Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
53174
View
428
Reply

MAF Condor will be replace soon

[Copy link]

Author: tangopapa       Show all posts   Read mode

Post time 30-9-2009 05:10 PM | Show all posts
harap2 x btol la...
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2009 05:37 PM | Show all posts
81# asher

doa2 lah x betul berita tu....tp kan mane ko dpt sumber tu Ven???
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2009 06:20 PM | Show all posts
2nd hand item and MIGHT be expensive as brand new, watahel~
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2009 09:21 PM | Show all posts
82# lkick2113

dlm military blog yang aku selalu follow utk dapatkan sumber/maklumat tapisan... lagipun PAT dah mention pasal blog nih dlm paper, pemberita ada tanya kat PAT n PAT nafikan kebenaran info tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 08:13 AM | Show all posts
84# venez

Kalo PAT nafikan, betul la tu kut....x jadi beli 2nd hand..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 09:34 AM | Show all posts
Perolehan VAB 6X6 Masih Adalah Satu Khabar Angin

Kuala Lumpur, KLS: Cerita kononnya Tentera Darat Malaysia akan memperolehi kenderaan VAB 6X6 terpakai untuk mengganti Condor 4x4 yang beroperasi di Lebanon masih berstatus khabar angin.

Sumber rasmi memberitahu pihak KL Security Review, perolehan kenderaan VAB 6X6 terpakai untuk pasukan pengaman TDM di Lebanon adalah satu sumber khabar angin dan belum ada sebarang keputusan rasmi.

Sumber tersebut menyatakan, adalah tidak wajar TDM menggantikan kenderaan Condor 4X4 dengan kenderaan 6x6 dan sekiranya wujud keperluan tersebut, maka kenderaan AV4 yang harus dijadikan sebagai keutamaan.

Perolehan VAB 6X6 adalah tidak wajar dilakukan, jikalau ada keperluan tersebut, maka perolehan kenderaan haruslah terdiri daripada satu siri kenderaan keluargafamily vehicleiaitu kenderaan 8x8 yang kini menjadi keutamaan TDM.

Sumber itu turut berkata, sekiranya untuk kegunaan sementara untuk menyokong operasi pengaman TDM di Lebanon, maka kerajaan seharusnya mengutamakan kenderaan AV4 4x4 di mana AV4 adalah kenderaan buatan Malaysia yang boleh diperolehi dengan kadar segera.

Minggu lepas, sebuah blog pertahanan tempatan memetik sumber yang tidak diketahui menyatakan sejumlah kenderaan VAB 6X6 terpakai akan menggantikan kenderaan Condor yang beroperasi di Lebanon.

Mengikiut cerita blog tersebut, Condor yang kini beroperasi di Lebanon perlu diganti dengan secepat mungkin.


Kenderaan VAB dalam misi UNPROFOR di Sarajevo.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 09:37 AM | Show all posts
Post Last Edit by cmf_tin at 1-10-2009 09:41

85# lkick2113

sumber wa ckp, mmg kita beli VAB tapi dalam jumlah yg kecik jer. ada laa dlm 4-6 bijik. semuanya untuk peacekeeping functions. kenapa VAB dipilih? sebabnya kita duduk dekat dengan kontijen French dan Indon yg mana kedua- duanya pakai VAB. so untuk support dgn spares tuh senang laa mau dapat. dpt save duit lagi... kalo nak bawak support dgn spares drp Jerman, lagi ler mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 09:38 AM | Show all posts
aiseh, terdabel post la plak...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 09:41 AM | Show all posts
84# venez

lu follow itu blog untuk dptkan berita terkini? ish, ish, ishhhh....
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 09:41 AM | Show all posts
87# cmf_tin

huk3, Menhan tin dah confirmkan pembelian...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 09:42 AM | Show all posts
87# cmf_tin

Bro, VAB ni lepas habis misi, ATM bawak balik capital atau waqafkan kat asykar Lubnan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 09:42 AM | Show all posts
90# venez

cit... bila pulak wa jadi menhan nih?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 09:44 AM | Show all posts
91# areguard

kalo ikut, waqafkan...

tapi TDM ni bukan boleh purcaya... silap2 haribulan, dgn French punya VAB sekali depa samun bawak balik.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 09:56 AM | Show all posts
87# cmf_tin

ooooo... camtu ke???....
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 10:10 AM | Show all posts
93# cmf_tin

Bawak je balik, boleh bawak target praktis utk Astros atau RPG..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 10:21 AM | Show all posts
92# cmf_tin

he3....
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 10:25 AM | Show all posts
93# cmf_tin  

Bawak je balik, boleh bawak target praktis utk Astros atau RPG..
areguard Post at 1-10-2009 10:10
IED skali..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 11:18 AM | Show all posts
38# jin9708

polis pun xnak amek av4 nih.. tp yg kereta perisai baru PGA lebih kurang mcm av4 kan??
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 11:46 AM | Show all posts
98# yusri191090

Apa kurangnya AV4 ni?

Adakah karena :

- tidak buleh berenang
- tidak ada BMS bertaraf AEGIS
- armor yg senipis bawang
- lokal made so dianggap lekeh?

sorry, mcm soklah UPSR plaks
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2009 11:51 AM | Show all posts
99# areguard

sekurang2nye aku rasa AV4 boleh jadi ambulan medan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079063s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list