Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
21322
View
130
Reply

Kes Tuntutan Edah dan Mutaah Bekas Isteri Hattan

[Copy link]

Author: amir_izwan       Show all posts   Read mode

Post time 5-11-2009 08:19 AM | Show all posts
my tolento tu kau pnya ke amir izwan
punya la blambak iklan
dah la byk iklan ebook2 seks plak tuh  :kant:
nk iklan pn agak2 la skit..smpai mls org nak gi :kant:
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 08:23 AM | Show all posts
cantik mananya? biasa je... penangan kaki minum sama ngan Hattan tu dulu :re:
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 08:23 AM | Show all posts
11# adikara2005  

Bukan setakat tak bagi nafkah edah & mutaah saja, Hattan ni pun tinggalkan banyak hutang. Masa dia orang still khawin, semua business ficilities guna nama ex-wife dia sebab Hatta ...
Posh67 Post at 5-11-2009 07:35

kalo gini mmg kena tuntut lah..jgn dibiarkan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 08:24 AM | Show all posts
tuntut jgn tak tuntut...hak tue
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 08:47 AM | Show all posts
huh....very de tak sangka ekk..hattan show off very de ala2 jutawan gitu...
tu sbb duit 50K kena kaporrr dek skim cepat kaya American British Tobacco Company tu ...
Yg sampai leleh air mata tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 08:53 AM | Show all posts
kesiannyaa xdpt hayati.....





jingga007 Post at 5-11-2009 08:11 AM


aku pon jingg.. tang mane yg cantek tu aku tak nampak pon...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 08:53 AM | Show all posts
Suami pun kadang2 bukan boleh percaya sangat...so kaum wanita sebelum anda di tinggalkan simpan duit banyak2 & jgn bgtau suami. Sekurang2nya anda telah bersedia. Kalau si suami xnak bg nafkah biarkan. ...
aikee04 Post at 4-11-2009 13:44


Tak guna bagi nasihat kat kaum WANITA. Dia orang nanti cakap,
lu apa tahu? Cakap berbuih mulut pown, dia orang sanggup bergolok
bergadai kerana LAKI.............
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 08:58 AM | Show all posts
kdg2 pihak suami mmg nak hak penjagaan supaya dia tak yah bg nafkah tiap2 bulan.. lg pulak bini dia selalu fly... sapa nak jaga anak....  mungkin jugek psl nafkah ni makanya hattan pun tak menikah lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 09:08 AM | Show all posts
alah.. humban jer ke laut  Hattan tuh..

ngee~ngee~ngee~~
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 09:09 AM | Show all posts
x silap aku hattan ada buat homestay kat kampung dia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 09:24 AM | Show all posts
aku penah nmpk die ni dulu....tp dah lupe kat ne...
cantik jugak la...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 09:26 AM | Show all posts
mayb die tuntut ape yg patot dituntut
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 09:28 AM | Show all posts
oloh lama baru nak tuntut
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 09:37 AM | Show all posts
masa bulan puasa gi buka puasa kat pavilion nampak si ariani ni ngan bf baru kot... tak lah cantik mana, to me biasa2 aja. tp ada gaya lah orang nyer.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 10:23 AM | Show all posts
x close up gambor tu
aku pon tgk cam biasa2 je

klu sbln dia tuntut rm1k utk nafkah
klu 5 thn depa kawen.. baru rm60k
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 10:28 AM | Show all posts
kan hattan jaga sendiri anak dia.kat wife kena bg gak ke nafkah?bkn mase dlm edah je ke???jgn hentam aku..aku tanye je,aku mmg tak tahu.kena google neh...
800214 Post at 5-11-2009 08:17


mutaah tu kira cam saguhati ... ade isteri minta ... ade yg tak minta ... kalo rasa masa bersama asben tak pernah bagi aper2, masa cerai tu tuntut ler ... tp tgk juga la kalo nak tuntut, kalo tak de satu sen, nak tuntut riban2 wat penat ajer ... nafkah edah kene bagi ... 3 bulan ... kalo sebulan RM1000, ko kali ngan tiga ... kakak aku cerai dulu x-asben dia tak bagi satu sen pun walopun mahkamah syariah dah tentukan berapa kene bagi, masa tu tak de mutaah, nafkah anak pon dia tak bagi, mmg haprak nyer bapak ... dia yg ceraikan dan hantar kakak aku dgn anak balik umah mak aku ... pastu tak bertanggungjwb ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 10:38 AM | Show all posts
nape tunggu 5 tahun baru nak tuntut..lambat la leh setel jawabnye..hattan pun 1,ingat dah jaga anak tu tak payah bagi nafkah dah ke??ni la sikap org laki..tau lepas tangan je lepas cerai..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 10:39 AM | Show all posts
PETALING JAYA - "Selepas lima tahun, saya sudah tidak boleh bersabar lagi."

