Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
30391
View
21
Reply

Toyota Capital

[Copy link]

Author: noomie       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-9-2009 10:02 AM | Show all posts |Read mode
Ada sesapa tau pasal toyota capital tak?
Aku taleh buat loan bank ler...blacklisted..
cni bole ker utk beli kete toyota
pls........
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:15 AM | Show all posts
Post Last Edit by Fast-N-Furious at 16-9-2009 10:22

kalau ikutkan,  even toyota capital pong takleh buat loan selagi ko blacklist, cuma dier bleh consider kalu ko blacklist dgn amount yg tak baper banyak.., dan amount yg tak banyak tu, dah buat arrangement dgn bank utk bayar installment ker aper, atau tengah bayar bulan-bulan mengikut installment, agreed with collection bank tersebut, kena ader black & white paper, baru leh.. kalau tidak, toyota capital pong tak akan approve.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:31 AM | Show all posts
toyota capital tu aper? bank/agensi kewangan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:50 AM | Show all posts
toyota capital tu aper? bank/agensi kewangan?
elastic Post at 16-9-2009 11:31 AM


cuba nak jawab...toyota capital ni credit company owned by toyota. Kalu kat nippon setiap company kete ada credit company depa sendiri...honda credit, toyota credit, mitsubishi credit dll. So, tak payah pakai bank utk buat loan beli kereta
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:55 AM | Show all posts
OOO...gitu kat malaysia ade ker?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:59 AM | Show all posts
5# elastic

ada ...bmw credit....kalu tak boleh juga sila ke ahlong credit
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 11:06 AM | Show all posts
5# elastic

Dah tentu ada lerr......cuma tak dipanggil toyota credit, honda credit ...kat sini dipanggil capital..toyota capital, nissan capital, honda capital...gamaknyer lah kot..huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 11:08 AM | Show all posts
4# zzcbr
yup...tul tu..even nissan pun ada credit..mmber amik latio..loan dgn nissan nye credit...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 11:13 AM | Show all posts
OOO...gitu kat malaysia ade ker?
elastic Post at 16-9-2009 10:55

kat mesia, toyota capital memang ader, tapi bukan mesia punya lar, kira macam foreign financial service yg cuba wat pelaburan di mesia..
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 12:36 PM | Show all posts
Aku ingatkan kereta toyota model Capital
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 12:46 PM | Show all posts
10# penyo

lembab tul kau ni...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 01:52 PM | Show all posts
aah, aritu member aku tanya interest rate for vios 2.88% ubder toyota capital..aku pun tak pasti monthly bayar kat mana dan camane nak bayar..ade ke sapa sapa yg tahu mende nie?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 03:03 PM | Show all posts
aah, aritu member aku tanya interest rate for vios 2.88% ubder toyota capital..aku pun tak pasti monthly bayar kat mana dan camane nak bayar..ade ke sapa sapa yg tahu mende nie?
yus262 Post at 16-9-2009 13:52


bayar kat toyota capital la..............atau bayr kat akun dia kat maybank
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 03:09 PM | Show all posts
aah, aritu member aku tanya interest rate for vios 2.88% ubder toyota capital..aku pun tak pasti monthly bayar kat mana dan camane nak bayar..ade ke sapa sapa yg tahu mende nie?
yus262 Post at 16-9-2009 13:52


ari tu biler??skang nie rasanyer tak dapat dah rate tu.

masa haku beli toyota haku dulu, dier ader explain, bleh anto cheque, bank draft atas nama Toyota Capital. kasik pos jer. kalau malas nak pos, kasi drop itu cheque kat mana-mana Toyota dealer. kalau rajin, bleh bayar sendrik kat toyota capital, opis dier kat bandar utama nun.. kalau malas, bleh wat Interbank giro transaction kat maner-maner bank sekali pong.. tak pong wat jer auto debit..

sebab haku rasa leceh, haku pong amik maybank jer, senang, maner-maner tompek pong ado... bayo guna internet banking. sikalang kan zaman MSC.. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 03:24 PM | Show all posts
Aku beli Myvi pun pakai Toyota Capital. Aku dapat 3.5% interest rate Dec 08. Time tu stended 3.75%
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 03:57 PM | Show all posts
5# elastic
utk makluman,  setakat yg saya tahu, toyota dan nissan capital masih guna sistem konvensional.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 04:08 PM | Show all posts
5# elastic  
utk makluman,  setakat yg saya tahu, toyota dan nissan capital masih guna sistem konvensional.
zorrro_03 Post at 16-9-2009 15:57


aper maksud ko ngan sistem konvensional?? bagi penerangan sket.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 04:27 PM | Show all posts
17# Fast-N-Furious
katanya takde perbankan islam mcm bank biasa.  mean masih guna kaedah riba' dlm urusniaga tu.  sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 05:03 PM | Show all posts
17# Fast-N-Furious  
katanya takde perbankan islam mcm bank biasa.  mean masih guna kaedah riba' dlm urusniaga tu.  sekian.
zorrro_03 Post at 16-9-2009 16:27

ishh.. saper kata takde.. ader lar..

perbankan islam wajib ader utk setiap institusi kewangan, kalau tidak jangan arap bank negara nak bagi lesen. begitu juga ngan toyota capital, disamping sewa beli konvensional, sewa beli cara islam atau lebih dikenali sebagai Auto AITAB pong ader di offer kan utk pilihan pelanggan, harap maklum.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 06:14 PM | Show all posts
18# zorrro_03

aler mcm la alim sgt.
kalo ko buat loan kete kat mn2 bank kat msia ni pun x de mana pegawai bank tu nak guna sistem islam ni.
semua dah set pd sistem konvensional jerk.
aku ckp ni based pd kajian rambang yg aku buat dkt saudara mara dan kawan2.

pastu ada kes member aku buat personal loan dgn cimb islamic kadar interest dia lebih tinggi drp dalam cimb express yg biasa.
aku dgr pun sakit hati.islamik apa kejadahnya mcm ni?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106405s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list