Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
28564
View
186
Reply

Tahap Kesabaran Korang Dengan Housemate Anda

[Copy link]

Author: tyrande_81       Show all posts   Read mode

Post time 27-10-2010 06:30 PM | Show all posts
sukatilah nak kata ape. Arthur bebas nak kata apa saja. saya tak rugi apa2. yg nyata, dia bukan  ...
foxnike Post at 27-10-2010 09:03



    Hmmm, memang kacau betul la kalau dah proven macam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2010 08:25 PM | Show all posts
aku dgn rasminye dh tak tahan
aku dh keluar umah..
dgn roommet perangai mcm hape...
dgn hosmet2 lain juge tak jage rumah...
seme harap aku buat....aku dh cukup kurus dh neh
haritu aku merempat umah kawan
skang duk ngn makcik aku..abes crite
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2010 09:26 PM | Show all posts
aku pn nkluah...rs skt ati plak dgn roomate which actually my ex roomate...dh tk duk cni pndai2 la ko angkat brg2 ko...then pndai2 la angkat2 brg ko dr bilik aku wehhh...mentang2 lah ko bek dgn slh sorang housemate dlm uma ni, ko ska ati je kan...pe2 pn tk pe kan..sume bole wat cm besa je...aku ni idak la nk berkira benar, tp mntang2 ko ska skt kan hati aku...sorry la
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2010 10:58 PM | Show all posts
dolu mase memula keje ader gak hosmate neh....
cam2 perangai, tak larat nak layan....
skang dah dok sorang2 jek, senang takde sape kaco
haku nak watper pon.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2010 11:30 PM | Show all posts
aku tahan je..
tunggu abis blaja, pastu lantak diorg la..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2010 12:36 AM | Show all posts
dok tahan sabar utk 3 mgu je lg mgadap pangai housemate yg menyakitkan hati,..... guna barang2 aku sukahati dia je... yg aku simpan leklok x penah guna dia sedap2 guna je.... menyampah tul.... wpun aku x bkira tp kalu benda aku sdiri x penah guna tu pandai2la pikir... jgnla sdp hati je wat reta org mcm reta sdiri...... :@

kali ni laki ko nak dtg ke nak tido sebulan ke kat umah ni aku tetap tido kat umah.. aku xnak kuar g menumpang umah org lain.. lantak korgla nak beromen ke apa ke.... aku bayar sewa sama byk gak nape asik nak kena kuar bila laki ko dtg....

dahla aku bosan tahap cipan jd drebar x bergaji ko.... sedap2 ko je nak mengarah aku jemput n antar laki ko kat epot... ingat aku apa?? minta tlg gunala ayat nk minta tolong jgnla bg ayat mcm arahan.... bosan tul dpt housemate jns mengambil kesempatan ni....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-10-2010 05:08 PM | Show all posts
Aku tak rasa pompuan2 dalam thread ni pernah lalui pengalaman berhousematekan orang macam  ...
Arthur Post at 2010/10/26 18:12


Aku yg start bukak thread nih mmg asalnya tak nak ngutuk osmet aku. Tapi osmet aku suka sgt bwk mulut kata aku ni PEMALAS, PENGOTOR, dan BODOH. Sedangkan aku la yg lap dapur, mop lantai, buang sampah sebelum berulat walaupun dia masak utk dia sorang ja. Kalau aku tak buat semua tu, ulat2 tu datang merayap. Geli nak mampos. Lantai pulak (mentang2 dia pakai selipar) aku gak yang menyapu. Kalau dia kuat bebel tu aku diam je... sekurang2 nye aku tak burukkan osmet aku kat kawan2 aku (yg sama tempat keje ngan dier).

