Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
28657
View
186
Reply

Tahap Kesabaran Korang Dengan Housemate Anda

[Copy link]

Author: tyrande_81       Show all posts   Read mode

Post time 23-8-2016 02:32 PM | Show all posts
@chik replied at 23-8-2016 02:03 PM
mmg la wak, rasa nak lari rumah jer....padahal tu rumah kita..

ni mesti mak pak atau sedara tu yg paksa ka mcm mana? dalam dilema kalau mcm ni. boleh bergaduh anak beranak pula nanti. hang nasihat dia slow talk elok2 tak boleh ka?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 04:20 PM | Show all posts
duri_durians replied at 23-8-2016 02:32 PM
ni mesti mak pak atau sedara tu yg paksa ka mcm mana? dalam dilema kalau mcm ni. boleh bergaduh an ...

xda org paksa.. dia yg muka tebal duduk rumah orang xnak kuar2.. dgr cite, tgu kawin baru nak pindah..masalahnya dalam 2 tahun ni dah 2x dia xjadi kawin..pakwe larik kot....skrg ngn pakwe ke 3..2 thn 3 org pakwe.cpt sungguh dia dpt pengganti... org cakap pempuan muka cantik ni pemalas,muka xcantik tu yang rajin buat keje...yer2 je.. dia ni muka dahla xcantik,perangai oi mak kau punyala pemalas...

kami dah lama sabar, xpenah tegur or nasihat dia. takut kalo stat bukak mulut nnt habis semua yg tpendam dalam hati tkeluar mencurah curah pulak..naya xpasal2 kami plk yg bcerai berai ngn laki...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 05:21 PM | Show all posts
@chik replied at 23-8-2016 04:20 PM
xda org paksa.. dia yg muka tebal duduk rumah orang xnak kuar2.. dgr cite, tgu kawin baru nak pind ...

awak dah berlaki ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
duri_durians replied at 23-8-2016 05:21 PM
awak dah berlaki ke?

Dah ler  
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2016 10:00 AM | Show all posts

sedara tu perempuan? takde rasa segan ke duduk dgn kamu yg dah berlaki
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2016 10:48 AM | Show all posts

kalau saya dah lama kena sound..halau ke...tak koser nak menyimpan org gitu..lantakla sedara ke aper..drp hati kita sakit..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2016 12:36 PM | Show all posts
duri_durians replied at 24-8-2016 10:00 AM
sedara tu perempuan? takde rasa segan ke duduk dgn kamu yg dah berlaki

sedara suami la.. sedara sy semua baik2, rajin je menolong xyah disuruh...  opss terpuji sedara sendiri plk
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2016 01:00 PM | Show all posts
mea replied at 24-8-2016 10:48 AM
kalau saya dah lama kena sound..halau ke...tak koser nak menyimpan org gitu..lantakla sedara ke ap ...

mmg la rasa nak halau...nak campak baju dia luar rumah.......kalo ikut hati, rasa nak tarik2 rambut dia... nak luku2 kepala dia...nak cabut kuku dia ngn playar... hahaha zalim x
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2016 01:06 PM | Show all posts
@chik replied at 24-8-2016 01:00 PM
mmg la rasa nak halau...nak campak baju dia luar rumah.......kalo ikut hati, rasa nak tarik2 rambu ...

kalau rumah tu rumah awak, awak ada hak untuk tak benarkan dia duduk situ..sila bertegas dengan suami..
tapi kalau rumah tu suami, bertabah je la..
jalan yang terbaik, berhenti buat semua benda untuk dia..
masak untuk awak dengan suami saja..
baju dia, biar dia cuci jemur angkat lipat sendiri..
toilet dia biar lantak dia cuci sendiri..

awak jangan sesekali buat apa-apa untuk dia..
kalau suami komplen, suruh suami awak yang buat semua untuk sedara dia tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2016 02:10 PM | Show all posts
@chik replied at 24-8-2016 01:00 PM
mmg la rasa nak halau...nak campak baju dia luar rumah.......kalo ikut hati, rasa nak tarik2 rambu ...

so...?? sampai bila awak nak bertahan camni....kami kat sini taknak dengar perkataan "kalau"....nak dengar awak bertindak pantas dan tuntas...SEGERA..stakat "kalau" tu...sampai kiamat pun belum tentu buat..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2016 02:19 PM | Show all posts
@chik replied at 24-8-2016 12:36 PM
sedara suami la.. sedara sy semua baik2, rajin je menolong xyah disuruh...  opss terpuji sedara se ...

sedara suami pun... tetap berbatas macam ajnabi...

tak apo lah. hang cuba slow talk dgn laki lah. tapi dah kalau laki hang nak menangkan darah daging sendiri. hang jadi je lah isteri yg patuh yerrr..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2016 04:10 PM | Show all posts
Rumah suami, bukan rumah sy.. dah brapa kali bagitau suami suh dia pindah..tp suami xda tindakan.. suami sy cover dia sampai basuhkan pinggan mangkuk yg budak tu guna takut sy ttgk dan marah.. bilik air mmg sy kena cuci la sbb bilik air kongsi guna..bukan budak pun, dah 27 tahun...

Nak tegur dia takut dia ngadu kat mak mertua.. selama ni mesti dia cerita kburukan sy kat mak mertua..sbb mak mertua penah tcakap sy balik keje xmasak, sedangkan suami mmg xkan cerita hal rumahtangga kat mak dia..macamana dia tahukan..

Sedih, sy simpan gunting dalam lipatan...mcm pelihara harimau yang makan tuan sendiri...

Aku insan yg lemah... hanya mampu berserah..

Sy berdoa semoga Allah bagi sy pelangi yg cantik setelah sy lalui hujan yg melecakkan ini.. amin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057234s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list