Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
133274
View
334
Reply

List Veterinar Sekitar Malaysia

[Copy link]

Author: leotazz818       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-9-2009 02:38 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by ati1402 at 12-3-2010 17:22

Mod Boocik & mod Ati,
k leo rasa belum lagi ada thread ni kat sini... kalau ada tlg mergekan ye Selama ini k leo tgk ramai mak2 & babah2 kucing atau haiwan2 lain yg memerlukan alamat dan panduan veterinar di kawasan kediaman mereka. jadi k leo bukak thread ni utk membantu u all semua supaya menjadi rujukan klinik haiwan di masa akan datang. kalau sesiapa yg ada rujukan sendiri sila kongsi2 ye...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 2-1-2007 10:07 AM | Show all posts

KLINIK HAIWAN

Post Last Edit by boocik04 at 1-7-2011 09:12

Sape tahu kat mana ada klinik haiwan yg beroperasi 24 jam? Sabtu lepas anak kucing lamia sakit, puas lamia call sana sini tapi malangnya tiada satu pun klinik haiwan yg buka hingga hari selasa kerana cuti umum. Panik juga bila memikirkan yg anak kucing ni tak dapat bertahan hingga hari selasa. Lamia ikhtiarkan juga, nasib baik jumpa satu petshop yg mana ownernya boleh merawat haiwan yg perlukan perhatian segera. Lega sikit pasal semalam mereka call kata lamia boleh ambil anak kucing tu hari ni kerana dia dah sihat.

Point yg nak lamia nak nyatakan disini ialah, jika berlaku emergency pada haiwan kesayangan kita dihari cuti panjang, kat mana  kita nak tuju. Tak kan nak lihat dan biarkan mereka mati macam tu saje? Dulu pernah ada 24 hour animal center kat jln pekeliling tapi baru-baru ni masa lamia pergi, merekadah tak jalankan servis 24hrs tu lagi. Ada juga Dr Vet on call tapi bila call mereka suruh cari clinic lain. :
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2007 01:31 PM | Show all posts
dulu kucing aku xciden patah kaki.. aku call klinik 24h ni.. ko nak tau berapa dia caj?? RM300!! :lol
aku pegi klinik kerajaan kene bayar RM20 jer huhu.. tak kuasa aku sampai beratus2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2007 06:59 PM | Show all posts
Kalau ada senarai vet yang buat on-call 24jam pun ok gak. Ada sesapa yang tahu?
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 01:38 AM | Show all posts
kenapa yea kalo klinik haiwan kat mesia ni mahal berdendum dendam bukan main lagi reganya?
macam tu jugak dengan makanan. Mengalahkan rega beras paling mahal kat pasaran.
aku heran la. macam mana la nak memupuk orang ramai bela PET.
terutamanya orang melayu le...
aku bela kucing, bila sakit bawak spital/klinik pastu bagi makan cat food bagai ni..
tu pun ada kawan ngan sedara yg heran sangat...
kata aku layan kucin macam nak jaga anak sendiri..aku geling2 pale dengar...
bila la nak serap dalam paler otak yg haiwan yg kita pelihara tu dah kira cam ahli kurga sendiri..
so bila sakit mesti la bawak kinik..makan bagi la yg elok2..

aku pikir ni le sebb nya...rega segala menda untuk PET semenya mahei...
dari makanan sampai le ke obat obatannya..apatah lagi kinik...
bosan aaa.... kat US camna ha?

ada pengalaman tak sesape kat sini?
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 08:12 AM | Show all posts
Originally posted by PengKid at 3-1-2007 01:38 AM
kenapa yea kalo klinik haiwan kat mesia ni mahal berdendum dendam bukan main lagi reganya?
macam tu jugak dengan makanan. Mengalahkan rega beras paling mahal kat pasaran.
aku heran la. macam man ...


tau takper :geram: aku beli IAMS dorg seguni RM80... ngalahkan harga beras :lol
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2007 09:08 AM | Show all posts

Reply #3 Acepromazine's post

ada satu kat melawati. dia buat house calls aku tak ingat plak address/contact dia. nanti aku cari balik. dulu aku hantar bubu and cici ke situ..
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 3-1-2007 02:48 PM | Show all posts
Originally posted by audioslavefan at 2-1-2007 06:31 AM
dulu kucing aku xciden patah kaki.. aku call klinik 24h ni.. ko nak tau berapa dia caj?? RM300!! :lol
aku pegi klinik kerajaan kene bayar RM20 jer huhu.. tak kuasa aku sampai beratus2 ni



Betul tu! Service charge at one time kat animal center yg 24 hours ni memang mahal, sblm treatment lagi mereka dah demand deposit RM300. The thing is kalau kucing kita dikembalikan sihat tak pe lah jugak. Ni tidak ada sekali tu kucing lamia dikembalikan mati pun mereka deduct all the deposit n yg paling teruk lamia kena tambah lagi RM80
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 3-1-2007 02:50 PM | Show all posts
Originally posted by Acepromazine at 2-1-2007 11:59 AM
Kalau ada senarai vet yang buat on-call 24jam pun ok gak. Ada sesapa yang tahu?



