Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
134148
View
334
Reply

List Veterinar Sekitar Malaysia

[Copy link]

Author: leotazz818       Show all posts   Read mode

Post time 7-10-2009 09:59 AM | Show all posts
Hai sume...

Ni Klinik haiwan kat Kota Kemuning, klu sya tau x yah la sya gi tempuh klang tu..jem giler..
Sesiapa yg dok dekat ngan Kota Kemuning leh la gi antar kat cni je. Tempatnye pun best gak, ...
shasafiera Post at 7/10/2009 09:47



ok la harga vet tu... kalau kat sect. 13, shah alam vaksin RM45...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2009 02:19 PM | Show all posts
Muezza Veterinary Clinic
B10-G19, Chempaka Puri, Bdr Baru Nilai,
71800 Nilai,
Negeri Sembilan
Tel/fax: 06-8500645

Dr. Zulkifli Abd. Ghani
Veterinary Surgeon DVM (UPM) CAH (Cairo)
hp: 019-7173 ...
leotazz818 Post at 7-10-2009 09:19



jika sesiapa berada di kawasan nilai, bangi, sepang.. bole ke klinik dr. zulkifli ni.. orgnye cukupppppp berpengalaman, sgt dedikasi.. boleh nampak beliau sgt peka & tahu apa sahaja masalah penyakit haiwan... belaiu x vet klinik haiwan kerajaan (wilayah P). sesiapa yg pernah bertemu dgnnye mesti setuju apa yg k leo cakap.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 03:11 PM | Show all posts
jika sesiapa berada di kawasan nilai, bangi, sepang.. bole ke klinik dr. zulkifli ni.. orgnye cukupppppp berpengalaman, sgt dedikasi.. boleh nampak beliau sgt peka & tahu apa sahaja masalah peny ...
leotazz818 Post at 19/10/2009 14:19



ye, saya setuju... dia dulu pengarah jabatan haiwan wilayah persekutuan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-10-2009 01:35 PM | Show all posts
ye, saya setuju... dia dulu pengarah jabatan haiwan wilayah persekutuan
boocik04 Post at 19-10-2009 15:11

yeapppp... btol boocik
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 04:56 PM | Show all posts

Klinik Dr Shida

Siapa tau no tel klinik Dr Shida kat sec 6 shah alam tu? Pls help me..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 05:02 PM | Show all posts
cuba tanya pekerja kt situ... mybe diorg tau...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 05:06 PM | Show all posts
ko call tm dial no 100 tyne no phone kt situ
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 05:14 PM | Show all posts
1# aminataz


DR. HASHEDAH BT MOHAMAT HASHIM

Klinik Haiwan & Surgeri Shah Alam
Lot 4 G-1, GF, Jln Nuri, Pusat Daerah, Seksyen  6,
Shah Alam 40000 Selangor

Tel: 03-5511 5473

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2010 08:41 PM | Show all posts
Thanx everyone!!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 08:17 AM | Show all posts
Post Last Edit by boocik04 at 31-3-2010 08:20

merged.

next time you can refer to the vet list thread...
kalau takde di situ, you bole tanya kat thread tu.
please don't start a new thread. thank you.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2010 02:34 PM | Show all posts
sis leo dah ade tuliskan salah satu klinik kat JOHOR BAHRU
tapi saya nak tambah sikit....

GLOBAL PETS
klinik veterinar yang terbesar kat Johor :

Medical Centre - dibuka 24 jam
(kalau ade kucing sakit or emergency tengah malam / hari cuti, bole hantar sini)
16, Jalan Jati 1,
Taman Nusa Bestari Jaya,
81300 Skudai, Johor
Tel : +607 512 3344
Fax : +607 512 4343

Mount Austin - 10.30AM - 8.00PM
55, Jalan Austin Heights 3,
Taman Mount Austin,
81100 Johor Bahru, Johor
Tel : +6016 716 6527
Fax : +607 359 7250

Kulai - 10.00AM - 9.00PM
2919, Jalan Merbau 3,
Bandar Putra,
81000 Kulai, Johor
Tel : +6016 716 6528
Fax : +607 599 4588

Nusa Bestari - 10.00AM - 9.00PM
18, Jalan Jati 1,
Taman Nusa Bestari Jaya,
81300 Skudai, Johor
Tel : +607 512 3344
Fax : +607 512 4343

Taman U - 10.30AM - 8.00PM         
34, Jalan Kebudayaan 7,
Taman Universiti,
81300 Skudai, Johor
Tel : +607 520 4588
Fax : +607 520 6588

Taman Gaya
11, Jalan Sasa 6,
Taman Gaya,
81800 Ulu Tiram, Johor

Head Office - 10.00AM - 6.00PM
11, Jalan Jati 2,
Taman Nusa Bestari Jaya,
81300 Skudai, Johor
Tel : +6016 716 6523
Fax : +607 512 1737

