Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123027
View
614
Reply

[FILEM HANTU] Undian paling seram (Filem Msia)

  [Copy link]

Author: secawankopi       Show all posts   Read mode

Post time 18-4-2017 12:52 PM | Show all posts
SepatUngu replied at 11-11-2016 03:07 PM
OT sat
sapa2 ada igt drama PSIKO tak? mmg suspen giler cite tuh  
lakonan SOFEA JANE, ISMA DA ...

hero Along Kamarudin kan.90an kot citer ni.


Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 01:45 PM | Show all posts
nunul replied at 18-4-2017 04:52 AM
hero Along Kamarudin kan.90an kot citer ni.

yup..along kamarudin pun ada..drama thn 90 an
tv pun dah takde tyg balik..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 07:00 AM | Show all posts

Rahsia Rumah Tua (Full Movie)


Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
zu_nia replied at 4-11-2016 05:43 PM
Cita Hijab x masuk list ke?permulaan dia seram sangat

Hijab tu mmg agak scary...n ada pengajaran. Jgn mintak benda bukan2, nnt bila dah dpt nak ditolak balik susah
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
hanya tuhan yang musti kita takot
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2017 01:18 PM | Show all posts
cter susuk takleh na lupa kot walaupn dah lama tgk. dia mcm trbyg2 makhluk tu mkn jntung org
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2017 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Filem?? So far xde..
Cd momok tu seram kot..
" kelip2 ku sangka api..
( lupa plak) kalau mati di mana kubur nya"

Dia campur lawak tp ok laa..
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2017 12:11 PM | Show all posts
Edited by msamyrazi at 28-8-2017 11:34 AM

i pernah tengok vcd cite indon . tak ingat tahun bila nengok nye.. yg i ingat cite tu pasal 40 hari kematian . dlm family tu ada  kematian , kalau tak silap i mak dlm family tu . sebelum mati mak nye mmg ada menuntut ilmu hitam ke hapa tah . tak ingat sangat lah.  so lepas mak depa tu meninggal dan dlm tempoh nk capai 40 hari tu , almost tiap2 malam `mak` depa ni mai kat umah dan dok ketuk2 tingkap bilik anak-anak dia . part nie mmg i gerun sangat sebab mmg i tengok mak depa duk dlm kain kapan dok ketuk2 tingkap . trauma gak i lps tu, gerun nk tengok tengok tingkap bilik i sendiri

1 lg cite ialah cite thailand, meat grinder tajuk nye. cite berkisar pasal sorang perempuan nie yg hidup alone dan dia nie slalu sangat berhalusinasi yg anak pompuan masih hidup sedangkan anak pompuan dia dh lama mati kena bunuh dek ex hubby dia, punca nye anak pompuan dia gi skodeng apaknye dok projek ngan gf , so apaknye marah lah, di kejarnya budak tu dan lemaskan dia dlm tong berisi air  ( ex hubby + gf dia pun mati kena bunuh dek pompuan nie )  pompuan nie keje dia jual mee sup kat stall yg boleh tolak2 tu (tak tau apa nama dia) jualan dia mmg tak pernah laku . dan ada 1 hari nie hari berlaku kekacauan kat area  perumahan perempuan . tp pompuan  telah di selamat oleh one guy nie. lepas kekacauan tu reda, pompuan nie nk kemas2 stall dia sebab stall tu dh rosak sikit and agak bersepah.

tengah2 dok kemas2 , dia pun bukak satu compartment (yg selalu hawker dok simpan brg2 tu)  and guess what ada mayat lelaki dlm tu. pompuan nie sudah gelabah tak tau nk wat ngan mayat lelaki tu. last2 dia amik keputusan tuk potong2 mayat tu dan masukkan dlam sup yg dia buat . sejak dari hari tu mee sup mmg laku keras.. and makin ramai pelanggan . pompuan ni jadi makin gila nk membunuh sampai satu hari polis serbu rumah dia dan jumpa banyak  sangat sisa2 badan manusia .. at last pompuan ni masuk hospital gila .  dia di sahkan gila sebab dr dia sampai dia besar dia kena dera ngn parents dia.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2017 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
msamyrazi replied at 17-7-2017 12:11 PM
i pernah tengok vcd cite indon . tak ingat tahun bila nengok nye.. yg i ingat cite tu pasal 40 hari  ...

nmpk best movie meat grinder tu..
btw list lama utk vote ni..satu pn xbest n xseram..sory
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 07:43 AM | Show all posts
awaynepian replied at 26-8-2017 11:04 PM
nmpk best movie meat grinder tu..
btw list lama utk vote ni..satu pn xbest n xseram..sory

mmg best u, tp lepas tengok tu adalah dalam tiga -empat bulan i tak makan daging . huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 04:09 PM | Show all posts
Salam forumer2 skalian. Sape pernah tengok cerita Mawas. Lakonan Aman shah tahun 80an. Aku nak cari balik cerita tu. Cerita tu kena ban dengan LPF . Ade sesiapa yang tahu cerita tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 03:31 PM | Show all posts
aqasha jadi orang minyak tuh macam best jer seram gak
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 06:04 PM | Show all posts
msamyrazi replied at 17-7-2017 12:11 PM
i pernah tengok vcd cite indon . tak ingat tahun bila nengok nye.. yg i ingat cite tu pasal 40 hari  ...

oo citer indon tu maybe tajuknya Bisikan Setan kot..citer di tahun 80an. tapi ada remake 2017 filem tu pelakonnya bront paralel.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2017 11:18 PM | Show all posts
msamyrazi replied at 17-7-2017 12:11 PM
i pernah tengok vcd cite indon . tak ingat tahun bila nengok nye.. yg i ingat cite tu pasal 40 hari  ...

Yang citer meat grinder lebih kurang sama dgn citer china, tajuk Spicy kalau tak silap. Citer tu mengisahkan satu famili ni, ada dua anak pompuan. Yang mak, buka stall kecik jual mee kari. Si bapak tu pulak suka berjudi, mabuk, suka pukul bini dan jadi bapak haruan , rogol anak sulungnya.
Satu hari, si mak ni dah tahan, cuba pukul laki dia masa laki dia nak rogol anak sulung. Pastu anak pompuan bongsu tu ambik pisau tikam si bapak. Mati bapak tu.
Then, si mak neh bersihkan darah dan potong tubuh laki dia dan buat masak mee kari.
Stall mee kari laku, ramai pelanggan.
Start dari situ, si mak mula membunuh dengan bantuan anak2 pompuannya. Anak2 pompuan ni goda lelaki dan bawa balik rumah sebelum dibunuh.
Dia punya competitor pun sibuk nak tahu resepi mak dia. Competitor ni pun kena bunuh. Last2, org dpt tahu kegiatan mereka melalui org yg hilang bila polis buat siasatan.
End story, mereka semua masuk penjara.

Gitu la...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 03:06 PM | Show all posts
espri6006 replied at 18-11-2017 06:04 PM
oo citer indon tu maybe tajuknya Bisikan Setan kot..citer di tahun 80an. tapi ada remake 2017 file ...

pengabdi setan..bukan bisikan setan...mmg must see movie
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 12:27 PM | Show all posts
logikakal replied at 2-10-2017 04:09 PM
Salam forumer2 skalian. Sape pernah tengok cerita Mawas. Lakonan Aman shah tahun 80an. Aku nak cari  ...

susah dah nak cari citer mawas ni, mmg best citer ni.. dulu2 tayang kat tv3 rasanya..masa tv3 baru start on air..early 80's..tak sure la kenapa kena ban..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044251s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list