Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
133149
View
334
Reply

List Veterinar Sekitar Malaysia

[Copy link]

Author: leotazz818       Show all posts   Read mode

agelgold This user has been deleted
Post time 16-1-2007 10:55 AM | Show all posts
kalau klinik haiwan kerajaan, kita faham-2 aje la kan. kalau klinik swasta pulak, diaorg tu sebenarnya bisnes. jadi, kalau bisnes, kena la fikir kos, untung rugi tu semua. nak buat 24 jam ni tak menguntungkan. jadi, mereka tak buka la. sebab masyarakat sendiri tak ramai yg nak bawak pet pegi vet. kalau kita buat poll, mesti kita jumpa org yg tak pernah pegi vet langsung
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 17-1-2007 10:18 AM | Show all posts

Reply #20 agelgold's post

Tapi bagaimana pula dgn perasaan mereka yg amat sayangkan pet mereka? Ade ke yg sanggup memerhatikan pet mereka mati secara perlahan-lahan didepan mata tanpa boleh dibuat apa-apa? Lamia rasa ramai yg akan bersependapat dgn Lamia mengenai perlunya diwujudkan klinik haiwan 24jam ini. Dari kos pula pasti tak akan jadi hal kerana sesiapa yg sayang pet mereka pasti sanggup bayar berapa saja utk selamatkan nyawa haiwan peliharaan mereka.
Reply

Use magic Report

agelgold This user has been deleted
Post time 18-1-2007 08:57 AM | Show all posts
bukan gitu lamia. bukan kos untuk pembela pet. kos bagi klinik haiwan tersebut. itu sebab mereka tak buka 24 jam.

bagi kita yg sayang pet ni memang dah obvious kita sanggup keluarkan duit.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2007 12:29 PM | Show all posts
Betul apa agelgold tu cakap Lamia. Kos harian untuk membuka klinik 24jam adalah tinggi. Dan, sebab yang paling utama kenapa vet tak bukak 24jam adalah kerana, kengkadang tu...langsung tak ada case. Sebab masyarakat kita masih tidak concern terhadap haiwan.

Apa yang saya cadangkan kepada semua forumer, kalau boleh gunakan satu jek Vet untuk pet anda. Dan, tanya Vet anda samaada dia boleh terima on call untuk 24 jam jika berlaku kecemasan. Selalunya, mereka boleh. Jadi, jika berlaku kecemasan di luar masa pejabat, korang boleh la hubungi Vet tetap korang tu.

Aku selalu berbincang ngan kengkawan aku, kenapa tak ada vet 24 jam. Sebenarnya ada, tapi cuma tak banyak. Cuba rujuk website nie, http://www.animalhospital.com.my/index.html

Lagik satu isu yang aku sering katakan kepada kengkawan aku, kenapa klinik haiwan nie tutup pada waktu malam? Kalau boleh, klinik tu beroperasi pada waktu malam sebab kebanyakkan customer akan datang selepas waktu berkerja. Cuma ada beberapa klinik yang bukak sampai pukul 12 malam. Dan, Alhamdulillah...ramai client diorang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 12:41 AM | Show all posts
dlm 6 years back selalu pegi animal medical centre kat wisma medivet jalan tun razak. dulu tak byk hospital or clinic haiwan. lagipun kat AMC mmg byk facility cuma parking dan bhgn dalam menunggu je kecik. kebanyakan doktor dari UPM byk pegi training sana. the owner is Dr. Siva if tak silap.
Dah lama sgt tak pg sana. Service mmg xcelent dan the best and for sure lah harga pun leh tahan. Mcm2 binatang aku penah jumpa kat sana. Kami mmg dpt discount giler nyelah dari dr. siva heheh.  

Skrg aku selalu pg City Pet kat serdang raya syeksen 8. oklah not bad. lagi satu kat bangi dr. pet aku tak brp suka sgt sbb tmpt tu berbau. depa mcm tak jagalah. kat UPM pun ok kan price dia..

Lamia...mmglah if kita dah sayang kita akan buat apa saja to make sure depa sihat. Aku la ni dok nganggur tp bab makan dia aku still jaga malah mengalahkan harga makanan aku. Rezeki kena cari kalau dpt kongsi2lah kan. Aku selalu ckp ngan kucing aku doa bg ibu dpt keja so leh makan sedap2 lagi . mcm aritu pi tekan duit 200 last2 tgl 50 je. pi beli makanan depa dah 14 kilo, pasir lagi utk toilet depa. kucing aku 4 ekor saja...tp kucing liar pun mai makan kira2 kat 10 ekor. kira sedekah la kat depa. aku beli pasir sbb tak mau susahkan jiran kalau2 depa berak dpn rumah org. aku cek 3 kali sehari pasir tu. sayang beb...binatang ni lagi cerdik dan pandai ambik hati kita.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 02:53 AM | Show all posts
Beras yang terbaik baru harga RM 45  - 5 kilo
kalo makanan kucin RM80 - 3 kilo...

mampos. mesia ni serba mahal la.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 08:53 AM | Show all posts
Originally posted by Lamia at 3-1-2007 03:09 PM
Anyway, masa lamia tengah panik hari tu kat jalan pahang ada satu pet shop. Masa lamia singgah tanya mereka boleh rawat kucing sakit tak, girl tu kata mereka ada Dr Vet yg boleh datang kat clinic ...


