Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
134030
View
334
Reply

List Veterinar Sekitar Malaysia

[Copy link]

Author: leotazz818       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 11-11-2010 10:17 AM | Show all posts
tu larr... ada jumpa 2-3 klinik. tp bila kol ada yg tak angkat, salah no. off hp pun ada.
penampar_jepun Post at 11-11-2010 10:11



    cuba pergi terjah.. ada jugak yg jenis x layan telefon.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2010 02:38 PM | Show all posts
cuba pergi terjah.. ada jugak yg jenis x layan telefon.
leotazz818 Post at 11-11-2010 10:17


kol tuh sbb nk tau bukak sampai kul bape. nk terjah2 sian gak nk usung kitten tuh ke hulu ke hilir.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2010 01:45 PM | Show all posts
kol tuh sbb nk tau bukak sampai kul bape. nk terjah2 sian gak nk usung kitten tuh ke hulu ke hil ...
penampar_jepun Post at 11-11-2010 14:38

jgn bawak dulu kucing tu.. pergi seorang dulu.. survey lebih kurang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 05:07 PM | Show all posts
tuh aa..rina dulu pung kol dulu...dh call baru bwk bubuye
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 11:01 AM | Show all posts
Saya selalu bawa kucing saya ke Jabatan Veterinar Jasin.
Cuma jika ada kes-kes tertentu macam kucing kemalangan ke apa
saya akan bawa ke Vally AnimalKlinik di Semabok, Melaka.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2011 05:30 PM | Show all posts
Saya selalu bawa kucing saya ke Jabatan Veterinar Jasin.
Cuma jika ada kes-kes tertentu macam kucin ...
tediber Post at 28-12-2010 11:01



    vaksin kt klinik nk ckp apa ek? utk kitten bpa thun?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 10:19 AM | Show all posts
vaksin kt klinik nk ckp apa ek? utk kitten bpa thun?
kalkeat Post at 4-1-2011 17:30



utk first year it is 3 x... lepas tuh setahun sekali.. mcm rina masa dapat bubuye..masa tuh vet estimate umo dia 5 bulan 1/2 sbb masa tuh dia tak de gigi apa tah... so setiap bulan rina kene anta dia vaksin selama 3 kali je laa..pas nie, vaksin setahun sekali klo tak silap..lupe..tp kene check cacing every 3 - 4 mnth...

vaksin + ubat cacing + consultansi + check-up klo tak silap rm45 ke rm 35 ..( lupe lagi )...
terasa mcm next appointment mcm bulan 1..adei..nk kene check balik..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 10:25 AM | Show all posts
vaksin kt klinik nk ckp apa ek? utk kitten bpa thun?
kalkeat Post at 4-1-2011 17:30


kalkeat..bape umo kucing u..klo kitten yg kecik sgt..tak boleh vaksin lagi...sllnye after bulan ke bapa tah baru boleh vaksin..macam bubuye dulu..masa memula tuh, vet just soh bwk je dulu sbb dia nk check up dulu...

better ask ur vet
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 11:22 PM | Show all posts
kalkeat..bape umo kucing u..klo kitten yg kecik sgt..tak boleh vaksin lagi...sllnye after bulan  ...
anizarina Post at 5-1-2011 10:25


2 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 11:22 AM | Show all posts
2 bulan
kalkeat Post at 5-1-2011 23:22


kecik lagi kot...better tanya otai 2 disini
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 04:20 PM | Show all posts
Rasanya...bila umur 4 bulan ke atas baru boleh vaksin...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 10:05 AM | Show all posts
Rasanya...bila umur 4 bulan ke atas baru boleh vaksin...
melatibiru Post at 6-1-2011 16:20



    rina tau klo kecik sgt xleh di vaksin..tp tetaw umo bape..sbb time rina dpt bubuye..masa tuh dia dh 5 bulan 1/2 and mmg masa dia kene vaksin
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 11:49 AM | Show all posts
Reply 141# anizarina