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2010 12:41 PM | Show all posts
selalu cuba call kelinik seksyen 6 tu ..tp x penah ada orang jawab..ingat nk sunat kan kucing saya..umur dh 6 blan dh..nk tanya kat klinik shah alam mana lg yg bleh sunat kan kucing..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2010 01:54 PM | Show all posts
Post Last Edit by boocik04 at 17-6-2010 13:59
selalu cuba call kelinik seksyen 6 tu ..tp x penah ada orang jawab..ingat nk sunat kan kucing saya.. ...
kristal Post at 17/6/2010 12:41


kat seksyen 13 ada vet yang boleh neuter. kat TTDI jaya pun ada.
alamat & no. tel yang seksyen 13 tu bole refer pada list yang dah  ada...
vet kat TTDI jaya tu, ni dia:
LYNN VETERINARY CLINIC
39 JALAN OPERA K U2/K
TAMAN TTDI JAYA
40150 SHAH ALAM
SELANGOR
Tel: 03-78461659

kalau nak buat kat klinik gomen, kena buat appointment kat jabatan haiwan seksyen 15 belakang bomba tu.

untuk list vet yang lain2 tu, ini link MSAVA (malaysian small animal vets association):
http://www.msava.org/vets.php?state=SELANGOR
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2010 07:14 AM | Show all posts
Reply 82# boocik04

ok tqvm...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 03:07 AM | Show all posts
Post Last Edit by lipsofanangel at 27-6-2010 23:09

saje nak share tips2 ni ... lips copy paste dari Jabatan Perkhidmatan Veterinar

Ciri-Ciri Klinik Veterinar Yang Baik
Kemudahan & Perkhidmatan

1.Pastikan doktor haiwan ini mengambil berat tentang jenis haiwan kesayangan milik  anda.
2.Buat lawatan; minta risalah, polisi & prosidur.
3.Tanya berkenaan jenis perkhidmatan yang ditawarkan oleh klinik.
4.Lawat semua kemudahan yang terdapat di klinik. Pastikan ianya bersih dan steril serta  mempunyai peralatan yang
5.terkini, persekitaran profesional yang bersantai. Kawasan penyimpanan haiwan bersih, tidah berbau, panas, kering dan selesa sentiasa.
6.Adakah ianya kemas dan terurus?

Waktu
1.Tanya berkenaan waktu dan masa kecemasan.  Pastikan klinik memberi rawatan kecemasan walau pun selepas waktu perkhidmatan.
2.Cari doktor haiwan yang tidak berapa jauh dari rumah kediaman terutama  jika berlaku kecemasan
3.Adakah doktor tersebut menerima konsultasi melalui telefon dan panggilan ke rumah?
Doktor
1.Berapa lama beliau telah terlibat dalam bidang tersebut?
2.Tanya berkenaan cara penjagaan haiwan kesayangan anda. Cara respons dari beliau boleh memastikan samada anda telah  mendapat orang yang paling sesuai atau tidak untuk pekerjaan ini. Doktor tersebut perlulah berpengetahuan tetapi perasaan belas kasihan terhadap haiwan adalah perlu.

Staf Sokongan
1.Terlatih. Berpengetahuan. Mengambil berat dan mesra
2.Peka dengan kehendak anda.
3.Berbudi bahasa.
4.Komited

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2010 12:25 PM | Show all posts
guys, nak tnye....

anta klinik vet yg ada kat klang tuh kan, yg mahal rate die agak2 berpttan ekk...
plan nak bawak comot g UPM, tp kalo amek half day takot tk sempat sampai kat sana plak...
kaki die patah, kena langgar mlm td... condition nampak ok, tp enth lah...coz mlm td dh biyak2 coz tahan sakit kot..makn/minum sure muntah balik...

pls pls plsss....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2010 10:58 AM | Show all posts
guys, nak tnye....

anta klinik vet yg ada kat klang tuh kan, yg mahal rate die agak2 berpttan ekk ...
newana Post at 1-7-2010 12:25

newana.. cuti la sehari.. kalau 1/2 day.. takut terkejar2... kluar pagi2 ... kesian comot, dah termuntah2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2010 11:04 AM | Show all posts
kak leo..

jodoh sy tk panjang kot ngn die..lepas buat posting trs balik amek die n berkejar UPM...
apakan daya...dlm keta die still bole layan wana maen2 lg, enth bile die pegi pon wana tak perasan..sebab mase doc panggil name die, wana tgk die mcm dah tk gerak..bile doc angkat, doc pon kate mcm dah takde..bile check mata/lidah mmg kompom.... uwuauwa
comot dah pegi tinggalkan wana...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 08:54 AM | Show all posts
Thanks so much kat TT yg bukak thread ni. Mmg tgh riki balik klinik2 haiwan ni.. so lama tak gi klinik haiwan.. so seme nombor udah ku terhilang kan.. boleh???

