Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
84235
View
960
Reply

Caterham F1 Team (1 Malaysia F1 Team)

[Copy link]

Author: HangPC2       Show all posts   Read mode

Post time 17-11-2009 10:33 AM | Show all posts
williams boleh hidup dan bersaing ngan team lain

wpun bajet kecik... tu yg lotus nak ikut tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2009 10:50 AM | Show all posts
80# akughi
williams dgn team lotus tu berbeza antara satu sama lain..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2009 11:12 AM | Show all posts
ye la berbeza tapi lotus nak ikut jejak langkah

pengurusan kewangan williams
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2009 11:26 AM | Show all posts
kite tgk je la

lgpun diurus oleh tony fernandes..boleh kot buat profit
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 09:44 AM | Show all posts
aku terfikir gak satu perkara

if team lotus ni naik podium dan dapat no 1..agaknyer lagu apa yg dinyanyikan if melibatkan constructor??

Lagu Negaraku?
Lagu God Save The Queen?
atau Lagu 1Malaysia(faizal tahir)
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 11:37 AM | Show all posts
hahahahahah kalo kimi jadi driver lotus...

aku tak tau la jadi ape nnt....

mau dia pijak2 kete lotus tu nnt...
akughi Post at 17-11-2009 10:29 AM


ye la tu

bajet abih wat bayo gaji kmim je
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 12:11 PM | Show all posts
williams boleh hidup dan bersaing ngan team lain

wpun bajet kecik... tu yg lotus nak ikut tu
akughi Post at 17-11-2009 10:33 AM


williams leh idup sebab dulu2 disokong oleh engine manufacturer

tapi skarang takde dah, beli customer engine je
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 12:12 PM | Show all posts
80# akughi
williams dgn team lotus tu berbeza antara satu sama lain..
weta_studio Post at 17-11-2009 10:50 AM


langsung tak sama
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 12:12 PM | Show all posts
ye la berbeza tapi lotus nak ikut jejak langkah

pengurusan kewangan williams
akughi Post at 17-11-2009 11:12 AM


pandai je ko ye, mana ko tahu camne williams menguruskan kewangan derang, ko penah tgk lejer derang ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 12:13 PM | Show all posts
kite tgk je la

lgpun diurus oleh tony fernandes..boleh kot buat profit
weta_studio Post at 17-11-2009 11:26 AM


hahaha f1 wat profit??!!! mimpi la ko
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 12:16 PM | Show all posts
ye jugak kata ko

lotus tu british marque

team ni team mesia

konpius jugak haku

rasanya mesia kot sebab team owner mesia
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 09:05 AM | Show all posts
hahaha f1 wat profit??!!! mimpi la ko
ShadowChaser Post at 18-11-2009 12:13




ape pulak tak de profit...F1 ni bukan je setakat ko belumbe...

jual enjin ape bagai semua..... abis tu sponser bayar tuk tepek

jenama masing2 tu....royalty...kontrak pembekalan....saham...

ehhh byk la...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 09:06 AM | Show all posts
91# ShadowChaser



diorg jual baju je pun dah bejuta beb...

satu dunia kan... ko jual sepender alonso pun leh jadi jutawan beb
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 10:36 AM | Show all posts
90# ShadowChaser
aku agak2 je..kalo betul bleh buat profit aku respek la kat dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 10:37 AM | Show all posts
93# akughi
sapa nak spender alonso..bagi free ramai dah muntah ijau
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 10:41 AM | Show all posts
91# ShadowChaser
rasanya lagu negaraKu..

sebab..lotus (british)Proton punyer..factory kat britain

owner..Malaysia (tony fernandes)
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 02:46 PM | Show all posts
ape pulak tak de profit...F1 ni bukan je setakat ko belumbe...

jual enjin ape bagai semua..... abis tu sponser bayar tuk tepek

jenama masing2 tu....royalty...kontrak pembekalan....saham ...
akughi Post at 19-11-2009 09:05 AM


tim besar leh ah wat profit, tim kecik ni sesak weh, nak carik sponsor pun berpeluh, kalu pakai experience driver cam trulli kena bayar gaji lagi, bukan sikit lak tu gaji
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 02:57 PM | Show all posts
90# ShadowChaser
aku agak2 je..kalo betul bleh buat profit aku respek la kat dia ni
weta_studio Post at 19-11-2009 10:36 AM


satu musim nak bajet dlm 50mil paling koman, tu pun koman macam minardi dulu

so profit kat mana kalu tak jual keta cam mekleren wat tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 03:02 PM | Show all posts
97# ShadowChaser
profit tu maybe dlm bentuk kepercayaan pada sesuatu jenama.Jika ramai yg percaya jenama tu maka akan menguntungkan jugak..

lebih kurang mcm ni la..

dulu sebelum ni ada coca cola..lepas tu keluar lagi king cola,mecca cola then radix cola dan mcm2 lagi air cola lain even lagi sedap dari coca cola tu sendiri..

tapi akhirnya ramai lagi percaya kan jenama coca cola berbanding beribu2 lain jenama cola yg mcm2 nama..

coca cola jugak yg menang..sebab tu jenama tu penting..itu rasanya itu tony nak buat..nak brand kan Airasia utk jadi jenama yg semua org kenal dan mengidam nak naik
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 03:12 PM | Show all posts
91# ShadowChaser
rasanya lagu negaraKu..

sebab..lotus (british)Proton punyer..factory kat britain

owner..Malaysia (tony fernandes)
weta_studio Post at 19-11-2009 10:41 AM


maybe, team pun team mesia kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084867s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list