Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55548
View
369
Reply

MaNe Satu LaGi BesT? >>SwiFt 1.5 or Neo CPS<<

[Copy link]

Author: MeLaMaL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-9-2009 03:08 AM | Show all posts |Read mode
Aku skang ni dalam dilema....sama ada nak angkut Neo CPS or Suzuki Swift 1.5..dua-dua best bagi aku...xkesahla klu ade org nk cakap "mane leh compare protong ngan sujuki.."

aku suke neo...tp sadly...2 doors...

aku suke swift..tp sadly...xde banyak info....


so kepade kengkawan yg ade idea bout this two machines,plz vote and gimme ur opinion bout ur choice..


aku xtau nk pilih yang mana.....ade pro and cons...tp xle nk fokus kat dua-dua pros n cons tuu...

tolonglah daku....
Single Polls, Total 133 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 03:37 AM | Show all posts
satria neo cps?
ya ampunnnnn...........................
aku phobia dgn engine campro.
x kira la ada cps ke x de cps ker...
tu semua dr benih yg sama tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 07:37 AM | Show all posts
swift sport.. ;)
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 07:45 AM | Show all posts
2# otai_g

bertahun dah gen2 teman tu...macam2 problem cosmetics yg ada, tapi enjin campro tak pernah pun rosak
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 07:58 AM | Show all posts
kalau ko nak amik auto trans, amik swift jer.. kalau Neo, pick up cam harem utk auto trans...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 08:47 AM | Show all posts
em tepuk dada tanya selera lagipun harga banyak gak beza tu....
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 09:03 AM | Show all posts
import dan 4 pintu...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 09:14 AM | Show all posts
errrrrrrrr

kalau banyak duit.... aku amik 1.5 (ron97 only)

kalau banyak duit tapi mau jimat... aku amik 1.5 jugak ( sebab tak yah mekap bebanyak dah)

kalau nak handling yg superb, fierce look, laju dan spirited... aku amik NEO CPS....

dah try dua dua keta...... NEO kalah pada 2 pintu saja.


just my 2 rupees
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 09:44 AM | Show all posts
Aku skang ni dalam dilema....sama ada nak angkut Neo CPS or Suzuki Swift 1.5..dua-dua best bagi aku...xkesahla klu ade org nk cakap "mane leh compare protong ngan sujuki.."

aku suke neo...tp sadly. ...
MeLaMaL Post at 28-9-2009 03:08 AM


Kalau compare with those two.....amik la Swift sebab 4 pintu and performance dia pon better than neo.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 09:48 AM | Show all posts
ni aku C&P posting forumner kt paultan.......

Neo CPS Owner said,
September 26, 2009 @ 12:40 pm

Yes correct, the answer
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 09:50 AM | Show all posts
pd aku...........harga swift baru tu, ko boleh beli satria neo R3 cps....................

swift: 110hp
swift sport: 125hp
neo cps: 125hp
neo R3 non-cps: 135hp
neo R3 cps: 178hp (in progress)

hrp dpt beri panduan kpd tuan rumah........
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 10:11 AM | Show all posts
guys,
you all pernah main Game lumba kereta cam Gran Turismo tak?
my perception pasal car start from that game,
game nih game simulator racing track,
then kita beli kereta tuh secara stended then tacap2 kasi power,
psatu racing..

from my opinion, tentang 0-100KM accelerationkan,
even horsepower besar tapi kalau gear ratio tak mengizinkan tetap slow gak,
sebab aku pernah try beli Mitsubishi GTO Twinturbo, Aston Martin dan Dodge Viper punya kereta..
Aku lihat masa starting kereta Mitsubishi nih accelerate memang mantap,
even the last lane aku leh potong2 kereta lain,
tapi both car Aston Martin dan Dodge accelerate dia pelik,
masa pada RM ke 2000 - 3500 meter tuh lambat naek sket,
tapi speed tetap increase,
but then aku find that kereta mitsubishi nih accelerate lagi laju..

kalau ikut masa beli mitsubishi nih standard 180HP,
yang Both Dodge ngan Aston Martin nih dalam 250-280HP gitu la,
tapi accelerate mitsubishi menang hu4,..

ini based on simulator game,
tapi aku percaya Gran Turismo nih apply the real thing tentang kereta,
mungkin dari sini leh wat aku percaya la even HP rendah tak semestinya Accelerate dia tak power..
permboleh ubah lain aku tak check...sorii..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 10:25 AM | Show all posts
guys,
you all pernah main Game lumba kereta cam Gran Turismo tak?
my perception pasal car start from that game,
game nih game simulator racing track,
then kita beli kereta tuh secara stended then  ...
dune1989 Post at 28-9-2009 10:11


errr.........in the real world, x semua org mampu nk memiliki kereta2 sebegitu...........both hp n torque well balanced........

company2 car buat yg terbaik unt product diorg dan aku percaya masing2 product ada kelemahan dan kekuatan tersendiri.

ada sesapa blh bg details about torque swift, swift sport, neo, neo cps? carb weight?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 10:28 AM | Show all posts
errr.........in the real world, x semua org mampu nk memiliki kereta2 sebegitu...........both hp n torque well balanced........

company2 car buat yg terbaik unt product diorg dan aku percaya ma ...
ismauzair Post at 28-9-2009 10:25 AM


real world?
kalau ada la dodge viper hu4...
menguak aku he4..
garang gile kereta tuh..
kot2 sape leh bagi details..
yang aku tau bro squall tuh engineer automotif..
tggu dia bg review la..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 10:36 AM | Show all posts
aku vote for Swift...sebab aku dah beli dan aku memang berpuas hati dengan keadaan kereta dan after sales service...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 11:26 AM | Show all posts
Aku skang ni dalam dilema....sama ada nak angkut Neo CPS or Suzuki Swift 1.5..dua-dua best bagi aku...xkesahla klu ade org nk cakap "mane leh compare protong ngan sujuki.."

aku suke neo...tp sadly. ...
MeLaMaL Post at 28-9-2009 03:08 AM


bila ko nak berkereta....apa yg ko harapkan kat kereta tu?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 11:26 AM | Show all posts
aku tak pernah pakai swift...tp aku pakai neo besa jerk......aku pernah test 2 keta swift..standard bodoh cam keta aku.....long road kena tapau.....main corner pun kena tapau.......so ..tepuj perut tanya selera........bonet swift aku rasa lebeyy kecik dari neo......
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 11:31 AM | Show all posts
15# venom1


HE HE HE......

dengar cakap dia ni.........

dia ada 2-2.........


he he he
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2009 12:24 PM | Show all posts
huii...banyak komen nih...susah nk menjawab..venom 1 ade neo ngan swift ke?better swift than neo??atas sebab ape ye?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2009 12:26 PM | Show all posts
bila ko nak berkereta....apa yg ko harapkan kat kereta tu?
kaeiri Post at 28-9-2009 11:26



aku mengharapkan keselesaan dan speed serta FC yang tidak melampau malah ke"elegen"an rekabentuk dan kepuasan pemanduan...pergghh ayat....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096785s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list