Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55567
View
369
Reply

MaNe Satu LaGi BesT? >>SwiFt 1.5 or Neo CPS<<

[Copy link]

Author: MeLaMaL       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 28-9-2009 12:28 PM | Show all posts
pd aku...........harga swift baru tu, ko boleh beli satria neo R3 cps....................

swift: 110hp
swift sport: 125hp
neo cps: 125hp
neo R3 non-cps: 135hp
neo R3 cps: 178hp (in progress)

...
ismauzair Post at 28-9-2009 09:50



hallamak...klu R3 CPS da kuar bolehla aku angkut kot....in term of HP,klu amek yg standard neo or swift,kite leh modi keta tu..letak la BoT ka..kn?hehe..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2009 12:30 PM | Show all posts
satria neo cps?
ya ampunnnnn...........................
aku phobia dgn engine campro.
x kira la ada cps ke x de cps ker...
tu semua dr benih yg sama tu.
otai_g Post at 28-9-2009 03:37



nape phobia bang?any comment?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2009 12:32 PM | Show all posts
Kalau compare with those two.....amik la Swift sebab 4 pintu and performance dia pon better than neo.
B_ii_L Post at 28-9-2009 09:44


ok...kelebihan swift adalah 4 pintu...(selain imported cars)...tp in term of performance?aku xberape tau sangat ngan swift nih...better dari segi ape ye?

klu wat comparison berdasarkan FC,keselesaan,top speed,acceleration,bla3x....cmne?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2009 12:35 PM | Show all posts
errrrrrrrr

kalau banyak duit.... aku amik 1.5 (ron97 only)

kalau banyak duit tapi mau jimat... aku amik 1.5 jugak ( sebab tak yah mekap bebanyak dah)

kalau nak handling yg superb, fierce look ...
geng_tx Post at 28-9-2009 09:14


hehe..bro,klu banyak duit,aku nk amek keta dlm avatar aku nih...huhu...tp duit xbanyak...

amek swift xpyh mekap dh ke?aku rs klu amek swift sport xpayah mekap sebab dah complete ngan semua2 accs die...

handling neo ngan swift mane cun?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2009 12:40 PM | Show all posts
kalau ko nak amik auto trans, amik swift jer.. kalau Neo, pick up cam harem utk auto trans...
Fast-N-Furious Post at 28-9-2009 07:58



aku nak pakai M/T ntuk Neo,while A/T ntuk swift...tp performance wise?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 12:52 PM | Show all posts
aku vote neo cps kaler putih....tp for long run swift better kot...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 02:08 PM | Show all posts
prakticallity amik swift laaa... 4 doors & jimat sket...

aku pakai neo.. A/T.... town use.. minyak saket sket.... handling wise neo better...

performance... pickup.. myvi pon bleh tapau neo... top speed + handling... 150-160 kl-jb bleh maintain.. slamber... max 200 bleh lg... tapi lenguh aa nak tunggu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 02:19 PM | Show all posts
result pool rsnya dah memberi 80% jawapan pd persoalan tuan rumah.
nasihat aku jgn buat kptsn yg silap spt yg telah aku lakukan.
jgn kerana ingin bersikap patriotisme sesal kemudian udah ler.
hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 02:31 PM | Show all posts
27# MengkuduMasam

leh tahan gak abatar hang
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 02:55 PM | Show all posts
tuan umh kna pi wat test drive sendiri ni utk kedua2 keta tu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 03:14 PM | Show all posts
Kalau aku pilih Suzy Swift gak tapi model 1.6 sport yg lebih aku berkenan walaupun mahal alang2 nak beli biar betul2 memuaskan. Aku rasa minyak swift lagi jimat pickup pun lebih pada Swift. Pasal salah satu ciri inovasi yg ada pada swift nie bila kita tarik dia punya pickup automatik ECU akan off aircond compresser supaya enjin kereta kurang beban dan ringan. Tapi kalau top pergi kat Neo laaa handling pun neo lebih superb pasal binaan casis serta bumbung yg memang mcm keta sport...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 03:21 PM | Show all posts
Post Last Edit by zzcbr at 28-9-2009 16:23

memilih kereta ni memang saling tak tumpah macam memilih awek utk dijadikan bini. Kalu hati dah berkenan, biar orang nak kata apapun memang kita tak peduli. Katalah awek tu lari tak laju ka, makan nasi banyak ka, minum ron97 banyak ka, tumit dah tak merah ka, bontot tungek ka...hampa boleh setakat kata aje lah. Dalam kepala dia....dah ada jawapan dah...swift dia bukak thread ni sebagai makluman tuan/puan sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 03:24 PM | Show all posts
Post Last Edit by zzcbr at 28-9-2009 16:23

memilih kereta ni memang saling tak tumpah macam memilih awek utk dijadikan bini. Kalu hati dah berkenan, biar orang nak kata apapun memang kita tak pedul ...
zzcbr Post at 28-9-2009 15:21


patut laaaaaaaa.... jenuh aku kata ebo X tu bughukkkk... tapi orang tu beli jugak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2009 03:32 PM | Show all posts
Post Last Edit by zzcbr at 28-9-2009 16:23

memilih kereta ni memang saling tak tumpah macam memilih awek utk dijadikan bini. Kalu hati dah berkenan, biar orang nak kata apapun memang kita tak pedul ...
zzcbr Post at 28-9-2009 15:21



hhahahahaah~!!oit22~!!aku bukak thread ni nk tgk pndgn tuan2 sekalian...mane lg baguss...bukan nk bagitau aku nk beli keta baru daa...hahahah~!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 03:35 PM | Show all posts
34# MeLaMaL

kekekekeekkekeke...orang tu jer yang bukak thread pasey kete raya tapi dalam masa yg sama dia nak kabor...dia dah beli ebo X...kakakakakakakaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 04:02 PM | Show all posts
35# AnisSuraya

apa sgt la ngan ebo tu kalo nak dibandingkan ngan kemeriahan raya kat mesia ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 05:17 PM | Show all posts
hallamak...klu R3 CPS da kuar bolehla aku angkut kot....in term of HP,klu amek yg standard neo or swift,kite leh modi keta tu..letak la BoT ka..kn?hehe..
MeLaMaL Post at 28-9-2009 12:28


ko jgn la terpengaruh sgt dgn hp tu...............tp kalau ko ambik swift/swift sport, dh tentu la puas hati coz made in Japan. apa shj brg made in japan, perfect la gitu pandangan org ramai....................
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 05:39 PM | Show all posts
huhuhu...obses tol ngan japan yerk
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 06:10 PM | Show all posts
38# arduka_kencana

bkn obses tp mmg betul pun.
japan punya quality mmg tip top.
let sya motor honda la.
honda yg 1st batch awal2 dulu import dr japan tahan lasak giler.
tp honda boon siew skang ni kelasakan dah kureng.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2009 09:00 PM | Show all posts
betul tuh...keter japang tak perlu cop sirim maa tetap berkualiti....hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093310s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list