Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55549
View
369
Reply

MaNe Satu LaGi BesT? >>SwiFt 1.5 or Neo CPS<<

[Copy link]

Author: MeLaMaL       Show all posts   Read mode

Reign This user has been deleted
Post time 10-10-2009 12:14 PM | Show all posts
Satria Neo boleh guna untuk pergi kerja....;)
Reply

Use magic Report

Reign This user has been deleted
Post time 10-10-2009 12:16 PM | Show all posts
Satria Neo boleh guna untuk pergi kerja....;)
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 12:20 PM | Show all posts
Satria Neo boleh guna untuk pergi kerja....;)
Reign Post at 10-10-2009 12:16 PM


baru nampak belia bekerjaya ye tak he4..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 12:59 PM | Show all posts
ahahah..ingat lg ekk den kojo sony?mano ado kayo....skang nih production tgh peak..huhu..boring arr kojo cini...kronisme and kipasisme terlalu melata...bored...ado kojo kosong x?hehe...
MeLaMaL Post at 10-10-2009 08:16



ko sony mane? adik aku dulu sony bangi yg wat dvd

department design mechanical ......hah sokmo duk dengar dia komplen psl kipas n kroni ni la

dah dia benti, keje jd lecturer kat GMI (x silap aku la), pastu skang dpt ofer kat DCA jd pegawai kawalan trefik ke amende nye ntah........

sian aku nengok life adik aku mase kat sony.....balik tengah2 malam kdg tu......gaji lebey kureng aku jek....aku x penat pon, balik sokmo kul 5


~~kalo aku ntah nape aku x berapa suke neo
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 01:05 PM | Show all posts
ko sony mane? adik aku dulu sony bangi yg wat dvd

department design mechanical ......hah sokmo duk dengar dia komplen psl kipas n kroni ni la

dah dia benti, keje jd lecturer kat GMI (x sil ...
iza_yuss Post at 10-10-2009 12:59 PM


keja kat kilang ek?
pergh..susah le jadi budaya cenggitu ek..
at least ok la dah alami pengalaman gitu..
budaya kipas2 nih yg nak kena tegah..
bukan budaya yg elok hu4..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 01:09 PM | Show all posts
ko dh keje lom dune?

kalo ko blom keje, ko x nah rase la semua tu

kalo dh keje, memang rase cam nyampah giler kat tukang kipas nih

kaka ingat nak sambung lagi ni psl tukang kipas......kaka tau ko x keje lagi kan? kan?

kaka nk kuar nak kena jd drebar kelik kg nih......adehhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 01:39 PM | Show all posts
ko dh keje lom dune?

kalo ko blom keje, ko x nah rase la semua tu

kalo dh keje, memang rase cam nyampah giler kat tukang kipas nih

kaka ingat nak sambung lagi ni psl tukang kipas......kaka ta ...
iza_yuss Post at 10-10-2009 01:09 PM


saya keja tetap tak penah la,
keja part time saya pernah,
saya pernah kerja kat Delifrance KLCC,
3 bulan kerja pastu msuk PLKN,
puak memuak, kipas2 takde lagi mase tuh,
sebab ala dalam restoran,
ktorang kawtim satu kepala,
kalau masak2 dalam kitchen siap berkaraoke lagi he4..
pastu penah kerja Kat Petronas Jalan Tun RAzak,
then the latest one kerja di Carrefour Wangsa Maju bahagian baju lelaki,
masa kerja carrefour penah juga merasa golongan2 mengipas,
tapi department saya bhgn baju tak merasa tapi bhgn appliance ada org ngadu kat saya memang banyak kipas2,
lagi satu ada juga jenis diskriminasi kaum,
kalau kaum dia,
dia lebihkan kaum dia dan tekan kaum nih,
tapi department saya ok la,
yang teruk department appliance,
bape ramai kena tendang kerja,
mane taknye,
kadang2 customer komplain menda2 tak patut,
kadang2 fitnah,
tup2 kena buang kerja,
sape tak marah ye tak?
saya dengar pon rase hangin je..
tapi apakan daya orang bawahan hu4..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 01:59 PM | Show all posts
hah skali ko.....panjang giler

~~ko skang pakai kete apa dune? neo gak ker?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 02:04 PM | Show all posts
hah skali ko.....panjang giler