baru2 ni nak hantar 2 ekor kucing mak utk vaksin..baru 3 bulan umur dorang..dah sampai tu..vet cakap x bole lagi...4 bulan ke atas baru boleh vaksin..kene laa tunda ..huhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2011 02:32 AM | Show all posts
salam
saya nak tahu kat mana ye tempat veterinar yang bole buat operation anak kucing patah kedua dua belah kaki belakang , dgn kos yg berpatutan ???(lebih kurang bawah rm100)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2011 09:10 AM | Show all posts
salam
saya nak tahu kat mana ye tempat veterinar yang bole buat operation anak kucing patah kedua d ...
ultraline Post at 13-1-2011 02:32


kos yg paling murah semestinya klinik haiwan kerajaan. kalau di KL letaknye di cheras dan selangor di shah alam, seksyen 15 (rasanya). bole juga ke klinik haiwan di UPM serdang utk dapatkan rawatan. semua alamat ada di dlm thread ini... bole selak dibelakang  ok.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2011 09:44 AM | Show all posts
kos yg paling murah semestinya klinik haiwan kerajaan. kalau di KL letaknye di cheras dan selangor di shah alam, seksyen 15 (rasanya). ...
leotazz818 Post at 13/1/2011 09:10


kat shah alam tak buat surgeri sebab tak cukup peralatan.
rasanya memang perlu ke cheras atau UPM...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2011 09:54 AM | Show all posts
kat shah alam tak buat surgeri sebab tak cukup peralatan.
rasanya memang perlu ke cheras atau U ...
boocik04 Post at 13-1-2011 09:44


owhh... ye ke boocik?
jd cepat2 la bawak ke klinik vet UPM
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2011 08:30 AM | Show all posts
Hospital Veterinar Universiti

Timbalan Dekan
(Hospital Veterinar Universiti)
Fakulti Perubatan Veterinar
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
Malaysia

Tel:   603-8946 8272
        603-8946 8337
Fax:  603-8946 8333
e-mel:  tdh@vet.upm.edu.my

Talian Hotline UVH
Klinik/Wad Haiwan Kesayangan UPM
Tel :  603- 8656 3528

Klinik Bergerak - Haiwan Besar
Tel :  603 8946 8319

Klinik Veterinar Universiti Petaling Jaya
Tel :  603 79551527

Waktu Operasi
Klinik Haiwan Kesayangan UPM

                          PAGI                                   PETANG
Isnin         8:30 pagi -12:00 tgh         2:00 ptg - 4:00 ptg
Selasa         8:30 pagi -12:00 tgh         2:00 ptg - 4:00 ptg
Rabu         8:30 pagi -12:00 tgh          2:00 ptg - 4:00 ptg
Khamis         8:30 pagi -12:00 tgh         2:00 ptg - 4:00 ptg
Jumaat         8:30 pagi - 11:15 tgh         2:45 ptg - 4:00 ptg
(dengan temujanji sahaja)
Sabtu         Tutup
Ahad         Tutup


Klinik Veterinar UPM  Petaling Jaya

Isnin          8:30 pagi - 12:00 tgh   2:00 ptg - 4:00 ptg
Selasa     8:30 pagi - 12:00 tgh         2:00 ptg - 4:00 ptg
Rabu         8:30 pagi - 12:00 tgh         2:00 ptg - 4:00 ptg
Khamis         8:30 pagi - 12:00 tgh         2:00 ptg - 4:00 ptg
Jumaat         8:30 pagi - 11:15 tgh         2:45 ptg - 4:00 ptg
(dengan temujanji sahaja)
Sabtu         Tutup
Ahad        Tutup
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2011 08:31 AM | Show all posts
Peta Lokasi

Peta ke Hospital Veterinar Universiti,
Fakulti Perubatan Veterinar, Universiti Putra Malaysia



Peta ke Klinik Veterinar UPM Petalaing Jaya

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 02:54 AM | Show all posts
Saya selalu bawa kucing saya ke Jabatan Veterinar Jasin.
Cuma jika ada kes-kes tertentu macam kucin ...
tediber Post at 28-12-2010 11:01



   bapa rate die..kasik contoh dan contoh harga. pls..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088215s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list