JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
426660
View
1059
Reply

Apa Yg Saya Tidak Tahu Tentang P.Ramlee

  [Copy link]

Author: Detektif_Hantu       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 18-9-2009 10:38 AM | Show all posts
sazali terlalu di manjakan masa kecik..tu psl kehidupan dia skrg susah sampai mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 10:48 AM | Show all posts
58# haneiy79 hani..xkan la sampai 2-3 hari dlm bilik air gila btol..xkan dier xmakan or dier makan dlm bilik air plak..tapi biasa la org fofular, mcm2 citer kuar ader yg btol, ader yg rekaan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 10:56 AM | Show all posts
dalam bilik air memang banyak idea..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 02:00 PM | Show all posts
ni lagi info yg aku dpt...
p.ramlee suka mkan nasi kandar... lpas makan, dia selalu akan suka hidu tangan dia, suka dgan bau nasi kandar yg masih lekat kat tgan walaupun da bsuh.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 02:01 PM | Show all posts
ni yg aku dgr gak...
p.ramlee awalnya suka dgan mariani... tp sebab saloma syok kat p.ramlee, mariani bagi green light utk adik kesayangannya tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 02:14 PM | Show all posts
tinta,
aku penah tulis pasal nih.
tapi sebalik nyer.
pangai mariani mcm apa, menyebabkan saloma majuk.

aku tulis pasal nih kat bod artis  malaysia.
kejap aku amek.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 02:31 PM | Show all posts
lupa kat page berapa tulis tu hari.
tapi antara yang ditulis..

mariani cuba menggoda p ramlee
sampai satu ketika
katanya terserempak dorang berdua dalam rumah (dorang citer bilik)
saloma merajuk.. dan bawak diri
ahmad daud mainkan peranan
memujuk dan akhirnya dorang berbaik semula
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 04:09 PM | Show all posts
satu lagi info : P.Ramlee pernah cuba bunuh diri dengan terjun dari bangunan
kerana kecewa . tetapi Siput Sarawak dan Salleh Ghani sempat menyelamatkan dia.
(tak percaya boleh tengok citer Keluarga  ...
cm_matjawasp Post at 17-9-2009 09:28

betol ke tipu nie????
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 04:13 PM | Show all posts
sonok la plak...................
cite la lgi...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 04:25 PM | Show all posts
aku ade pernah terbaca kat mana ntah..

p. ramlee dan kawan2 filem die gi melaka naik keter melawat salah krew filem die kahwin...p ramlee yg drive...on the balik tiba2 p ramlee tekan emergency brek sampai salah sorang geng die iaitu ibrahim pendek terperosok ke depan dan menyebabkan leher die terkehel....diorang tanye apsal tiba2 brek...rupa2nye p.ramlee ternampak anak kucing tiba2 melintas... tuh yg die emergency brek....kucing tu pun selamat....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2009 04:34 PM | Show all posts
hmm..Mariani masa muda mmg menggoda pun..tak caya cube tgk aksi mariani dlm 'Saudagar Minyak Urat'...pergh meleleh..dier berlakon dlm Labu Labi biasa2 jer..
Saloma lak..body baik..
Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 10:56 PM | Show all posts
ni citer yg aku terbaca dlm majalah..tulisan anak arwah sendiri iaitu Nasir. Dia citer masa mayat P.Ramlee terbujur kaku dlm bilik mayat, tok imam kat situ suruh nasir jilat & telan air liur dari mulut arwah, tujuannya supaya kuasa sihir buluh perindu dari air liur P.Ramlee itu dapat diwariskan pada Nasir. Tapi Nasir enggan sebab katanya suara P.Ramlee adalah 'gift' dari Allah  bukannya disebabkan sihir buluh perindu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2009 11:00 PM | Show all posts
betol ke tipu nie????
cik_ted143 Post at 18-9-2009 16:09


adegan dalam filem la.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2009 03:36 PM | Show all posts
adegan dalam filem la.
cm_matjawasp Post at 18-9-2009 23:00


dia caya betul2 la plak p.ramlee nak terjun bangunan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2009 04:48 PM | Show all posts
celah skit
shiri pun ada dengar pasal ilmu kebatinan
dengarnya ada citer yg dfilemkan beliau diinpirasi dari kisah di alam ghaib
wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2009 03:52 AM | Show all posts
dia suka makan nasi kandar Kudu
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2009 11:59 AM | Show all posts
ni citer yg aku terbaca dlm majalah..tulisan anak arwah sendiri iaitu Nasir. Dia citer masa mayat P.Ramlee terbujur kaku dlm bilik mayat, tok imam kat situ suruh nasir jilat & telan air liur dari mulu ...
samax Post at 18-9-2009 22:56



biar betul tok imam sndiri yg suruh..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2009 12:01 PM | Show all posts
tadi ada citer seniman bujang lapok kat tv.. teringat ada kawan penah citer.. pramlee n ahmad nisfu sbnrnya tak ngam.. tp disebabkan pramlee ni wat keje professional.. kalau watak tu dirasakan sesuai dgn ahmad nisfu.. dia akan bagi.. dia akan wat keje n berlakon sama ahmad nisfu...
tu yg kawan hani citer la.. ntah betul ke tak no komen.. tp kalau betul.. bgs laa.. maknanya dia tk campur aduk antara personal dan keje..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2009 01:06 PM | Show all posts
Saloma isteri P.Ramlee adalah bekas isteri A.R. Tompel...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2009 01:11 PM | Show all posts
Ini citer betul atau tak..wallahuallam..
dulu org2 kata P.Ramlee ader pakai susuk di bahagian bibir/mulut
utk sntiasa klihatan manis..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043330s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list