~~ko skang pakai kete apa dune? neo gak ker?
iza_yuss Post at 10-10-2009 01:59 PM


ala tak sepanjang akak punye anekdot cehgite khoje..
ate teman idok berkereta lagi..
teman naek motor Kriss 100 je..
he4..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 02:18 PM | Show all posts
anekdot tu amende?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 02:21 PM | Show all posts
anekdot tu amende?
iza_yuss Post at 10-10-2009 02:18 PM


anekdot itu kisah kak
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 02:33 PM | Show all posts
bahasa apa tu?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 02:57 PM | Show all posts
bahasa apa tu?
iza_yuss Post at 10-10-2009 02:33 PM


bahasa malaysia la kak,saya selalu jumpe dalam novel, kisah2 nabi dulu, dan buku2 motivasi he4..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 03:03 PM | Show all posts
huhuhu.......kaka x masuk kelas sastera bm.....tu yg tahu....kuikuikuikkui

~~swift ngan neo, mana ko suke dune?

akak suke swift lg......

neo kureng sbb kecik.......

tp kalo gti, kaka suke
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 03:17 PM | Show all posts
huhuhu.......kaka x masuk kelas sastera bm.....tu yg tahu....kuikuikuikkui

~~swift ngan neo, mana ko suke dune?

akak suke swift lg......

neo kureng sbb kecik.......

tp kalo gti, kaka su ...
iza_yuss Post at 10-10-2009 03:03 PM


saya pon bukan budak sastera kak,
tapi saya suke berjiwang2 dan berpuisi he4..
hurm antara swift dan neo ek?
maybe saya akan pilih neo juga la berbanding swift..
bukan saya bias kepada buatan tempatan tapi saya fikir sebab harga swift tuh yang bagi saya tak berbaloi,
pernah tgk kat Ipoh harga fully imported mau dekat RM90,000..err..and then spare part dia nak cari murah ke tak,..
and servis center dia macam tak banyak je..tak tahu la..area KL camne..
but for neo even dia two door,
the price is is wise la yang highline bleh dapat dalam RM55,000..
kalau nak masuk tak salah kalau kita bagi penumpang dalam masuk dulu then baru kita,
pastu spare part mesti senang cari sebab buatan Malaysia and then servis center banyak,
about quality saya leh predict that Swift is good sebab export quality mesti kena high,
compare to neo saya yakin production skang adalah better than before,
ramai bagi good feedback tapi bad feedback pon ada la,
dan saya yakin dengan pucuk pimpinan proton skang..
that why saya rasa saya akan pilih neo..

tapi kalau berduit pon saya sebenarnya takkan beli neo la,
saya maybe beli kereta sedan cam Proton Saga ke Persona ke, Honda City ke, takpon beli MPV..
sok dah kahwin tak perlu la nak pikir tukar2 kereta..
takpon leh la ajak2 family saya kuar mana2 naek kereta,
sebelum nih tumpang kereta mak ayah,
tak salah family saya pulak tumpang kereta saya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2009 03:56 PM | Show all posts
huhu...aku skang keje kt sony bangi ni la....lcd production department...demm...banyak kaki kipas,kaki jilat,kaki ampu,dan kaki2 yg xmampu disebutkan di cini..demm to them all...aku ingat nk mintak GMI pasni...nk mntk jd tech ke...xle idupla kt sony ni...cuti raye pon die kacau,keje xingat nk perah orang jek....name jek gah...tp budaya kerje hancuss....demm...



aku pk gak cmtu dune...sok dh kawen xpyh nk pk psl tukau keta dh...tp apekan daya...cm maleh nk kawen cepat....awl lg la plak...huhu....skang ni masih muda belia...ape salahnya kite berkereta sport..dulu ms skolah teringin nk pki gti or putra...tp mane ade da gti,putra baru skang nih...so neo cps adalah pilihan atiku...tp swift comey gak..cume maybe bab maintenance tu yg wat org rs 2-3 kali kot....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 04:14 PM | Show all posts
ko technician ke melamal?

hah mitak ler gmi......dekat jek tu......

tobat x bes aku nengok adik aku keje kat sony tuh
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 05:29 PM | Show all posts
ok gak cadangan kak iza_yuss..
minta transfer trus..
jgn bagi muke kat deme..
it 4 ur future..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 06:18 PM | Show all posts
geng2 kaka, ramai yang keje kilang, mostly yg nippon punye kilang, x tahan keje......nak carik keje lain

tapi skang nak mitak keje lain susah wo!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2009 07:31 PM | Show all posts
geng2 kaka, ramai yang keje kilang, mostly yg nippon punye kilang, x tahan keje......nak carik keje lain

tapi skang nak mitak keje lain susah wo!!!!
iza_yuss Post at 10-10-2009 06:18 PM


nape akak tak tahan?
deme push akak ye?
jap2 yang suke kipas2 tuh org malaysia gak ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086101s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list