Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
21355
View
130
Reply

Kes Tuntutan Edah dan Mutaah Bekas Isteri Hattan

[Copy link]

Author: amir_izwan       Show all posts   Read mode

Post time 5-11-2009 02:13 PM | Show all posts
laki pergi meninggalkan hutang.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 02:16 PM | Show all posts
72# asamfish dari mana dapat info ni semua? boleh percaya ke?
i bukan peminat hattan tp agak2 la kalau nak mengutuk unless u memang tau the whole situation!
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 02:19 PM | Show all posts
x kenal dah lama dia x kua ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 02:45 PM | Show all posts
keji betol ler si Atan ni ... nafkah edah ttp mesti di bayar, tak di dunia di akhirat ttp di tuntut ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 02:45 PM | Show all posts
72# asamfish dari mana dapat info ni semua? boleh percaya ke?
i bukan peminat hattan tp agak2 la kalau nak mengutuk unless u memang tau the whole situation!
tinkerbell_3528 Post at 5-11-2009 14:16



tapi aku mcm boley pecaya jer cerita asamfish hehehehe... jgn mare
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-11-2009 02:46 PM | Show all posts
Sape yg ko tak kenal tu Tomet?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 02:49 PM | Show all posts
Tak guna bagi nasihat kat kaum WANITA. Dia orang nanti cakap,
lu apa tahu? Cakap berbuih mulut pown, dia orang sanggup bergolok
bergadai kerana LAKI.............
natashism Post at 5-11-2009 08:53


but not me... heheh...
kalau aku ader duit lebih, malas nak bg tau hubby,
sebab kalau dia ada duit lebih nak minta beli something untuk  rumah pun kede,
then yang sepatut nyer dia yang bagi duit kat kiter... hehehe... ampon hubby ku sayang....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 02:56 PM | Show all posts
dan perlu diingt, hak2 isteri ni di anggap terhapus kalau isteri tu nusyuz...
maxim Post at 5-11-2009 11:14


yg nih kena suruh NORISH KARMAN baca banyak-banyak kali
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 03:09 PM | Show all posts
cantik ex bini dia ni...muka natural jer....rugi hattan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 03:40 PM | Show all posts
nape baru skrang nak mintak
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 03:56 PM | Show all posts
bukankah kalau da cerai ..bekas suami x perlu bagi nafkah...hanya anak2 je kan dapat?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 04:08 PM | Show all posts
bukankah kalau da cerai ..bekas suami x perlu bagi nafkah...hanya anak2 je kan dapat?
sunshine66 Post at 5-11-2009 15:56


nafkah edah n mutaah tu la yang kene dibagi..wajib..hak isteri lepas cerai..nafkah anak2 mmg la berterusan kene bagi sampai anak dah besar..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 04:15 PM | Show all posts
letih tul la sapa2 yg dok tanya soklan yg lbh kurang sama neh...
bwk2 la baca post terdahulu sblm buat posting yg skema soklannya...
bapa kali nk bg tau yg ex-wf tu tuntut nafkah edah & mutaah...wajib ex-hb bg bila dh cerai...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 04:18 PM | Show all posts
xde ke sapa2 sedara mara adik bradik hattan nk nasihatkn dia suh settle cpt2 tututan ex-wf dia?
org tu punya la bersabar smpi 5 thn...x kn x leh consider nk settle cara baik cepat2?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 04:51 PM | Show all posts
Arianie ni ada adik ke kakak crew jugak...lawa dari dia nih....putih pastu baik.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 05:00 PM | Show all posts
90# yellowish

arita ker??? mmg dia lg cantik dari ariani kat mata aku
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 07:05 PM | Show all posts
haaa...cun gak ex dier neh./....curtlass gituh nok....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 08:14 PM | Show all posts
ariani ni stylo...suka tgk dia dulu
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 12:22 AM | Show all posts
11# adikara2005  

Bukan setakat tak bagi nafkah edah & mutaah saja, Hattan ni pun tinggalkan banyak hutang. Masa dia orang still khawin, semua business ficilities guna nama ex-wife dia sebab Hatta ...
Posh67 Post at 5-11-2009 07:35


