Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
84232
View
960
Reply

Caterham F1 Team (1 Malaysia F1 Team)

[Copy link]

Author: HangPC2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-9-2009 07:55 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by HangPC2 at 7-12-2011 11:23

1 Malaysia F1 Team










Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2009 07:55 AM | Show all posts
Menurut kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh syarikat perhubungan awam bagi pasukan 1Malaysia F1 Team, pasukan negara itu akan berpangkalan di SIC. Universiti Teknologi Malaysia dan Universiti Petronas dan begitu juga Composite Technology Research Malaysia Sdn Bhd (CTRM), pakar pengeluaran komponen komposit tempatan, juga telah menyertai projek ini. Kenyataan itu berkata pasukan F1 team negara akan mengintegrasikan krew pit dan teknikal Malaysia berjumlah 200 orang untuk diuruskan oleh pengarah teknikal Formula One yang disegani, Mike Gascoyne.






CTRM Journey Magazine Issue 02 2008

















Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 08:07 AM | Show all posts
pakai lotus chasis tapi enjin cosworth

mike gascoyne nih
- his disastrous renault 111 degree engine
- not quite successfull at toyota either


haku prefer kalu tarik mana-mana sauber punya engineer  je
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 08:07 AM | Show all posts
1# HangPC2

huduh nya livery
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 08:22 AM | Show all posts
kalau betul nak buat team 1Malaysia kena lah babitkan syarikat bangsa Cina juga ... YTL ke, Berjaya ke ...

Ni aku tengok cuma syarikat Melayu dan India je yg involve di samping duit rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 08:45 AM | Show all posts
drebar dia sapa?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 08:49 AM | Show all posts
drebar dia rosmah
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 08:55 AM | Show all posts
kalau betul nak buat team 1Malaysia kena lah babitkan syarikat bangsa Cina juga ... YTL ke, Berjaya ke ...

Ni aku tengok cuma syarikat Melayu dan India je yg involve di samping duit rakyat
stormyrain Post at 16-9-2009 08:22


depa tak nak buang duit............ dulu dah baper banyak yg labur kat alex yoong tapi hampeh.......... kelayakan pun tak lepas
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 09:03 AM | Show all posts
7# speed74
aku ingat najib sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 09:05 AM | Show all posts
good news

pasal ada team dari Malaysia even skrg masih lagi based kat england.

Ada kepakaran dari lotus.tak perlu jangka jadi hebat pasal lotus dah 15 tahun masuk race F1.Skrg byk dah berubah.

driver??alex,fauzy atau maybe boleh ambik piquet
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 09:07 AM | Show all posts
3# ShadowChaser
bila aku tgk baca news nama tu jadi teknikal director mmg aku rasa pilihan yg salah
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 09:49 AM | Show all posts
11# weta_studio

bukan depa Quote dia as di segani ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 09:50 AM | Show all posts
segan = malas... betui ka hyp..haha
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:03 AM | Show all posts
depa tak nak buang duit............ dulu dah baper banyak yg labur kat alex yoong tapi hampeh.......... kelayakan pun tak lepas
jofizo Post at 16-9-2009 08:55 AM


hehheh tu masa dia lum ready lagi bawak feta f1, kalu masuk skarang mungkin kompetitif sket la, tapi dia dah tua dah skarang kan
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:10 AM | Show all posts
3# ShadowChaser
bila aku tgk baca news nama tu jadi teknikal director mmg aku rasa pilihan yg salah
weta_studio Post at 16-9-2009 09:07 AM


kalu andrian newy tu haku stuju
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:18 AM | Show all posts
Lotus targeting best newcomer honours in 2010

Lotus aim to be the best of the four new teams entering Formula Oneracing next season. That is according to technical director MikeGascoyne, following Tuesdays confirmation of Lotuss entry in the 2010championship.

The new team, which will see the Lotus name returnto the grid for the first time since 1994, is a partnership between theMalaysian Government and a consortium of Malaysian entrepreneurs.

Wererealistic that its a tremendous job weve got in front of us to befully prepared on the grid in Melbourne, but well do it, Gascoynetold British F1 broadcasters the BBC. With the work weve done welltarget being the best of the new cars on the grid and thats a veryclear - and realistic - initial target. Id hope that by mid seasonwere challenging the bottom rung of the current teams and I thinkthats achievable.

Lotus will initially be based near the UKheadquarters of Lotus Cars (owned by Malaysian auto giant Proton),before moving to a new purpose-built base at Kuala Lumpurs SepangInternational Circuit.

We are a very substantial team, addedGascoyne, who has over 20 years experience in the sport. Weve gotour own factory, the RTN factory in Norfolk, which is fully equippedfor Formula One, plus the facilities well be looking at in Malaysia.Were not just a small new team, we have the possibility to be a verysubstantial new team and the FIA recognise that.

Headed by TonyFernandes, CEO of Air Asia, Lotus already have a wind tunnel programmeunderway with Fondtech in Italy and will be starting wind-tunneltesting within the next few weeks.

Were very confident withthe group, with Tony Fernandes leading the team, that well be able toput in place a package that will allow us to be very competitive,concluded Gascoyne.

good job lotus or 1Malaysia (aku konfius la)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:19 AM | Show all posts
15# ShadowChaser
redbull taknak lepas kan dia tu..dah taraf legend dah utk F1
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:24 AM | Show all posts
12# Azhargoth
jika disegani aku rasa team yg dah dia handle mesti tip top

toyota,spyker,force india semua
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:42 AM | Show all posts
13# Azhargoth


betoi........
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 11:43 AM | Show all posts
jika disegani aku rasa team yg dah dia handle mesti tip top

toyota,spyker,force india semua


ko suruh je Najib handle, mesti success
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088735s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list