murah la lamia..government punya ke?yg dbkl punya ke swasta?
dekat jln tun sanbantan pun ada..tapi kalo tgk cara pakaian nurse dia pun dah tau mahal..:ketuk:
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 08:58 AM | Show all posts
Originally posted by Lamia at 14-1-2007 11:14 AM


Bukan kat jalan ipoh tapi kat shop lot jalan pahang opposite police station.


bole bagaitau detail tak..dgn landmark dan jalan ke sana
kalo dpt bagi alamat lagi baik..tq tq:pray:
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 24-1-2007 12:31 PM | Show all posts

Reply #26 wiranordin's post

Memang murah wira kalau nak dibandingkan kat klinik haiwan yg lain. Nanti Lamia cari business card mereka n hantar kat u later kalau jumpa.
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 24-1-2007 12:43 PM | Show all posts
Originally posted by wiranordin at 24-1-2007 01:53 AM


murah la lamia..government punya ke?yg dbkl punya ke swasta?
dekat jln tun sanbantan pun ada..tapi kalo tgk cara pakaian nurse dia pun dah tau mahal..:ketuk:


Rasanya pet shop ni own by private n not gomen. Mereka pakai baju biasa je. Kalau wira datang dari arah melawati ke jalan pahang, u kena slow down slps u pass the court mammoth sblh kanan u dan impit kiri. Tak jauh dari situ kan ada curve car dtg dari gombak so kat situ u kena berhati-hati sbb u kena cross utk masuk parking kecil kat tepi building sblh kiri. Park yr car there, n susur ikut building di sblh kiri you sampai u nampak the only pet shop yg ada kat situ. Tak silap kedai no 5 or 6. Actually mereka ni active more in breeding dogs n cats but dont worry, anything concerning animal's health especially emergency case they'll definitely assist u.
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 24-1-2007 12:47 PM | Show all posts
Originally posted by PengKid at 23-1-2007 07:53 PM
Beras yang terbaik baru harga RM 45  - 5 kilo
kalo makanan kucin RM80 - 3 kilo...

mampos. mesia ni serba mahal la.


Betul tu, baru-baru ni pun semua makanan kucing dah naik harga atleast RM2-3. I.e IAMS dulu boleh bargain to get discount around 2-3 hengget now dah tak boleh:@. Tu baru biscuit mereka belum lagi makanan tin dan vitamin dan yeast n salmon treats lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 01:41 PM | Show all posts
Originally posted by Lamia at 24-1-2007 12:43 PM


Rasanya pet shop ni own by private n not gomen. Mereka pakai baju biasa je. Kalau wira datang dari arah melawati ke jalan pahang, u kena slow down slps u pass the court mammoth sblh kanan u d ...


:gila: :gila: better lamia bagi alamat dia wira carikan...penin ar baca instruction..hehehe..tq tq
Reply

Use magic Report

Lamia This user has been deleted
Post time 26-1-2007 08:53 AM | Show all posts

Reply #31 wiranordin's post

Wira, I misplaced the biz card la. Nanti kalau jumpa I'll let u know k.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2007 10:16 AM | Show all posts

Reply #32 Lamia's post

takpe2..later bagi ek

ermmi base from ur landmard dulu...tq tq
Reply

Use magic Report

monic This user has been deleted
Post time 2-3-2007 03:13 PM | Show all posts

Direction to Hospital Perkhidmatan Haiwan Cheras

Hi Kawan2,
Monic nak tulun kawan monic nie....
Dia nak bawak kucing dia pergi Hospital Perkhidmatan Haiwan
kat Cheras ....
Kawan2 boleh bagi direction tak...???????
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 05:08 PM | Show all posts
Ko tau tak courts mammoth cheras? courts mammoth tmn maluri tak silap aku..ataupun..area2 downtown cheras
dia dekat2 situ la
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2007 03:18 AM | Show all posts
Jabatan Perkhidmatan Haiwan
Wilayah Persekutuan
Km. 4, Jalan Selar 4 off Jalan Cheras,
56100 Cheras,
Kuala Lumpur.

Dr. Zulkifli Abd Ghani
jphwp@jph.gov.my
03-92849718
General line
03-92849717
Hospital
03-92849716

Mon - Thursday
8:30am - 12:00pm 2:15pm - 3:30pm
Fridays
8:30am - 11:30am 2:45pm - 3:30pm
Working Saturdays
8:30 am - 11:30am
Reply

Use magic Report

monic This user has been deleted
Post time 3-3-2007 09:23 AM | Show all posts

Reply #3 TommyHilfiger's post

Semalam monic call ..... diorang kata hospital tak bukak
hari sabtu .... kawan monic kira nak kawan kucing dia
pi hari sabtu .......................
Reply

Use magic Report

monic This user has been deleted
Post time 3-3-2007 09:24 AM | Show all posts

Reply #2 Nyanya's post

kawan monic nie tak dapat nak gambar ... cam mananye cara nya nak pegi
hospital kalo rumah dia di genting kelang, setapak
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2007 09:30 AM | Show all posts

Reply #5 monic's post

Suruh dia menghala ke cheras la..mcm nak pegi ke Bandar Tun Razak or HUKM. Ataupun Jusco Tmn Maluri.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088726s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list