JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
426745
View
1059
Reply

Apa Yg Saya Tidak Tahu Tentang P.Ramlee

  [Copy link]

Author: Detektif_Hantu       Show all posts   Read mode

Post time 23-9-2009 09:44 PM | Show all posts
Post Last Edit by Risma at 24-9-2009 01:45
tadi ada citer seniman bujang lapok kat tv.. teringat ada kawan penah citer.. pramlee n ahmad nisfu sbnrnya tak ngam.. tp disebabkan pramlee ni wat keje professional.. kalau watak tu dirasakan sesuai  ...
haneiy79 Post at 23-9-2009 12:01

yang ris baca, p ramlee dengan s kadarisman yang tak ngam.................. tapi kalau watak tuhh sesuai dengan s kadarisman, dia akan berikan watak tuh kat s kadarisman, macam dalam filem antara dua darjat
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 10:28 AM | Show all posts
hmm... best gak layan thread ni...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 10:43 AM | Show all posts
Post Last Edit by Risma at 24-9-2009 01:45


yang ris baca, p ramlee dengan s kadarisman yang tak ngam.................. tapi kalau watak tuhh sesuai dengan s kadarisman, dia akan berikan watak tuh ...
Risma Post at 23-9-2009 21:44

s.kadarisman penah sebut kat nasir p.ramlee waktu p.ramlee amik s.kadarisman dlm filem tiga abdul jadi abdul wahib
dia cakap kat nasir "walaupun ayah ko tau aku tak suka dia tapi dia masih ambik aku berlakon"
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 10:51 AM | Show all posts
lupa kat page berapa tulis tu hari.
tapi antara yang ditulis..

mariani cuba menggoda p ramlee
sampai satu ketika
katanya terserempak dorang berdua dalam rumah (dorang citer bilik)
saloma meraju ...
Syd Post at 18-9-2009 14:31

aku penah baca dlm mastika
mariani cerita kisah cinta antara dia & p.ramlee
p.ramlee kenal mariani seblom dia kenal saloma lagi
masa tu mariani menang ratu cantik singapore kot, tahun 50, 51 camtu
and p.ramlee memang dah sangkut sama mariani, p.ramlee penah cakap kat mariani "perempuan macam ni lah taste i"
mariani pun sangkut kat p.ramlee tp masalahnya mariani perasan yg saloma tergila2kan p.ramlee jugak
so mariani tak sampai hati, nak berkorban utk saloma & dia terpaksa buat something utk bagi p.ramlee benci kat dia
mariani tau yg p.ramlee tak suka dia berlakon, tp mariani berlakon jugak
p.ramlee sudah pissed off & terus putus hubungan dgn mariani, bertahun2 p.ramlee merajuk
tak silap aku lepas p.ramlee kawin dgn saloma, barulah p.ramlee amik mariani belakon dlm labu labi
yg syahdu tu bila mariani kata p.ramlee & saloma tak tau pun 'pengorbanan' dia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2009 06:27 PM | Show all posts
so mariani tak sampai hati, nak berkorban utk saloma & dia terpaksa buat something utk bagi p.ramlee benci kat dia
iscol_klang Post at 24-9-2009 10:51


untuk buat P.Ramlee benci kat dia ialah dia terima offer jadik pelakon studio jalan ampas walaupun P.Ramlee tak suka dan tak benarkan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2009 02:08 AM | Show all posts
tadi ada citer seniman bujang lapok kat tv.. teringat ada kawan penah citer.. pramlee n ahmad nisfu sbnrnya tak ngam.. tp disebabkan pramlee ni wat keje professional.. kalau watak tu dirasakan sesuai  ...
haneiy79 Post at 23-9-2009 12:01


really...?aku pernah terbaca yg P Ramlee ada ujarkan satu soalan kat salah sorang kawan baik beliau (aku lupa la sape...), P ramlee tanya, dalam ramai2 pelakon, sapekah yg sebenar2nya pelakon..? (maksudnya dalam ramai2 pelakon tu sape yg memang terer berlakon or something like that lah..) so kawan dia jawab 'U lah..'...P.Ramlee jawab,'tak...bukan i...tapi Ahmad Nisfu..'
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2009 10:45 AM | Show all posts
antara s.kadarisman or ahmad nisfu mmg hani tak tau.. hani pun dgr kawan yg citer yg pramlee n ahmad nisfu tak ngam.. agaknya mmg 2-2 pun tak ngam kot..