Dulu ada tapi sekarang mereka dah tak buat 24jam lagi. Tak tahu kenapa. Actually bila kita fikirkan balik, sepatutnya kena ada service 24jam for animal kat malaysia ni....:hmm:
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 3-1-2007 02:52 PM | Show all posts
Originally posted by PengKid at 2-1-2007 06:38 PM
kenapa yea kalo klinik haiwan kat mesia ni mahal berdendum dendam bukan main lagi reganya?
macam tu jugak dengan makanan. Mengalahkan rega beras paling mahal kat pasaran.
aku heran la. macam man ...


Kat US tak semahal kat europe, especially kat swiss. Kalau tak betul-betul berduit rasanya tak mampu nak bela pet, byk protokol!:geram:
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 3-1-2007 03:01 PM | Show all posts
Originally posted by audioslavefan at 3-1-2007 01:12 AM


tau takper :geram: aku beli IAMS dorg seguni RM80... ngalahkan harga beras :lol


Wah seguni tu berapa kilo dan tahan berepa lama utk berapa ekor kucing? Lamia biasa beli yg 3kilo tu pun dah RM52 dan tahan 5 hari aje. Sesekali ada gak beli 15 kilo =RM160. Bila beli byk memang untung tapi kucing2 lamia ni tak suka makanan yg sama hari2, tu yg susah. Paling tak jika minggu ni mereka makan perasa ayam, minggu depan kena tukar salmon pulak.. dan selalunya lamia balancekan dgn makanan tin dan ikan n ayam goreng 2-3 kali seminggu. Kucing lamia ada 8 ekor dewasa dan yg kittens ade 4 baru lahir last christmas.
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 3-1-2007 03:04 PM | Show all posts
Originally posted by tulip at 3-1-2007 02:08 AM
ada satu kat melawati. dia buat house calls aku tak ingat plak address/contact dia. nanti aku cari balik. dulu aku hantar bubu and cici ke situ..


Kalau kat melawati sebelah damai hospital tu yg u maksudkan memang pernah lamia dengar buat house call, tapi hari tu masa lamia call bercakap dgn surgeonnya, Dr George dia suruh call clinic lain:hmm: tu yg buat lamia wonder, cos kat business card mentioned yg mereka buat house call tapi bila kita callsebaliknya pulak.
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 3-1-2007 03:09 PM | Show all posts
Anyway, masa lamia tengah panik hari tu kat jalan pahang ada satu pet shop. Masa lamia singgah tanya mereka boleh rawat kucing sakit tak, girl tu kata mereka ada Dr Vet yg boleh datang kat clinic tu bila mereka call 4 emergency...lega sikit lamia dengar. So lamia tinggalkan kucing lamia kat situ dan baru je ambil semalam. Sihat dah kucingku. Bayaran pun reasonable, RM84 for everything including food n boarding tak pun sampai beratus macam clinic lain!
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2007 09:14 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2007 09:16 PM | Show all posts

Reply #12 Lamia's post

ooo yg dekat area jalan ipoh tu yek.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2007 08:42 AM | Show all posts

kLINIK dR ZULKIFLI

YANG INI BUKAN 24 JAM TETAPI TERBAIK

Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 14-1-2007 11:11 AM | Show all posts
Originally posted by finnie at 10-1-2007 02:14 PM
lamia...

rujuk kat thread ni http://forum.cari.com.my/viewthr ... &extra=page%3D1

.


Finnie, lamia dah rujuk kat page diatas tapi maybe ramai masih belum tahu, yg kat jalan ipoh tu is no longer provide 24 hours service.
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 14-1-2007 11:14 AM | Show all posts
Originally posted by finnie at 10-1-2007 02:16 PM
ooo yg dekat area jalan ipoh tu yek.....


Bukan kat jalan ipoh tapi kat shop lot jalan pahang opposite police station.
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 14-1-2007 11:15 AM | Show all posts

Reply #15 jamilkucing's post

Jauh nye abang jamil:
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2007 07:01 AM | Show all posts

Reply #18 Lamia's post

Abg paham tapi itu je yang dapat abg beritahu the best,for me.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088362s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list