Dulu selalu jumpa wife dia masa ada direct flight Lon/Lgk... tak lah cantik mana... ok ok ja...tp bini dia yg banyak sponsor hidup dia dulu.... insaf2 lah brother...yg haraplah dia nak balik kat ko!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 01:48 AM | Show all posts
Semua kepoyoan artis terbongkar bila naik mahkahmah Syariah.....
Semoga semua pihak mendapat keadilan yang saksama...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 01:59 AM | Show all posts
72# asamfish dari mana dapat info ni semua? boleh percaya ke?
i bukan peminat hattan tp agak2 la kalau nak mengutuk unless u memang tau the whole situation!
tinkerbell_3528 Post at 5-11-2009 14:16

tak tumbuh tak melata
tak sungguh org tak kata
but....anyhow...
ini ruangan gusip......
so...layanzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 08:57 AM | Show all posts
:pompom: you go gerl :pompom:



Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 05:42 PM | Show all posts
1# amir_izwan

ex wife dia memang lawa... ex stewardess (tak tahu le kalo kot masih keje g)
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 09:43 PM | Show all posts
tp apa aku ingat dorg cerai dulu pun sebab ex wife hattan ni ada affair ngan sumbody..aku masih ingat rancangan MELODI segmen Terjah..nas ahmad cari ex wife hattan ni siap intvw dia baru pas kuar dari club hotel..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 09:17 AM | Show all posts
Post Last Edit by Syd at 27-1-2010 09:18

Prosiding Tuntutan Bekas Isteri Hattan Ditangguh 15 Mac

Oleh AU YEONG HOW [Mstar]


Hattan ketika hadir di mahkamah semalam.

PETALING JAYA: Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam menetapkan sebutan semula kes prosiding tuntutan edah dan mutaah bekas isteri penyanyi Hattan atau nama sebenarnya Mohd Shukri Shahabuddin, 46, pada 15 Mac.

Hakim Syarie Ghazali Ahmad membuat keputusan itu selepas mendengar penghujahan peguam kedua-dua pihak plaintif dan defendan.

Beliau menangguhkan prosiding petang semalam bagi mendapatkan pengesahan Jabatan Insolvensi bahawa bekas isteri Hattan iaitu Arianie Mohd. Abdidin, 39, dibenarkan diwakili peguam dalam kes itu.

Menurutnya, ia juga untuk membolehkan kehadiran pegawai jabatan itu memberikan kenyataan berhubung status bankrap Arianie yang juga seorang pramugari termasuk tarikh dia diisytiharkan muflis.

Hattan yang sebelum ini tidak hadir pada prosiding berpenampilan kemas berkot berwarna perang, bersongkok dan bercermin mata gelap diwakili dua peguam iaitu Roshdan Sujak Rafie dan Mohd. Faiz Adnan.

Arianie yang berbaju kurung kuning dan bertudung hitam pula diwakili Peguam Syarie, Harziah Othman.

Sepanjang prosiding, penyanyi berkenaan dilihat kerap memandang ke arah bekas isterinya.

Harziah yang ditemui kemudian berkata, pegawai insolvensi terbabit akan mengesahkan sama ada beliau dibenarkan mewakili anak guamnya atau tidak.


Arianie memfailkan permohonan pengesahan perceraian yang dibuat oleh bekas suaminya itu pada 4 Januari 2005.

"Ini kerana bila dia kena arahan bankrap, dia kena mendapatkan pelepasan. Yang dia dapat pelepasan hanya untuk tujuan bekerja bukan prosiding mahkamah, maknanya dia nak diwakili oleh peguam mesti ada (surat pelepasan)," ujarnya.

Sementara itu, Mohd. Faiz mempersoalkan rasional kes tuntutan tersebut tertangguh sejak sekian lama ekoran urusan dengan Jabatan Insolvensi itu.

"Sepatutnya ia telah berjalan lama. Kenapa anak guam kami (Hattan) disusahkan dengan tarikh yang begitu lama. Ia menjejaskan anak guam kami. Keduanya, kita berharap isu berkaitan insolvensi ini dipermudahkan.

"Kalau sekiranya pegawai Jabatan Insolvensi tak perlu datang, tapi prosiding boleh dijalankan menerusi surat rasmi," jelasnya.

Hattan dan Arianie mendirikan rumah tangga pada 17 Disember 1996.

Hattan melafazkan lafaz cerai talak satu terhadap Arianie di kediaman mereka di No. 29, Tropicana Golf and Country Resort pada 31 Disember 2004.

Pada 4 Januari 2005, Arianie memfailkan permohonan pengesahan perceraian yang dibuat oleh bekas suaminya itu.

Pada 10 Mac 2005, Hattan secara rasmi melafazkan cerai talak satu terhadap isterinya di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya.

Hasil perkongsian hidup selama lapan tahun, pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Adam Eiman, 12.

Arianie mendakwa dia tidak pernah menerima edah dan mutaah daripada bekas suaminya sejak mereka bercerai.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082333s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list