), tapi bekas2 makanan tu langsung tak dibuang dlm tong. Pinggan gelas bekas makan tu, dibawak masuk bilik & hujung minggu baru basuh. Kalau pinggan cawan tu derang bawak kuar pun, harus penuh singkin derang tak basuh.

Ishk.. harap muka je lawa, kulit putih, bibir merah delima. tetiap hari pakai baju raya pi ofis . tapi kebersihan rumah langsung tak jaga. kalau derang sapu bilik pun, sampah dari bilik derang tu dilonggokkan kat tepi pintu bilik derang je.

tak sampai 3 bulan, aku halau je derang keluar sbb aku owner umah tu. dah keluar umah, cerita keburukan aku (yg diadakan) pulak ditaburnya kat kampung. cam celake je!
foxnike Post at 28-7-2010 15:58


Biasa la tu memang ada orang from english-speaking family terbiasa dengan cara dia speaking sesama sendiri. Ko ni dengki agaknya ko takleh speaking macam tu... Aku rasa Dr. M pun speaking gak sesama Melayu, habis ko tanak condemn ke dia ni?
Dasar pemikiran kekampungan camni takleh nak bagi constructive criticism hai macam manalah agaknya bangsa kita nak maju lagi jauh ke depan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2010 05:54 PM | Show all posts
Post Last Edit by Arthur at 26-10-2010 18:17
Aku perasan kan, selalunya kalau orang perempuan dok serumah mesti ada rasa something wrong.

Sed ...
tyrande_81 Post at 2-9-2009 13:07



    Osmet aku dulu ada yg bagus walaupun kaki melancap pun ada ( nasib baik lepas creet diorang selalu bersihkan air **** tu ), kaki tengok blue satu rumah, kaki perempuan pun ada, tapi dgn kawan2 pasal makan minum pinjam motor keta diiorang tak berkira. Kalau boleh carilah yg sekepala dengan anda baru takde masalah. Bak kat orang putih , birds of a feather flock together...
Aku rasa orang pompuan ni patutlah paling banyak masuk neraka sebab majoriti dari diorang ramai sangat yg jenis tak tau bersyukur. Hai harap2lah dapat isteri ( housemate gak ni ) yg menyenangkan hati aku nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2010 06:12 PM | Show all posts
korang tak bleh lawan ex-housemate aku la.

part-time student, parti-time kerja dekat tower record ...
cmf_king_kong Post at 26-10-2010 16:41



    Aku tak rasa pompuan2 dalam thread ni pernah lalui pengalaman berhousematekan orang macam exhousemate ko tu...

tak ramai manusia yang dapat BERTOLERANSI macam ko....

ingatlah RASULULLAH adalah insan yang paling BERTOLERANSI terhadap HOUSEMATENYA dan paling kurang COMPLAIN terhadap HOUSEMATENYA...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2010 06:14 PM | Show all posts
ala..laki mmg jenis tak kesah..pomp kan byk sket dia pk..haha..bak kata abg aku dulu.. 'osmet ak ...
asyura_85 Post at 28-7-2010 11:12



    Pandai2 la nak hidup... jangan la terlalu suka komplen kat hal2 yg remeh, kalau hal2 yg penting tu takpe la...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2010 12:45 AM | Show all posts
zaman aku bujang dulu mmg ada maslah besar gaklah dgn hse mate...

Kami sewa rumah cikgu ...cikgu ni tak kahwin tp ada anak angkat pompuan...aku dgn kawan aku share satu bilik, bilik sebelah kami geng budak kilang electronik, 4 org share satu bilik, agaknya bilik doa org besar sikit kot...

Maslahnya ada salah seorg akk ni janda anak satu org N9, asyik dating tgh2 malam depan pintu pagar.. kws tu pulak ramai pak cik dan mak cik ...kami ni takutlah kalau-kalau rumah kami kena serbu dgn pej ugama...

Yg lebih menarik tu pewot akk ni makin lama makin besor...kami bukan buta....tp terpaksalah buat buta, tp mana leh dok diam... kami gn anak cikgu yg tuan rumah ni utk jd spy...mmg sahlah dia dah expecting, bf dia suami org lelaki tu kerja dgn Telekom M'sia..

Kami pun bersemuka dgn tuan umah tu, minta dia bercakap baik2 tanya samada dia org dah nikah atau belum?? Bodoh piang punya tuan umah...dia bgtau yg kami ni ngumpat dan speku kakak tu...teruklah kami dua org kn perlu dan maki hamun...kamipun apa lagi cabarlah.....kalau dah nikah knp jumpa sembunyi2? tgh2 malam br jumpa, kat luar pagar pulak...dia diam... end month dia belah....

Kami pun belah cr umah lain, nyampah kat cikgu yg mcm blurr yg amat, dlm hati siap marah2 , patutlah sampai nak pencen tak nikah2 org cakap lain dia buat lain
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2010 09:03 AM | Show all posts
Biasa la tu memang ada orang from english-speaking family terbiasa dengan cara dia speaking ses ...
Arthur Post at 26-10-2010 17:41


sukatilah nak kata ape. Arthur bebas nak kata apa saja. saya tak rugi apa2. yg nyata, dia bukan datang dari english speaking family.

cuma aku geram aje nak betulkan english dia. tapi kalau aku tegur betulkan english dia pun, for sure dia akan jeling mampos kat aku.

actually, keadaan dalam umah tu tak mesra, terutama sekali dengan dia. even kalau dia gaduh ngan adik dia pun (housemate gak), dia akan wat benda bodo. contohnya: jadi batu dalam bilik bila adiknya mintak tolong bukak pintu umah bila balik lewat. last2, aku jugak yang adik dia call malam2 buta mintak tolong bukakan pintu. walhal dia ada je mata masih terjaga duk layan sms bf. Time gaduh ngan adik dia pun, pintu bilik umah aku jugak jadi mangsa dihempasnya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062671s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list