Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
53192
View
428
Reply

MAF Condor will be replace soon

[Copy link]

Author: tangopapa       Show all posts   Read mode

Post time 25-9-2011 11:36 AM | Show all posts
harap PARS/AV8 akan menampilkan cirix tbaik yg diperlukan oleh tentera kita, yg lebih utama pelajaran yg diperolehi oleh engineer deftech tk dibazirkan, harap dlm tempoh 10 thun atau kurang kita boleh kluarkan varian yang pure Malaysia, made in Malaysia total...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2011 11:42 AM | Show all posts
Reply 389# uboat


    setuju sgtx, kata nk tolong syarikat pertahanan tempatan, tpi org deftech pun kena la main peranan lebih ckit, dh cek ke ngan org mindef apa yg dorg nak, 4x4 rasanya dh lama x mnarik minat org mindef psal pengalaman condor masa kt somalia, dr segi kestabilan n protection yg perlu diambil kira...mindef plak kena la rapatx ckit ngan industri, bgitau kperluan mereka, x lah msingx syok sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 09:01 PM | Show all posts
Kalo nak pure Malaysian, maksudnya enjin pun kita buat, tapi kita tau tak mungkin.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2011 07:32 PM | Show all posts
Dengar citer, Panser ANOA tu kita kensel ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2013 08:15 PM | Show all posts
lagi sikit....... lagi
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2013 12:28 PM | Show all posts
Pindad Rimau macam tak nampak digunakan jer...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2013 04:24 AM | Show all posts
HangPC2 posted on 5-10-2013 12:28 PM
Pindad Rimau macam tak nampak digunakan jer...

Av4 dah abandoned, Anon6 tak nampak, la ni depa canon fw4 made in siam pulak. Av8 buatan turki + aprika selatan pasang kat mesia tahun depan harap2 boleh nampak banyak sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 07:41 PM | Show all posts
Tak hadap le ANOA tu. Baik ambik je secondhand VAB dari Perancis. Itupun kalau kita nak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2013 07:43 PM | Show all posts
Condor Replacement Programme Reboot

By Marhalim Abbas

KUALA LUMPUR: It may not be as glamorous as the MRCA or the Attack Helicopter programmes but the Condor replacement project is probably more important than the rest of the procurement initiatives in Jalan Padang Tembak at the moment.

Since the money to replace the Condors would be be reimbursed by the United Nations it will probably get the funds earlier than the others.

Read more at the link below:
http://www.malaysiandefence.com/?p=3699
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080773s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list