Demikian tegas Arianie Mohd. Abidin, bekas isteri penyanyi Hattan apabila diajukan soalan berhubung tuntutan edah dan mutaah yang tergantung sejak difailkan pada 2006 di Mahkamah Rendah Syariah di sini.

Menurut pramugari Malaysian Airlines (MAS) itu, dia pernah menuntut edah dan nafkah daripada Hattan atau nama sebenarnya Mohd. Shukri Shahabuddin sejak mereka disahkan bercerai pada 10 Mac 2005.

"Tapi selepas lima tahun, saya tidak pernah dapat apa-apa, sedangkan semua orang tahu (edah) itu tuntutan agama.

"Dia kena bertanggungjawab, saya sudah tiada apa lagi sekarang ini, anak pun tinggal dengan dia," kata Arianie merujuk kepada anak lelaki tunggal mereka, Adam Eiman, 11, yang tinggal bersama Hattan.

Arianie, 39, juga tidak menolak untuk memfailkan hadhanah iaitu hak penjagaan anak selepas bekas suaminya itu dilihat mengenakan syarat-syarat tertentu apabila ingin membawa anaknya keluar.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 10:43 AM | Show all posts
nape tunggu 5 tahun baru nak tuntut..lambat la leh setel jawabnye..hattan pun 1,ingat dah jaga anak tu tak payah bagi nafkah dah ke??ni la sikap org laki..tau lepas tangan je lepas cerai..
UnaHusna Post at 5-11-2009 10:38


kejap..aku pun tak paham....lepas cerai kena bagi nafkah ke kat EX...yang aku tau bagi NAFKAH EDAH DAN MUTAAH...
nafkah untuk anak mmg. wajib....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 10:51 AM | Show all posts
tapi why dah 5 thn baru nak mintak? ....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 10:54 AM | Show all posts
Tapi selepas lima tahun, saya tidak pernah dapat apa-apa, sedangkan semua orang tahu (edah) itu tuntutan agama.

  Kena jugak ingat...tuntutan ugama semua wajib kena ikut.Jangan bila tuntutan itu diperlukan baru soal "TUNTUTAN UGAMA" di sebut.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 10:54 AM | Show all posts
Kalau tak jaga anak, bekas isteri dapat nafkah jugak ke???Konpius haku!!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 10:56 AM | Show all posts
yang wajib tuh bayo je la hattan oi ikut kemampuan ko,,
esok2 dalam kubor ko jugak yang nak menjawab
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 10:57 AM | Show all posts
25# 800214

Nama pun nafkah edah..so apply selama tempoh edah je...normally 3bln...selalunya dikira kebiasaan belanja utk sebulan yg somi wajib tunaikn semasa masih bersama i.e tempat tinggal (sewa), mkn minum...
Itupn kalo x-hb x beri sepanjang tempoh edah...kalo sepanjang edah x-hb masih tanggung sume, x-wf x boleh tuntut lg dh..
agaknya x-hattan mayb nk kurang2 rm1000 sbln, so x3=rm3000 nafkah edah...

kalo anak tu ex-wf bela, so nafkah dituntut utk ank...ini yg wajib bg bulan2 jg...

mutaah ni pulak saguhati...tp wajib bagi jg...yg ni selalunya x-wf tuntut byk2 & lump sum...

sume tuntutan atas budi bicara mahkamah jg...paham2 je la mkmah syariah kita kn...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 10:58 AM | Show all posts
kejap..aku pun tak paham....lepas cerai kena bagi nafkah ke kat EX...yang aku tau bagi NAFKAH EDAH DAN MUTAAH...
nafkah untuk anak mmg. wajib....
alahai Post at 5-11-2009 10:43


ye nafkah mutaah ngan edah tu la yang aku maksudkan..benda tu mmg jadi hak isteri lepas cerai..walaupun isteri ade gaji nafkah tu mmg tetap kene bagi..mutaah tu kalo suami ade duit banyak leh la mintak..cam hattan ni aku rase duit die banyak so ex die leh la mintak lebih sebab hattan mampu..lagipun die tak bagi langsung lepas cerai kan??mmg salah dah la..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049026s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list