pasal kisah mariani tu.. yg tu pun hani ada baca kat mastika.. tp mmg sayu laa.. pengorbanan seorang kakak kan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2009 02:04 PM | Show all posts
tuan rumah aku tambah sikit.

nama sebenar P Ramlee - Teuku Zakaria Bin Teuku Nyak Puteh, lahir 1 syawal tahunnya aku tak pasti
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2009 05:04 PM | Show all posts
bagus tred nih...
teruskan..;)
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2009 05:06 PM | Show all posts
jadi, yg hidup susah tu nama sazali...
baru aku tau
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2009 08:04 PM | Show all posts
jadi, yg hidup susah tu nama sazali...
baru aku tau
adabintang Post at 25-9-2009 17:06

masa sazali kecik, dia terlalu dimanjakan oleh p ramleee................ belanja sekolah diapun ris baca rm5.00 .......... bayangkan 5.00 ringgit time tuhh macam 50 ringgit sekarang............. sebab tuh sazali tak sekolah tinggi, sebab p ramlee kata dia boleh bagi kemewahan kepada sazali, tapi sayangnya p ramlee meninggal awal, so tu yang membuatkan sazali dan anak2 yang lain semuanya menjadi tak menentu selepas kematian p ramlee sebab tak de pendidikan tinggi..........
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2009 02:31 AM | Show all posts
masa sazali kecik, dia terlalu dimanjakan oleh p ramleee................ belanja sekolah diapun ris baca rm5.00 .......... bayangkan 5.00 ringgit time tuhh macam 50 ringgit sekarang............. seb ...
Risma Post at 25-9-2009 20:04


itulah akibatnya kalau terlalu dimanjakan..tak pandai berdikari..
nasib baik dia tak terikut mcm dalam filem Anakku Sazali, jadi ketua gengster..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2009 09:06 PM | Show all posts
ahmad nisfu, hj bakhil, ibrahim pendek, laki zaiton tu apa nama nya mmg bagus lakonannya. kalu xde diorg ni x best lah film tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2009 09:20 PM | Show all posts
p ramlee adalh hero yg agak skema, asik jiwang2 leleh tapi teruk lg si nordin ahmad
lain2 tukang lawak bersahaja
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 07:45 AM | Show all posts
laki zaiton tu apa nama nya mmg bagus lakonannya  

ninja boy. setau aku laki zaiton bukan kalangan orang seniman. correct me if am wrong
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 08:46 AM | Show all posts
Laki Zaiton yang pertama adalah Sasterawan Negara Abdullah Hussein .sahabat P.Ramlee kerana kedua  dua nya berketurunan Acheh , beliau bekerja sebagai Ketua Pengarang Majallah Gelanggang Filem (kepunyaan P.Ramlee) , kahwin tak lama lepas tu cerai
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 08:56 AM | Show all posts
Ada pelakon yang dengki pada P.Ramlee pernah mengupah samseng samseng untuk mencacatkan wajah P.Ramlee.. perkara itu telah sampai ke pengetahuan P.Ramlee melalui seorang pelakon lain yang kasihan pada beliau , maka P.Ramlee terpaksa meminta pertolongan dari Wak Jasni (suami Neng Yatimah , bapa Roseyatimah).
Wak Jasni jumpa samseng samseng dan kasi warning ..kecut samseng samseng tersebut  (samseng samseng Singapore memang segan dengan Wak Jasni kerana beliau kalau dlm pekida tu lebih kurang cam Ayahanda   beliau juga pernah dipenjarakan ketika Peristiwa Natrah )
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 09:59 AM | Show all posts
Baru Tengok Majalah 3 cakap .... lagu Selamat Hari Raya Di Nyanyi Kan Oleh Saloma terbitan dari Cathy Keris
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 10:54 AM | Show all posts
rasa nak lempang orang yang tiru gaya p.ramlee. macam takde identiti!
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 11:06 AM | Show all posts
Masa Mustapha Maarof nak pinang Roseyatimah dia jumpa P.Ramlee minta nasihat sebab takut nak jumpa bapak Roseyatimah kepala gengster.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057567s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list