Aku merungut pun kat sini je... Korang bukannya kenal aku dan osmet aku saper.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2010 06:43 PM | Show all posts
mostly yg x puas ati dgn hosmate kt sini pompuan kan?pnh tanya diri x knpa?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2010 07:21 PM | Show all posts
umh i pnh kne ambush ngan jais sbb my hosmet pnh bwk bf masuk umah and i hnya tau dr jiran sblh.. mase tu i kg .. wat the "@&&@$!!:@y:@

hangin sgt nih!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2010 10:46 AM | Show all posts
aku dulu gadoh dgn osmet aku siap maen pisau lg..
aku acah2 nk tikam perot die yg buncit tu..
kbyakan masalah adalah dpt osmet pengotor..pemalas..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2010 09:21 PM | Show all posts
nak tahu naper ppuan byk kisah pasal osmet. Sbb mostly ppuan suka kebersihan walaupun diri tu pemalas. Dia harapkan osmet dia tu mcm khadam dia utk cuci2 umah. Oang laki tk kisah dok umah koto, baju berendam 5hari, kapet pakai surat khabar, tilam tadak cadar sampai kaler itam, cawan guna tk berbasuh. Biasa la macho, kang jadi pondan plak bila umah bersih2.

Ada kwn laki aku siap main picit2 ulat sampah. bila bau cecair ulat sampah berbau lagi busuk dr sampah. Apa nak heran? kalau oang ppuan nampak sekor ulat tu mesti geli-geliman satu badan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2010 11:51 PM | Show all posts
masih manahan sabar dgn kerenah yg meloyakan..... tiba masanya akan ku ajar jua sbgai peringatan kepadanya...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2010 10:57 AM | Show all posts
skrg aku masih boleh tahap bersabar lg. walopon ari2 rasa cam nyampah ade la gak. xpaham la jenis pompuan yg kat luar cas ayu giler. bile nak kuar tu siap gosok baju sampai xleh ade kedut. tudung kene bagus teletak punye. siap bermekap segala. tp hakikatnye ko tu jenis pengotor, pemalas nak mampus.
-nak harapkan die buang sampah, kemas bilik mmg xde la. asik muke aku je la yg kemas bilik tu sampai naik malas nak kemas. tahan sehari dua je. pastu sepah alik.
-punye la pemalas nak lipat baju siap bole beli bakul net satu lg nak letak baju yg dah kering. lg satu bakul utk baju busuk. baju yg kering tu klo berlipat xpe gak. ini pakai sumbat je dlm bakul tu dah mcm baju busuk. time nak pakai leh gali2 kat bakul baju tu.
-klo dah abes period tu. pad2 yg letak dlm plastik dlm toilet g ar buang. ni ko dok simpan smpi ko period alik bulan depan ape kes? tu lom lg ngan spender bergulung ko dlm toilet tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2010 11:12 AM | Show all posts
jrg jumpa...hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2010 01:20 PM | Show all posts
nak tahu naper ppuan byk kisah pasal osmet. Sbb mostly ppuan suka kebersihan walaupun diri tu pemala ...
tyrande_81 Post at 30-10-2010 21:21



    Lagi satu sebab orang pompuan kuat sangat budaya mengumpat, menimbulkan perasaaan tak puas hati, cakap belakang. sebab tu Islam haramkan mengumpat...boleh memecahnkan perpaduan dan good relationship.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2010 04:39 PM | Show all posts
aku pun sedang bersabar ngan osmet ku sekarang. tunggu sebulan je lagik di nak kawen maka dia akan BLAHHH!! dari umah ini. aku benci dia sebab sume kata2 yang kuar dari mulut dia berunsur negatif. penat la..banyak keja la..macam la orang lain x keja, xpenat. balik keja terus terbongkang tido, malas nak masak. aku jek yg masak hari2. bila da siap masak, pandai plak makan. nasib baik pandai basuh pinggan walaupun x pandai2 mengasingkan kat mana tempat cawan, tempat pinggan, tempat mangkuk. sume bercampur, serabut. umah jangan harap dia nak mop. pastu ble plak cakap ngan member kitorang "umah kitorang lantai memang jenis bersih..xpayah nak mop." kepala hotak kau!!memang la lantai tu bersih sebab tiap2 hujung minggu yang kau takde kat umah, aku yg dok mengemop lantai tu. nak harapkan kau pegang mop, jangan harap la. pastu ble wat muka pelik "eh..camne fabuloso ni ble abes..terpeluwap kot.."

