Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
11628
View
32
Reply

NISSAN MURANO VS HONDA CR-V

[Copy link]

Author: mohdmus       Show all posts   Read mode

Post time 19-10-2009 03:50 AM | Show all posts
16# mohdmus

Ada ker org untung beli keta mahal2...heh!heh!
Aku raser ko nie kena banyak study lagi ler pasal keta...beli magazine,surf tenet,masuk forum club2 keta2 yg ko minat nak beli tu,gi test drive keta2 yg ko minat..stakat tanya kat sini jer,aku rasa tak banyak membantu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2009 12:02 PM | Show all posts
thanks....
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 01:12 PM | Show all posts
I NAK TAHU TENTANG NISSAN MURANO VS HONDA CR-V, YANG MANA SATU MURAH, TAK BAGI PROBLEM SANGAT, MAINTANCE YANG MANA LEBIH AND BERAPA HARGA ROAD TAX & INSURANCE....I NAK TAHU JE...
mohdmus Post at 17-10-2009 17:47


Since tuan rumah buka byk thread bertanyakan macam2 jenis kereta... aku rasa lebih baik tuan rumah bitau apa ciri2 kereta yg dihajati.. range harga.. spare parts & maintenance.. FC.. dll....
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 01:51 PM | Show all posts
tuan rumah nak kereta murah, tapi tanya pasal keta yang mewah2 yang baru.. adesss...penat orang nak menjawab..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 02:36 PM | Show all posts
bnyk sgt kete idaman tuan umah ni..bukan sume yg kita minat kita boleh dpt..pilihla yg terbaik..bak kata ryo, baik tuan umah bgtau ciri2 kete idaman..nak 4wheel ke?pickup ke, sedan ke...tgk kpd keperluan tuan umah..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2009 12:29 AM | Show all posts
16# mohdmus

Ada ker org untung beli keta mahal2...heh!heh!
Aku raser ko nie kena banyak study lagi ler pasal keta...beli magazine,surf tenet,masuk forum club2 keta2 yg ko minat nak beli tu,gi te ...
danedzya Post at 19-10-2009 03:50

'
pandangan saya tanya kat sini seeloknya sebelum gi test drive dan mengadap salesman, sbb bila ke sana sedikit sebanyak kita dah ada info dan pengetahuan dlm dada, cara nak hadap mereka yg berniaga kereta ni kena sekurangnya ada 45% info mengenai kereta yg kita nak aim, tak semestinya tanya kat sini 100% menjaminkan yg kita akan terus beli. saya suka masuk bod kereta motor ni since ianya byk membantu sejak saya survey utk beli kereta pd tahun 2003 lagi, sekurangnya salesman takkan senang2 kencing kita
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2009 12:31 AM | Show all posts
tuan rumah nak kereta murah, tapi tanya pasal keta yang mewah2 yang baru.. adesss...penat orang nak menjawab..
KTMan Post at 19-10-2009 13:51


betul juga tu en. mohdmus, kalau nak yg murah mcm kereta labuan ke, langkawi ke, elok bgtau bape ongkos bajet anda, nak kereta jenis cemana, kalau nak 4wd , pajero pun skrg ni byk below rm40k
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2009 12:48 AM | Show all posts
Tuan tanah baru nak tukar tayar dan sport rim gen2 dier dulu....
Lepas nie boleh sambung bincang...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2009 01:10 AM | Show all posts
28# danedzya

ha'a tu lah ct baru perasan gak, hehe.. gigih dia buka topik nak memacam kete, estima, exora, murano, crv, last2 nk tukar rim dulu, hehe.. sila2 carikan rim utk beliau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2009 03:41 PM | Show all posts
i ubah fikiran, tak nak tukar rim:kant:...nak tukar kereta dulu
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2010 11:44 PM | Show all posts
Reply 30# mohdmus


    sy pun minat crv ni tp dah terbeli 2009 sorento, nice car actually but i've spent more than 6k nak bagi ride sedap. Suspension too soft. Alangkah bagus kalau dulu beli CRV je terus. Dulu diorang kata CRV underpower betul ke. sorento ni power mmg power tp ride mmg xcomfort..murano pun minat gak tp mahal...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2010 09:53 PM | Show all posts
aku rasa yang sama kelas dgn honda cr-v ni.. nissan dualis..
saiz lebih kurang..
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2017 09:05 PM | Show all posts
Murano, enjin 2.5 sama dgn 2.5 X-trail dan Teana kalau tak silap.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078446s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list