Ok, ada yg mintak review.. so ni aku nyer testimoni/review ttg klinik2 yg penah aku pegi. Tp ni review yg lama ye, about 5 years ago or more..?? Apa2 atas pertimbangan korang.. jgn telan bulat2 apa yg aku nak bagitau ni.

1. Klinik Dr Sheda kat Sek 6 - ni klinik haiwan yg pertama aku penah aku pegi. Aku pegi utk vaksin kucing ku yg sulong, penah hantar bording apa seme lah.. pada aku service dia OK.. Dr. Sheda pun lembut orgnye. Aku penah bagi review kat forum lain, unfortunately, ada yg bagi review tak bagus ttg Dr Sheda ni. Aku lupe sbb apa. Dan mlm tadi aku call adik aku tanyakan penah tak dia pegi "klinik haiwan kat Sek 6?" terus adik aku kata "toksahlah kak.. klinik tu.. kawan aku penah kena tipu"...

So review nye.. aku kata OK... org len kata tak OK. Terpulang masing2.

2. Hospital Haiwan Kerajaan Shah Alam - takde buat service boarding. Aku pegi tuk beli ubat kutu kucing & kasi kan kucing jantan aku 2 ekor. Kena buat appt, dlm 2 weeks dah pegi. Hantar pagi, tghari dah boleh amik bawak balik. To tell the truth, dlm 10 kali aku pegi tak penah dpt jumpe doktor, yg aku jumpe pembantu perubatan.

2 years ago, adik aku nak mandulkan kucing betina dia, dia call katanye skang dah tak buat mandulkan kucing. Somewhere May this year, kawan aku pun ada bagitau yg hospital kerajaan Sek 15 ni mmg dah tak buat mandul/kasi kan kucing. Kebetulan ada masa tu SPCA tumpang klinik tu buat promosi mandul/kasikan kucing. Takpe.. korang leh call balik tuk kepastian.

So review nyer - boleh la.... dari takde langsung.

3. Hospital Kerajaan Cheras Kajang - Ni Dr Zulkipli nyer tempat. Masa aku pegi tu spital ni baru lagi. Aku pegi tuk mandulkan kucing betina 2 ekor. Kena buat appt tp kejap aje dah panggil suh bawak kucing. Pegi pagi.. kena tunggu - bukan cam spital kerajaan Sek 15 yg suh kita balik.. oklah aku tunggu & boleh nampak apa yg dia buat kat kucing kita. Kesian wooo.. tak sampai hati aku.. rasa cam nak tarik balik je keputusan aku masa tu. Selesai operasi dah boleh bawak balik.

OK, yg jadi last aku pegi spital ni.. masa tu kucing jantan aku ada penyakit takleh kencing.. aku pun bawak - bukan Dr Zul yg attend - boleh di katakan aku hanya terserempak ngan Dr Zul sekali aje.. terserempak aje ye.. Apa2 seme pembantu perubatan aje yg kautim. Yg sedih tu.. that pembantu perubatan kata amiklah balik, kucing awak ni mmg dah takde harapan.. tunggu mati aje... aduhhhh!!!! sedih tak.

Aku tak puas hati, aku musti dptkan 2nd opinion :

So review nyer - ada boleh - ada yg tak boleh
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 10:16 AM | Show all posts
2. Hospital Haiwan Kerajaan Shah Alam - takde buat service boarding. Aku pegi tuk beli ubat kutu kucing & kasi kan kucing jantan aku 2 ekor. Kena buat appt, dlm 2 weeks dah pegi. Hantar pagi, tghari dah boleh amik bawak balik. To tell the truth, dlm 10 kali aku pegi tak penah dpt jumpe doktor, yg aku jumpe pembantu perubatan.

2 years ago, adik aku nak mandulkan kucing betina dia, dia call katanye skang dah tak buat mandulkan kucing. Somewhere May this year, kawan aku pun ada bagitau yg hospital kerajaan Sek 15 ni mmg dah tak buat mandul/kasi kan kucing. Kebetulan ada masa tu SPCA tumpang klinik tu buat promosi mandul/kasikan kucing. Takpe.. korang leh call balik tuk kepastian.



actually, di hospital seksyen 15, shah alam dulu ada boarding.
masa raya awal 90-an dulu boocik pernah hantar boarding kat situ.
tapi bila cuti, orang yang jaga kucing2 kat situ pun cuti jugak so kadang2 sampai 2 - 3 hari tu la takde orang bersihkan sangkar and bagi makan...
agaknya sebab ramai yang komplen, dorang stopkan boarding.

bab mandulkan kucing tu pun, memang bukan vet yang buat.
yang mandulkan kucing jantan tu ialah pembantu perubatan.
sebab nak mandulkan kucing betina ni complicated sikit so vet tak bagi pembantu perubatan tu buat.
that's why dorang buat untuk kucing jantan je...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082540s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list