Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
134711
View
334
Reply

List Veterinar Sekitar Malaysia

[Copy link]

Author: leotazz818       Show all posts   Read mode

Post time 4-10-2010 01:18 PM | Show all posts
citer pasal vet ni..kenapa ramai tak dptkan khidmat kesihatan di Jabatan Haiwan..
aritu aku g cucuk ...
may_klate Post at 1-10-2010 20:01


rina mmg ada plan nk pi...tp sbb klo nak pi kene opis hour and tak bukak malam...sbb tuh rina hantar bubuye kt private vet...kol 7- 8 bukak lagi and tak payah nk q lama...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 11:49 AM | Show all posts
Post Last Edit by rmatsom at 6-10-2010 12:01

Salam,

Dah lama tak join forum ni...

Ada sesiapa yang duduk berdekatan dgn area Gombak dan tahu vet mana yang okay dan murah untuk vaksin...

Tgh fikir nak vaksin semua anak bulu....tapi ada dalam 12 ekor...

Sblm ni penah banyak anak bulu yang mati sbb kena virus kucing terbiar... anak bulu yang selamat, anak bulu yang penah pegi vaksin jer...yang lain semua tak dapat diselamatkan...

Sekarang ada anak bulu dah beranak dan anak2 semua dah besar....so nak anta pegi vaksin balik...

Dulu anta vaksin kat St Angel, Puchong, murah....vaksin sekor RM35 jer tapi jauh sgt dah dari Gombak ni...

Kalau ada sape2 yg tahu vet clinic yang murah dan dekat dengan area Gombak ni...informla yer...kalau ada vet yang boleh datang rumah lagi bagus~
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2010 02:45 PM | Show all posts
Salam,

Dah lama tak join forum ni...

Ada sesiapa yang duduk berdekatan dgn area Gombak dan  ...
rmatsom Post at 6-10-2010 11:49



    walaikummusalam rmatsom.
awak kerja ke? kalau tak kerja.. awak bole bawak aje anak2 bulu ke klinik haiwan kerajaan di Cheras tu...  kalau masa tak mengizinkan, tp bole ambil masa cuti sehari.. lagi bagus... sbb klinik kerajaan mmg murah & terjamin.
kalau awak nak cari klinik haiwan di area gombak, cuba selak2 di page belakang.. dalam lingkungan kawasan kuala Lumpur, daerah gombak.. kan ada no telefon klinik.. awak telefonlah diorg & tanye price charge utk vaksin. jgn lupa.. vaksin kan ada 2 sessi.. tanye lah utk 2-2 sessi itu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 10:25 PM | Show all posts
Reply 110# anizarina


    iyer ler kan..masalah gak bila dah office hour..mintak ar ngan bos kejap..
mcm kami yg keje syif ni takde masalah jer..suh ar bibik hantarkan..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 10:27 PM | Show all posts
salam may..
btol tu.. charge klinik haiwan gomen murah dr private clinic.. tapi tau aje la.. k ...
leotazz818 Post at 4-10-2010 09:54



    kalau buat sabtu ahad payah gak..sian diorang lak..bila lak nak duk ngan anak2..
bkn selalu pun, mintak ar half day dgn bos..mcm pergi bank ler jugak..kata petlover..heheh
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 10:30 PM | Show all posts
kalau kat shah alam ni, vet gomen selalu takde kat klinik.
dorang selalu keluar attend haiwan ...
boocik04 Post at 4-10-2010 09:54



    yg sakit serius tu takdehal ar..mmg nak kena bawak klinik cpt2 ar..
tp utk vaksin ngan vitamin tu bleh ar kot..ye ker mahal??brape dia charge??
bratur tu standard govmen ar..heheh
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 09:15 AM | Show all posts
hurm...ari selasa haritu bawak bubuye pi kj vet clinic...berat dh naik 1 kg... kne jab 2nd vaksin .. rina sbb keje kt kl..umah kt sunway...nak amik half day mmg susah....rina klo nk ikat nnti mebi kene amik cuti sbb plan nk buat kt gov ..klo gov bukak fatr 6 kan besh kan?kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 09:51 AM | Show all posts
tp utk vaksin ngan vitamin tu bleh ar kot..ye ker mahal??brape dia charge?? ...
may_klate Post at 6/10/2010 22:30