pastu perangai dia ni apa yang aku ada dia kena ada jugak. dan apa yg aku buat, dia akan tiru buat. aku beli cermin, dia pun beli sebijik sama ngan aku. aku beli losyen, dia pun beli padahal sebelum ni x penah pakai losyen.sampaikan baju dia nak tempah pun ikut cutting aku. yg xble blahnya, cincin tunang dia xpenah pakai sebelum ni, alasannya takut batu tertanggal la..ape la..tupp..tupp..bila aku da bertunang n sentiasa pakai cincin tunang, dia pun dengan tak semena2 pakai cincin tunang dia. aikss? hari tu kata takut batu cincin hilang..bila aku tanya tak takut batu cincin hilang ke? sengih je dia tak terjawab.

pastu, suka wat keta aku macam keta dia. kejap2 pinjam keta. barang tertinggal kat umah pun nak patah balik guna keta aku. WTF!! tak tahan!!berambus la kau cepat!!biar laki kau plak rasa penderitaan yang aku da alami selama ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2010 04:42 PM | Show all posts
nak tahu naper ppuan byk kisah pasal osmet. Sbb mostly ppuan suka kebersihan walaupun diri tu pemala ...
tyrande_81 Post at 30-10-2010 21:21


setuju ngan pendapat ni. actually pompuan memang suke bersih n kemas. so bila ada osmet yg x bersih atau x kemas, maka automatik akan wujud perasaan marah yg terpendam. maklum la nak marah sangat xble, diorang tu osmet je, bukan adik sendiri. kalau adik sendiri maunye da kena bebel atau rembat ngan rotan sedas dua. kemarahan terpendam ni la yg akhirnya membawa kepada sesi umpat-mengumpat kat belakang.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2010 06:57 PM | Show all posts
setuju ngan pendapat ni. actually pompuan memang suke bersih n kemas. so bila ada osmet yg x bersih atau x kemas, maka automatik akan wujud perasaan marah yg terpendam. maklum la nak marah sangat xble, diorang tu osmet je, bukan adik sendiri. kalau adik sendiri maunye da kena bebel atau rembat ngan rotan sedas dua. kemarahan terpendam ni la yg akhirnya membawa kepada sesi umpat-mengumpat kat belakang.


ye betulllllllllllllllllllllllll.... sbb dah x tahan sabar n pendam akhirnya jd bahan umpatan bila mula mengadu pd kawan.. sgala yg x puashati yg dpendam akan terkeluar...... kalu x keluarkan leh meletup la jawabnyerrr....









sabar lg 3 mgu
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2010 09:35 PM | Show all posts
kenapa orang pempuan banyak sangat masalah.....orang lelaki rileks jer...
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2010 02:31 PM | Show all posts
kenapa orang pempuan banyak sangat masalah.....orang lelaki rileks jer...
shamsuri Post at 1-11-2010 21:35



    Kadang2 benda remeh pun boleh jadi masalah besar, masalah betul la orang perempuan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2010 02:32 PM | Show all posts
kenapa orang pempuan banyak sangat masalah.....orang lelaki rileks jer...
shamsuri Post at 1-11-2010 21:35



    Ntah2 diorang sendiri yang bermasalah sebenarnya
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 04:16 PM | Show all posts
haku mintak osmate ko mati katak...............................
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2011 09:47 PM | Show all posts
Masa blaja aku duduk ngan housemates yang tak banyak kerenah sangat...
Adalah jugak isu yang pemalas nak basuh toilet, lagi2 orang yang sama je yang basuh + kemas umah...
Tapi biasanya aku buat bodoh je..
Cam tak berbaloi la plak nak gaduh2..

Ape2 pun, dok umah sendiri ngan family jugak yang paling best!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 06:02 PM | Show all posts
aku lak terasa cam nak cari hosmate


bosan hokay dok sorang2....
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 06:03 PM | Show all posts
takda sapa nak ajak gaduh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062873s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list