tak mahal... sama dengan private vet.
harga vaksin dalam RM30 - 35 camtu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2010 09:53 AM | Show all posts
Post Last Edit by leotazz818 at 7-10-2010 09:55
kalau buat sabtu ahad payah gak..sian diorang lak..bila lak nak duk ngan anak2..
bkn sela ...
may_klate Post at 6-10-2010 22:27


bukan psl cuti atau tidak... kita tak tau cara org berkerja, which sector? mcm mane bosnye? cuti org tu byk ke tidak? sbb kalau semata2 nak vaksin.. bukan kes emergency.. atau emergency sekali pun, seseorg mempunyai keupayaan yg berbeza. tak semestinya kita pegi private clinic kita bukan jadi petlover... keupayaan bukan shj dr segi kewangan, tetapi masa, jarak, dan keadaan tuan punye kucing memainkan faktor jugak...
mcm saya, tak dinafikan saya selalu ambil cuti utk ke klinik kerajaan di cheras... tapi skg ni saya sudah pindah ke bangi, jarak sudah jauh dgn rumah & lately ni mmg sibuk dgn urusan kerja... x mungkin saya ke gov. clinic. sbb di bangi sudah ada klinik private yg bg service sampai ke jam 10 mlm, berserta dgn petshop lagi... itulah kemudahan namanye... price pun saya kira resonable juga utk kemampuan saya. apa2 pun petlover.. petlover jugak, tapi kerja lagi penting tau..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 10:58 AM | Show all posts
Reply 118# leotazz818


    btol..kerja lg penting... stuju..
bagus ar, kalau sy jadi bos kamu ni mahu sy bg anjakan gaji ni..hehehe..
mana-mana pun ok..asalkan anda selesa dan kesihatan si comel terjaga..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 11:00 AM | Show all posts
Reply 117# boocik04


    oo rm35 jer ek..murah ler tu..kat tempat sy private kenakan rm50 jugak..tu yg rasa baloi ke gov punya.
kalau ubat kutu cacing tu rm10 jer, yg vaksin tu mmg 35 gitu ler..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 11:09 AM | Show all posts
Reply 118# leotazz818

setuju..macam rina..rina keje dkt2 ngna jalan perak...uamh kt sunway..klo nk buat during opis hour mmg susah laa..keje mmg sentiasa banyak..hikhik(nyempat aku berporum nie)...so..best choice is abes keje trus amik bubuye kt uamh(solat maghrib dulu) and sempat samapi vet dlm kol 8 ++...xde nk terkejar2...sbb mmg susah nk p ke gov clinic
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2010 09:50 AM | Show all posts
Post Last Edit by boocik04 at 11-10-2010 07:56

tempek kt sini pulak as ref...
my go-to-vet...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2010 01:46 PM | Show all posts
kat area kuching..vet mane paling ok dan murah?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 10:41 AM | Show all posts
salam.. tumpang tanya kepada mana2 yg berpengetahuan.. ade tak vet di terengganu.. sy check tade, yg ade di pantai timur just kt kuantan.. minta jasa baek sape2 tlg listkan kalau ade, tak kisah la swasta ke gomen.. thanks a lot..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 11:40 AM | Show all posts
salam.. tumpang tanya kepada mana2 yg berpengetahuan.. ade tak vet di terengganu.. sy check tade, yg ...
morpheus Post at 14-10-2010 10:41



    bukan ke sllnye kat semua tpt ada vet kerajaan ke...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 03:57 AM | Show all posts
LANGKAWI
-------------
Bonton Resort
Pantai Chenang
Dr Tim
012 9193851

Another one milik kerajaan di Pekan Kuah berdekatan Kampung Kastam Penarak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2010 11:22 PM | Show all posts
vet area KB takde ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2010 09:35 AM | Show all posts
vet area KB takde ke?
penampar_jepun Post at 2-11-2010 23:22



    dah cuba selak belakang? ada jugak kat KB tp tak byk mcm KL atau bdr2 besar lain..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2010 10:11 AM | Show all posts
dah cuba selak belakang? ada jugak kat KB tp tak byk mcm KL atau bdr2 besar lain..
leotazz818 Post at 11-11-2010 09:35


tu larr... ada jumpa 2-3 klinik. tp bila kol ada yg tak angkat, salah no. off hp pun ada.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098903s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list